Нека помечтаем

преди 20 години 9 месеца #3202
Провокиран от темата за Ройо... Знаете ли как е изглеждал тенгрианския храм. Какво е било тенгрианското изкуство???
Но най-вече : ако един ден Тенгрианството стане отново религия то как би изглеждало всичко това; каква би била тенгрианска духовност изразена в материя (в произведения на изкуството).

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #3207
:-) Как беше.....

"Тангра това е небето,
Тангра това е Земята,
Тангра това сме аз и ти!"

преди 20 години 9 месеца #3220

Mistique писа: "Тангра това е небето,
Тангра това е Земята,
Тангра това сме аз и ти!"

Само това ли?
:-D

преди 20 години 9 месеца #3234

Само това ли?

и това е много - просто не може да се опише

ами ти как си представяш безкрайното ...
... или силата и спокойствието в хаоса

не ме разбирай погршно. това е въпрос които и аз много пъти съм си го задавал и не съм намирал отговор.

ако един ден Тенгрианството стане отново религия

според мене Тенгрианството е по скоро начин на мислне и светоусещане отколкото религия - поне аз така го чувствам.

относно храм - ми закакво ти е храм ?!?! не можеш да събереш безкрайното в някаква сграда или помещение - Тангра е навсякъде и Тангра е всичко

преди 20 години 9 месеца #3235
Атила, чувал съм, че и Богомилите са расъждавали по същия начин

преди 20 години 9 месеца #3266

Локи писа: Провокиран от темата за Ройо... Знаете ли как е изглеждал тенгрианския храм. Какво е било тенгрианското изкуство???
Но най-вече : ако един ден Тенгрианството стане отново религия то как би изглеждало всичко това; каква би била тенгрианска духовност изразена в материя (в произведения на изкуството).

Тоя Локи (Сабазий) преди не много време хулеше тенгрианите и казваше, че Тангра е "Тенгри хан - степния дух на тюрките". А тенгрианите наричаше "тенглисти". Такива като него навремето са им рязали ушите и носа и са изгонвали от рода. Не ви ли се струва, че станахме прекалено толерантни към тези из-роди? Нещо имаш ли да допълниш, Сабазий?

преди 20 години 9 месеца #3267
Хм!
Севар, щом разпознаваш тук някакъв провокатор, махай го!
Ако наистина има участник във форума, който е правил простотии и е вредил на движението, показвай му кирливите ризи и да го няма.

преди 20 години 9 месеца #3268
Ясно....а какво става със стария Сабазий? Как се справя с живота без нас (в комуната)?

преди 20 години 9 месеца #3274

Mistique писа: Ясно....а какво става със стария Сабазий? Как се справя с живота без нас (в комуната)?

???!!!!! :thumbsup:

преди 20 години 9 месеца #3277

Севар писа: Такива като него навремето са им рязали ушите и носа и са изгонвали от рода.

:-D О, нима тук има роднински връзки и порядки !!хахаха :-D :-D
ако е така махам се!! Тоя път за последно.

Време е да се събудиш от съня , Светльо.
Така или иначе Борбата е на други фронтове, тук е само Играта.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.