Въздухоплаването става невъзможно

преди 17 години 3 месеца #35197
Преди време, в края на януари тази година писах, че "инцидентите" със самолети ще стават все по чести. Присмяха ми се. Ами хубаво, да се смеят, ама на мен не ми е до смях. Защото както е тръгнало, съвсем скоро няма да имам възможността да пътувам със самолет. А това изобщо няма да ми хареса.

Вижте само няколко заглавия от тук, само заглавия:

dariknews.bg/view_article.php?article_id=361665

Пътнически самолет с 228 души изчезна от радарите

14 души загинаха при самолетна катастрофа в Бразилия
24.05/08:16
97 загинали при самолетна катастрофа в Източна Ява
20.05/07:01
Четирима души загинаха при катастрофа на военен самолет в Полша
01.04/07:16
10 загинаха, 50 са ранени в самолетна катастрофа в Амстердам
25.02/12:55

Тук не се говори за самолетните катастрофи в Русия, които също зачестиха напоследък. Та дори някои журналисти видяха в този факт умисъл. Умисъл можеше да се заподозре, ако се случваше само в Русия. Ама то се слува в цял свят. И все по-често ще се случва.

Днес от рано сутринта лястовичките летят около нашия и около съседните жилищни блокове някак тревожно. И с пронизително цвърчене. Дали и те не усещат идващото заплаха?

Та казах, че онова, което предстои няма да ми хареса. Но на американците пък изобщо няма да им хареса. Защото тогава няма как ка нападат чужди страни и да избиват техните жители. А това, последното, признавам си, че ще ми хареса.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35201
Преди няколко дни в Иран обезвредиха скрита бомба в пътнически самолет. Едва ли са Ал Каида и обичайните талибани. Все пак Иран е от оста на злото. Кой ли пък би могъл да бъде? Сигурно ще да е същия дето гръмна кулите в САЩ.
За да не гъкнат пилотите от Еър Франс, че имат някъв проблем значи катастрофата е станала моментално. Самолета се е дезинтегрирал във въздуха. Това може да стане само от една причина. Масивна експлозия.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35202
Малък цитат от писмо:
"В момента слушам френската телевизия за самолетната катастрофа, най-вероятно нещо е станало толкова внезапно, че дори не е имал време дори да даде сигнал за спасение или каквото и да е, но е минавал през регион с буря. За сега не са го локализирали, но го търсят с кораби, самолети и прочеее, но няма и помен от него."
Бомбата в иранския самолет е нещо различно. Исках да обърна внимание върху зачестилите и необясними самолетни аварии и катастрофи. За които дълго време след това не могат да намерят приемливо обяснение. Свързвам го и с поведението на птиците. Отраснал съм на село, около мен винаги е имало много птици и мога спокойно да кажа, че днес тяхното поведение беше меко казано необичайно. Поне тук.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35204
Птиците, особено прелетните се влияят много от електромагнитни смущения. От същите, които влияят на електрониката. Но това няма да доведе до внезапната дезинтеграция на самолета. Може да им повреди всички електронни уреди, но не и самия корпус на самолета. Така че да изчезне без следа. Паднал е в океана, там е огромна акватория и самото откриване на парчетата ще отнеме много време. За мен си е поредния терористичен атентат. Буря не може да предизвика това, нито пък масивни електромагнитни смущения и гръмотевици.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35208
Сега се оказа, че самолетът е ударен от мълния. Още не е намерен, обаче знаят, че го е ударила мълния. Също както нашият пингвин Димитров знаеше, че Ахмед Емин се е самоубил, още преди да са направени каквито и да било експертизи. Та и сега е същото. Щом Associated Press го казва, значи е верно. Вервайте!
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35209
Това са пълни глупости. Мълнии може да има в купесто-дъждовни облаци, които са с няколко километра по-ниско от височината на която лети самолета. На 12 км въобще няма облаци, още по малко мълнии. А е изчезнал от екраните след като се е издигнал вече на тази височина. За да не могат едно SOS да активират или извикат пилотите има само една причина - взривна декомпресия вследствие експлозия. Нито електромагнитни смущения, нито мълнии може да я предизвикат. Като намерят черните кутии ще се разбере по-точно.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35210
Air France: В пропавший лайнер могла ударить молния

Пропавший над Атлантикой самолет Air France до исчезновения с радаров посылал сигналы об электрических неисправностях, попав в зону сильной турбулентности. Самолет "вошел в грозовую зону" в 6:00 мск, а в 6:14 мск от него был получен первый автоматический сигнал "неисправности электрической цепи", передает Associated Press.

Представитель Air France Франсуа Брус при этом добавил, что в лайнер, скорее всего ударила молния. В свою очередь, министр экологии и энергетики Франции Жан-Луи Борлоо, отмечает, что "наиболее вероятной является гипотеза о том, что лайнер потерпел крушение".

Напомним, бразильские Военно-воздушные силы (ВВС) ищут самолет Air France, связь с которым была утрачена несколько часов назад. Вскоре после потери связи с самолетом была организована поисково-спасательная операция. Сегодня авиакомпания Air France сообщила, что потеряла связь с самолетом, выполнявшим рейс из Рио-де-Жанейро в Париж
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35211
Едно писмо ме подсети да припомня какво писах на 14 февруари т. г.:
erigkan.ucoz.ru/news/2009-02-14-18
"Друга лавина от катастрофи 02:46

След лавината от катастрофи в Космоса ставаме свидетели на друга такава лавина. От авиационни катастрофи. Не казвам "самолетни" и това не е случайно. Катастрофите са свързани не с една или друга техническа неизправност на един или друг самолет, а с нарушения в законите на аеродинамиката. Природните закони почнаха да дават отклонения, някай нанася корекции в тях. Нещо невъзможно според така наречените "учени". Не знам дали наистина е невъзможно, не съм учен и не знам. Знам само, че точно това се случва.

Следете събитията в развитие и ще разберете, че не ви лъжа. А дали казвам истината? Да, казвам я, но не казвам цялата истина. Поне тази вечер няма да я кажа. За утре ще си помисля. Следете новините в сайтовете и питайте, ако нещо не ви е ясно. Не е задължително да ви отговоря, но по някой път го правя."
Сега вече не съм сигурен, че ще мога да го направя. Не защото не знам какво да напиша, а защото не съм сигурен, че ще събера силли да го напиша. Имам предвид физически сили. Или да кажа: "Този свят проклет да бъде, той сам си заслужи участта!" и да спуснем завесата.
Темата беше заключена.
преди 17 години 3 месеца #35231
"Разбра ли, че един от пътниците на френския самолет, пътуващ от Рио де
Женейро е престонаследникът на Бразилия Педро Браганца, роднина на Сакса ?
Много загадъчна катастрофа, няма да се учудя въобще, ако се го целнали с
новите им оръдийца от най-специалните. Това е втория самолет, както четох,
който така уж загадъчно е изчезнал... Най-интригуващото е, че не могат за толкова време да го намерят, след като
със всичкото там сателити, които са нацвъкали под и над път по небето могат
да засечат всеки един, който щъка по земята. Да, бе, да, хич не им се
връзвам на тия номера, въобще гнила работа отвсякъде е и тази катастрофка."
Това получих преди малко. Давам го само като информация. Макар че много жалко. Жалко, че в самолета не беше Симеон Кохари Дългоносий.
Сега една фраза. Исках да я пратя в ЛС, но кутията на потребителя била препълнена. Фразата е "Белите жерави на Галактиката". Аз не знам какво означава това. Наистина не знам. Знам само, че по някакъв начин е свързано с утрешния ден, затова реших, че нямам право да я крия. Нито изпитвам, нито си правя експерименти. В това съобщение само информирам.
Темата беше заключена.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.