Без крошета в ДАНС! По кръчмите - може...

преди 16 години 10 месеца #37734
"Бойко Борисов: Без крошета в ДАНС! Който ще се бие - при мен!

“Забранил съм побоите в ДАНС. Който иска да се бие - в Министерския съвет, при мен.” Това обяви вчера колкото нашега, толкова и сериозно премиерът Бойко Борисов. Ветото за крошетата бе наложено, след като се разбра, че действащи агенти влизали в юмручни разпри помежду си в работно време."

Добре го казва, ама защо чак сега? Погледнете какво писах още на пети септември:

eltimir.ucoz.ru/news/dans_kak_se_prechup...hitel/2009-09-05-461

Само откъс от написаното, вие ще си прочетете целия материал, ако имате желание:

"Владислав Попов, сегашният шеф на ДАНС – Ботевград и тогавашен млад офицер от НСС седял кротко в някакво заведение и още по-кротко си пиел водката. Пристига един от местните бабаити и още преди Владо с.да се усети какво става, оня му плиска водката в лицето и започва да го млати. Попов се отървал само със счупена ръка. После имало нещо като дело. Побойникът платил някаква смешна глоба, 500 лв., доколкото си спомням."

Статията е озаглавено "ДАНС – как се пречупва служител". Та това си е стара практика на ДанС, а преди нея - на НСС, а още преди НСС, на службата-майка ДС. Традиция, какво да правиш. И лично аз много се съмнявам, че точно Бойко Б. ще вземе да прекъсне тая прекрасна традиция. Да видим какво още казва г-н генералът:

"Съставът на ДАНС е силно мотивиран за работа. Оптимист съм за бъдещето на агенцията”, обяви Борисов след срещата, продължила повече от час. Той обясни, че през повечето време е мълчал и оставил агентите да си кажат предложенията за по-добра работа на ДАНС.
“Видях в очите на служителите желание да се изчисти името на агенцията. Идеите им са смислени. Една от тях бе да се съкрати процедурата около воденето на документацията, която сега продължава с месеци”, каза министър-председателят. На всеки от служителите било раздадено копие от проектозакона за агенцията и новата концепция за развитието й. До петък всеки трябва да даде становище. Премиерът не изключи съкращения в ДАНС при “раздута администрация и паразитни звена”.

И още едно мъничко цитатче:

„От днес нататък надявам се ДАНС да се чува само при успешни операции. От днес ДАНС ще работи това, което законът й повелява".

Значи за ДанС вече няма да се чува нищо, абсолютно нищо. Какви успешни операции? Да разследват извършен от тях терористичен акт? Да разследват извършено с тяхна помощ отвличане? Или да погнат ислямските фундаменталисти, та да им секнат двойните заплати? Бойко, не разправяй вицове, не ми е до смях. По-добре остави на мен, аз да кажа каквото имам за казване по адрес на ДанС. Пък после може и да ти се сбъдне мечтата да закриеш тая мърсна службица, нейната верица службашка.

Един бит агент на ДанС. Името му е Владислав Попов и е шеф на ботевградските танцьори, тоест дансаджии. Снимката е съвсем истинска, никакви монтажи. Проследете линка по-горе и ще научите пикантни подробности.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 16 години 10 месеца #37735
РЪЦЕТЕ ДА СПЛЕТЕМ
Автор: tisss

Ръцете да сплетем, да ги изтръгнем
от тиранството на джобовете прашни,
на тез торби със сребърни пари
за черни дни...
Ръцете ловки,
ръцете дръзки
наедно с ръцете нежни,
отпуснати върху русата косица
на детенцето,
ръцете, дето ножа
точат, дето го забиват,
ръцете - казвам - да обединим
и
да изчистим
оборите на Авгий,

дето дреме скрита
ръждата на омразата,
ръмжи и хапе от снагата
на народите.

Ръцете - казвам, - не ума.
И не сърцето...
В ръцете ми е цялата надежда.

Че твърде
възгордява се умът.
И се самозабравя,
в пищни замъци обича да лежи.
Пък на сърцето трудно се разчита,
че конче без юзди е то,
в зеленото поле
след ветровете тича.

Ръце!
Ръце работни, потни длани -
мазолеста повърхност прогорена,
в теб ми е надеждата.
И чувам химна
на хилядите пръсти, свити във юмрук,
и се нарежда най-отпред,
разбира се,
умът. И плаче
най-отзад,
естествено,
сърцето...
от щастие или от страх,
това не знам.

преди 16 години 10 месеца #37736
Гражданска война в МВР
Войната може и да е селска, ако вземем под внимание факта, че в полицията работят повече селяни. Ама нали е прието да се нарича гражданска война, та и аз така ще я наричам. Пък и тая война се води най-вече в градовете.
Почна се в ДанС. Танцьорите се понабиха помежду си в кабинетите. Преди това го правеха по кръчмите, ама решиха, че е по-добре народонаселението да не им гледа резила. Ама населението пак им го видя, щото шефовете на битите се разприказваха. После войната премина и в редовото МВР, в полицията.
Досега нашите пингвини, тоест полицаи бяха известни с побоищата над протестиращи невъоръжени българи. Част от които невръстни деца. Така де, за мангалите, замерящи с камъни влаковете няма бой, ама за деца от български произход има. Побоища, завършващи понякога със смъртен изход. Добре, ама българите поумняха. Разбраха, че от протести няма смисъл. Българите разбраха, че всичко е само имитация и предпочетоха да се оправят по друг начин. И полицаите като какво да правят, преминаха на самообслужване. С други думи, полицаите почнаха да се млатят и да се арестуват едни други. Не вярвате ли? Вижте официалното, публикувано с любезното разрешение на мистър Цветанов съобщение. Какво? Цветанов бил министър, а не мистър? Така де, ама то е все едно. Та вижте какво пишат нашите напудрени медии.
В центъра на София арестуваха двама полицаи
03.11.2009 г.
news.bg
„Двама полицаи бяха арестувани при зрелищна акция в центъра на столицата.
Информацията потвърдиха и от пресцентъра на МВР, като заявиха, че на този етап нямат повече информация. Униформените са задържани през нощта на булевард Витоша. От тях са иззети шест мобилни апарата и седем SIM-карти. Източници от МВР съобщиха, че сред задържаните са двама служители на Четвърто РПУ в София, които били автопатрул. Очаква се по-късно да стане ясна и причината за тяхното задържане. Техен съучастник бил и служител на Министерството на отбраната. Групата се занимавала с кражби на автомобили.”
Абе, весело стана, няма какво. И все по-весело ще става. Обещавам ви. Е, да, Бойко Б. се закани на групата за отвличания, щял да ги залови. Ама не знаете ли, че групата е съставена от служители на МВР? И от кадрови офицери на ДС, тоест на ДанС. Значи Бойко само потвърждава моите думи. Затова не излизайте от къщи и гледайте телевизия. А още по-добре, четете в Интернет. Навън ще се стреля. Навън има полиция. Навън има полицаи, принадлежащи към двете враждуващи крила на Мафията. Затова ще се стреля. А вие по възможност си стойте в къщи, за да не застрелят и вас. И после Бойко да каже, че сте се самоубили.

преди 16 години 10 месеца #37737
Моралът на марксическите демократи
Във връзка с отвличането на Гунински – Младши получих упреци, че не съм жалел достатъчно семейството на отвлечения младеж. Дори заплахи получих. Страдал съм от липса на морал, така ми казват. Ама я да видим какъв е техният, на покапиталистичените комунисти морал. Да видим как те се отнасят един към друг, когато ги постигне някакво нещастие. Защото колкото и странно да изглежда, дори и на тях понякога се случват разни нещастия. Ще цитирам откъси от интервю, дадено от бившия президент Желю Желев на Славей Костадинов.
ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ: ЖЕНАТА НА ФИЛИП ДИМИТРОВ ЧЕСТИТИ СМЪРТТА НА ДЪЩЕРЯ МИ
„- Не мога да подмина една деликатна тема. Може и да не отговаряте. От дистанцията на годините вече е ясно, че Филип Димитров беше лош управленец, неадекватен за времето си, но... той “нравствен урод” ли е? Вероятно се сещате за повода, по който сте определили Елена и Филип Димитрови като “нравствени уроди”. Но те отричат, че е имало такъв повод?
- Разбира се, че се сещам. На 31 декември 1992 г. на жена ми по петолъчката се обажда съпругата на Филип Димитров - Елена, и се води следният разговор: Семейство Желеви ли е? Да! Обажда се Елена на Филип Димитров. О, драго ми е. Как сте се сетили?
Проклети да сте! И вие и мъжа ви, и децата ви. Цялото ви семейство...
Жена ми онемява и нищо не успява да отговори. От другата страна телефонът се затваря. Когато се случи нещастието с малката ми дъщеря – Йорданка, и по медиите съобщават за смъртта, Елена на Филип Димитров се обажда в Бояна да ми честити: "Г-н Желев, честито! Застигна ли ви най-сетне нашето проклятие?...” Помислих си, Боже Господи, и тези нравствени уроди ще управляват България, ще правят демокрация... Филип Димитров беше едно недоразумение, едно случайно явление в политиката.”
Макар да не показах особена скръб, все пак не си позволих да честитя смъртта на Гунински – Младши на баща му. Демократите обаче го правят а сега нека видим какъв е моралът им спрямо България. Да видим като не са хора, като не са човеци, дали поне се грижат за интересите на страната, която управляваха и искат отново да управляват. Откъс от същото интервю.
„- Хубаво, но прескачаме около две години и стигаме до 12 януари 1992 г. Страната вече се управлява от кабинета на Филип Димитров, на тази дата вие вече сте президент след преки избори, конфликтите ви със СДС лъсват. Първото демократично правителство минава в кръгова отбрана, срещу него се води война на всички фронтове - стачки, заговори, конспирации. И всичко това не без ваше участие?
- В какви заговори и конспирации съм участвал?
- На 12 февруари 1992 г. вие каните Александър Йорданов на конфиденциална вечеря и му казвате, че разполагате с доказателства, имате видеокасета, от която се вижда как Стоян Ганев предава на Доган “оня списък” с агентите ни под прикритие из посолствата по света, а Доган го носи в турското посолство. Съобщавате на Сашо Йорданов, че сведенията ви са автентични, защото сте ги получили от спецслужбите. Излиза, че една от най-опасните афери с непредсказуеми последици, които още тогава биха могли да разклатят и срутят синьото управление, тръгва от вас?
- Вижте, този легендарен “оня списък” дали действително е бил предаден в турското посолство и до днес си остава неясен въпрос.
- Кое му е неясното? Нали домакинът на Доган - Мехмед Тефик, сам е разказал на службите ни как на 4 февруари е бил заедно с Доган в турското посолство, където той предал в негово присъствие разни материали, сред които и “оня списък”? Пък и посещението е било документирано с видеокамери?
- Това момче Тефик беше болно, когато ние много се амбицирахме и проведохме в президентството заседание по този въпрос. Бяха моя милост, Филип Димитров, Стефан Савов, не знам дали не беше и Стоян Ганев. Отидохме при Тефик в правителствената болница и го питаме верни ли са тия неща? Той казва не. Това момче явно е било към нашето разузнаване и е участвало в интригата, разбирате ли за какво става дума?
- Не. Но знам, че за някои е странен фактът, че един обикновен домакин боледува в Правителствена болница, разбирате ли? За тези някои този Тефик е преместен във ВИП болницата, за да бъде отровен, защото не бива да приказва повече по въпроса и вероятно само по една случайност не е доотровен?
- Тефик просто нямаше какво да знае, за да приказва, защото то и впоследствие нищо не се потвърди. Вижте, според мен интригата идваше от среди от бившата ДС, които искаха да забият клин между СДС и ДПС.
- А вашите доказателства и видеокасетата, с които сте се похвалил пред Сашо Йорданов?
- Това са пълни глупости. Такова нещо не е имало.”
Наближава юбилей изминаха 20 години от дворцовия преврат, при който комунистите си свалиха Тодор Живков. Изминаха 20 години от деня, в който ни излъгаха, че сме свободни. Изминаха 20 години, откакто ни управляват морални изроди, наследниците на предишните морални изроди, управлявали България 45 години. Заради тях животът ни стана такъв изродски, ако това нашето изобщо може да се нарече живот. Изминаха 20 години от деня, в който на крадците им бе разрешено да узаконят откраднатото. Заради тях днес живеем така бедно, заради тях гладуваме. След седмица те ще празнуват. Имат си юбилей. А ние?
Ние вече нищо не можем да направим. Можем само да ги прокълнем. Поне аз ще го направя. С чиста съвест и с чувство за изпълнен дълг пред моя народ.

Спомнете си лъжите им отпреди 20 години, чуйте днешните им лъжи и преценете дали да вярваме на тези изроди. Преценете дали да вярваме на тези, които пет пари не дават нито за България, нито за българския народ, нито даже един за друг.

преди 16 години 10 месеца #37738
А ние, глупаците посрещнахме "промяната" с такава наивна, детска радост. С такъв възторг. Само 20 години по-късно възторгът се замени с ужас пред идващия утрешен гладен и мразовит ден.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.