Какво търси Мракът в света на Светлината? А какво търси черната Птица в Белите песни? Не можеш да отговориш на въпросите наведнъж. Наведнъж не можеш да разбереш и отговорите. За да осъществиш Възкачването, за да постигнеш нивото е нужно да преодолееш Тъмното начало и влиянието на Мрака. В опити за преодоляване може да премине целият ти живот. Затова преди да започнеш, не е зле да погледнеш към различните етапи на Учението през очите на ученика.
Зная всичко и мога всичко. Само да започна и ще им покажа кой съм аз! Аз съм най-великият и ще го докажа.
Започнах да действам. Само да поовладея малко техниката и ще бъда без конкуренция.Талант съм, все пак.
Мисля, че вече станах професионалист. Действам спокойно, уверено, с рутина. Нивото е достигнато. Но ще трябва да поработя доста над себе си, докато превърна индивидуалността в уникалност. Трайното присъствие не винаги оставя трайна диря във времето.
Изглежда съм хванал някои отделни нишки, но дали съм уловил правилната посока? Разбирам, че професионализмът е само едно от многото условия, за да започне човек. Ще трябва наистина да достигна професионално равнище. Дали съм започнал, или едва сега започвам да разбирам как трябва да започна?
Заловил съм се с нещо, което едва ли е по силите ми. Но ще продължа, пък каквото излезе. Поне ще опитам да осмисля безмисления си живот. Стигам до извода, че общественото признание едва ли е толкова важно. Дори постиженията, и те са в зависимост от моите индивидуални способности. Не бива да се надценявам. И аз съм човек като всички други.
Сама по себе си моята собствена личност е също толкова ценна, колкото всяка друга личност. Постиженията ми са важни дотолкова, доколкото допринасят за цялостния процес на всечовешкото възкачване. Отделната духовна структура оправдава своето съществуване единствено като част от Йерархията.
Години, десетилетия непрекъснат труд.
А толкова знания ми липсват, толкова умения не успях да овладея.
Но много искам да вярвам, че всичките тези години не са минали напразно.
Дали вече не научих как трябва да започна?
Тангра, дай ми още малко, още съвсем малко време! Та аз съм едва в началото на разбирането за Същността…
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.