Книгата на Завета

преди 20 години 9 месеца #3064
Интересуваме от къде мога да си намеря древната българска книга " Книгата на завета"?
Това е може би най-сериозния документ за древната ни вяра. Жалко ,че заради жълтите червеи- евреите никога няма да види бял свят така като Тората , Библийката, Кората, Авестата , Бундахишин, Ригведа и др, свещени книги..

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #3067
???

Не съм чувала за тази книга, но често срещам референции за книгата на живота..

И аз съм любопитна!

преди 20 години 9 месеца #3068
Коя книга на живота Мистик-тази на Йов ли?

преди 20 години 9 месеца #3069
Не съм сигурна Бел - и аз ги бъркам... :-) Локи ще обясни.

Моето разбиране е, че говорим за книги / завети от библиите или свещени завети.

преди 20 години 9 месеца #3070
Прочетете "Отвъд човечеството" на Елтимир - много неща има там.

преди 20 години 9 месеца #3074
Чел съм я , Чета и "Кръгове" и затуй питам..
"Също като "Авеста", нашата Книга на Завета имала две редакции - за свещени обряди, и за обучение на бъдещи колобъри. За разлика от "Авеста", обаче, всеобщо изучаване на текстовете не се предвиждало. Във всекидневния живот стигало и едното познаване на основните правила "

www.voininatangra.org/modules/xfsection/...cle.php?articleid=19

преди 20 години 9 месеца #3076
Още сме недостойни и нееволюирали за тези книги.Това е моето мнение.

преди 20 години 9 месеца #3080

IYI писа: Още сме недостойни и нееволюирали за тези книги.Това е моето мнение.

Тоест исаш да кажеш,че нашите предци са били по-еволюирали от нас или може би,че са имали знания дадени им от по-еволюирали от тях респективно и от нас.
Но тази книга не е ли писана от тях, в противен случай, значи ги омаловажаваме до степен на някакви си хуни без ясни представи водени от някакви сили и закони, които те не са познавали?
Но ако пък те са били по-развити от нас значи е в сила не еволюционен закон, а дегенеративен(дееволюционен) закон в природата . Тогава идва въпросът : как ще го преодолеем и има ли смисъл да вървим срещу този закон?

преди 20 години 9 месеца #3088
Както спомена в друг пост, че дееволюцията е на лице, да факт е и то умопомрачителен!А що се отнася до нашите деди те са носители на еволюцията с други думи, Те са по-еволюирали от нас.Християнството в този си
страшен вид ни задържа двехилядолетия в невежество и страх!
А що се отнася до дегенерацията, тя е в следствие на носителството на енергия от съответно племе, което се обуславя с генното наследство, българите
не са дегенерати!Но в момента става точно този процес с българите и не само, това става в световен мащаб.Генното ни наследство все още си оказва думата, но то отслабва със светлинна скорост след всяко поколение!!!!

Време е Тенгрианстовото да огрее света!

преди 12 години 8 месеца #48312
Със смъртта на единствения известен човек, който през далечната 1976г е прелиствал тази книга в Гложенския манастир искам да изтупам забравената тема. Някои казват, че това е поредната измислица на един психично болен човек. Чел съм такива мнения и вече с кончината на Елтимир е излишно да ги оспорваме.
В темата ще компилирам най-важното, което е казано и се знае за този древен артефакт. Най-вече конкретна информация за нея, която е пръсната из сайта ни и блоговете му, преди да е зачезнала нанякъде.
В "Краят на тайните" е описано откога е Книгата.
www.voininatangra.org/modules/xfsection/...cle.php?articleid=18

"Бог бави, но не забравя!" не е обикновена поговорка, а стих от Българската Книга

Пренесена е Книгата. Дарената ни преди седем хилядолетия Книга на Завета. Безлунната Книга, отпращаща към човешкото Начало и отправяща към Огненото следчовешко време. Тя ни дава знание за подлежащото на промяна и за Неизбежното, Непроменимото. Тя ни казва кое е в наша власт и кое лежи като голям камък по пътя - като канара, която никой не може нито да премести, нито да заобиколи.

Писана е на древнобългарски куниг (откъдето идва думата "книга") на особен пергамент, обработен по начин, че да оцелее цели 7 хилядолетия. Досега от предпотопната ни държава всичката друга писменост е върху камък или керамика. Дори само това я прави уникална в световен мащаб.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.