Книгата на Завета

преди 12 години 8 месеца #48313
Ето още извадки от нея. Това за нас е най-важното и този цитат може да го видите в началото на сайта. Мога да ви гарантирам, не е измислица на Елтимир или препис отнякъде. Който се съмнява, да порови из нета.

"Тангра, това е Небето;
Тангра - това е Земята;
Тангра - това сме ти и аз!"

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 12 години 8 месеца #48314
От блога му един от нашите бе прехвърлил този материал;
www.voininatangra.org/modules/ipboard/in...794&st=0&#entry48278
"Знанието е, за да го обработиш;
посланието е, за да го съобщиш;
озарението е, за да бъдеш!”

В Кръгове има още цитати от Нея, но нямам време сега да потърся. Който иска, да порови.

Самата Книга през 70-те години на миналия век се е пазела в Гложенския манастир, в тайно скривалище под игуменарната. Това ми беше споделял Елтимир. Това и написа в автобиографичната си книга. Тогавашният Пазител и колобър е бил игумен на манастира, ловешки свещеник. Позволявам си да го пиша всичко това, защото е така или иначе е известно на Режима.

А откъде знаем, че им е известно?

преди 12 години 8 месеца #48317
Автобиографичната си книга "Непослушание" я изнася публично през 2008г. Там между другото, вероятно без да съобрази (както е правил и с други неща), пише следното;

Намерих се на планинския връх, между средновековните стени, сред природата и легендите. Игумен на манастира беше един възрастен свещеник - поп Христо от Ловеч. Преди години синът му се удавил в река Осъм и отецът не издържал на погребения, разплаквал се и не довършвал службата. След като няколко монаси се провалили, от Св. Синод пратили него да ръководи манастира. Живееше там с попадията.

Спомням си за манастирския период като за един от малкото щастливи периоди в живота си. Не бях съвсем невежа по религиозните въпроси като повечето от моите връстници - както вече казах, прадядо ми е бил свещеник, гробът му се намира в двора на църквата, братът на дядо ми - също. Всичките им книги се бяха оказали мое притежание и за своите 17 години имах една сравнително добра религиозна подготовка. Но всичко онова, което си въобразявах, че зная и разбирам, се оказа едно нищо пред дългите беседи на игумена и часовете, прекарани в манастирската библиотека. Съдено бе тази духовна школа да изиграе не по-малка роля в живота ми от политиката, в която бях въвлечен насила, но обещах, че биографичната ми книга ще се основава само на твърдо установени факти. Факт е, че манастирският живот ми харесваше, а отец Христо твърдеше, че изобщо не ставам за монах. След около три месеца, по негова преценка се върнах в Ботевград.

На Режима не му трябва много да съобрази 2 и 2. ДС си съществува, още от живково време 14-и отдел към ПГУ се занимаваше с издирване на такива артефакти.
А особено пък тази КНИГА, ако излезе наяве ще срине цялата измамна система от религиозни, исторически и геополитически догми (разбира се ще я обяват фалшификат, както с "Именника" и "Джагфар Тарихи").

преди 12 години 8 месеца #48318
Буквално месеци след това игуменарната на Гложенския манастир е подпалена. Официално за виновник е посочен самият игумен Панкратий. Само че в нощта на подпалването е имал високопоставени гости.
www.blitz.bg/article/6465
Като отделим плявата от житото, там разни гей скандали и простотии, въпросният гостенин е ДС милиционер. Йеромонахът сам си го казва;

Панкратий писа: Стрелях срещу фалша, лъжата, лицемерието на една рухнала и умряла в историята ни система – става дума за Държавна сигурност и КГБ. Аз съм първият дръзнал да стреля срещу генерал-майор от системата

Само където той не е знаел какво се е съхрянавало някога под одаята, където спи. За мястото Елтимир тогава ме беше коригирал с лс. Публикувал го бях с неговото съгласие;

Eлтимир писа: "Канцеларията на игуменарната - това е самата светая светих на манастира. Тя се намира в съседната стая до покоите на игумена."
Това не е вярно. Като влезеш в манастира, канцеларията е точно отсреща. А стаите, мисля, че баха две, са в десния ъгъл. И още една подробност. Дъските от дюшемето в канцеларията се вдигат, има капак. Отдолу има дълбоко скривалище. Влизал съм вътре, затова знам. Скривалището има и друг изход, но не успях да го видя, а игуменът не ми каза точно къде е. Само че ценните книжа не бяха там. Една част бяха в библиотеката, а друга във второ скривалище."

преди 12 години 8 месеца #48320
Ето още оттам;
"Времето е производно на материята и пространството - движението е преди тях." - Книга на Завета, I свитък
Кръгове

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.