Организация Зелени Балкани

преди 20 години 9 месеца #2827
"Граждани на Република България, Вие притежавате голяма сила. Вашата власт срещу престъпността може да се прояви единствено, чрез гражданско неподчинение и организиране на разследващи Комитети. Няма значение коя политическа сила е на власт! Нека я принудим да изпълнява обществения договор! Вземете пример от Доспатчани, Клисурци, Оризарци, Пловдивчани и много други активни граждани! Търсете за подкрепа Медиите и НПО като Зелени Балкани, За Земята, СДП Балкани. Очакваме и други НПО да се присъединят. Заедно ще изградим коалиция срещу престъпността и ще принудим властта да се съобразява с интересите на Обществото. Подкрепете ни в борбата срещу корупция и мафия! Забравете страха!"

Това е призива на организация "Зелени Балкани" и те апелират към всички граждани да се обединят в доброволни отряди за опазването на горите.

Доброволна система за охрана на горите

...преди да е станало късно!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #2831
... еми то откакто ДПС държат министерсвото на горите и земеделието си бало мамата

добре че има все още добросъвестни хора

преди 20 години 9 месеца #2834
Тези Зелени Балкани, ги гледам от доста време миткат с едни луксозни джипове из София. Да ги питам къде бяха когато имаше масови палежи и сеч по горите до преди няколко години :plamp:

По-скоро, са се наредили на опашката за апетитна хапка от европейските екофондове.

преди 20 години 9 месеца #2845
Храброст, погледнах им спонсорите не се притеснявай. :tooth: Но парите на тези организации могат да се използват и по един и по друг начин.... ;-)

На мен ми харесва идеята, харесват ми материалите и се надявам тази организация да не се корумпира, а да свърши нещо. Това може само да стане, когато повече честни хора се присъединят и наложат вътрешен контрол.

Доста пари за опазването на околната среда се хвърлят в европа. Започнаха да идват и в България и просто не трябва такива организации да се оставят да контролират средствата...

Аз също смятат, че хората трябва да се вземат в ръце и да напрвят дружинки за опазване на горите и самозащита. Нека да има такива бързо-реагиращи "отрядчета" (ако може с членове от ловни дружинки) пък да видим как циганите ще изсичат незаконно....

преди 20 години 9 месеца #2849
Ами Мистик, то е казано, че "Пътя към ада е постлан с добри намерения".

Виж им само апела за дарителство: "Създайте /завещайте/ наследство". Те и мормоните, така искат да им дариш всичко.

Да не мислиш, че дедо Пешо и баба Първанка на село ще дочакат Зелените патраули да им решат проблема с мангалите?

Миналата година, на село, където ми е къщата, три мангусти се опитаха да се за заселат в постройката на стария казан за ракия. И какво? Говедарите палнаха сградата от четирите и края и без малко не ги изпекоха. Та сега там жив циганин не замръква :mango:

А и аз си оставам сама по за десетина дни и въобще не ми пука, с резнатата цев до мене, ако нещо има да става хората по такива места отдавна не разчитат на помощ Свише..

преди 20 години 9 месеца #2862
Храброст не ми разправяй - до вчера се ядосвах....

Турци за успели да изнудят почти 90% от жителите на селото на баба и дядо чрез заплахи и изнудвания и сваляния на цените на къщите... Аз самата по тази наследствена линия загубих много земи.... но те превзеха селото..... Земите вече са без стойност защото само турци ги изкупиха....

Последно фалшифицирали подписа на баба за една нива и тя ми се обади да ми каже - преди два дни ..... Съда признава подписа на ???? - и аз не знам какво да правя... вие ми кажете - това съд ли е или пародия?

От 1984-та насам се опитвам да свъжалявам турците, дори и когато правителството отне къщата на баба и дядо за да настани хора от Кърджали, които взривиха Пловдивския влак и те ме наричаха "мръсна гяурка" когато си ходех на село....

Разберете ХОРА - скоро ще се вее полумесеца над нашите земи - оставете и черни и евреи и раберете откъде идва опастността!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.