Българка! Преди и сега

преди 18 години 2 дни #31463
БЪЛГАРКА!
Каква е Българката?
Каква е била и в какво се превръща?
Българката е възпята в много стихове и песни не само от български автори, а и от чужди такива и възхищението, което е предизвиквала е не само заради външната красота, която притежава, а и заради богатата душевност.
Топлосърдечна, упорита, нежна, горда, любяща, всеотдайна, благоразумна...
За мен е силно притеснителен факта, че в ход е план, който цели да европеизира българката, да я накара да забрави и подтисне вродените качества и да се отдаде на всякакви временни ценности, предимно от материален характер. Жената днес копнее да бъде забелязана, копнее да бъде обсипвана от внимание от страна на мъжете/подчертавам внимание не от страна на 1 мъж, а на колкото се може повече мъже/ и то не на кои да е мъже, а по възможност на онези мутрите наричани „бизнесмени”с пачките и джиповете, защото нали именно те са „героите на деня”, а и това е което се вменява за интересно и стойностно по филмите, които се въртят по 24 часа в денонощието. Нали се сещате за „лошото момче” със скъпата кола, шикозно облечен, с дебели пачки, нахакано поведение и заобиколен от най-яките мацки и притежаващ най-готините джунджурийки. Ей това е мечтата на днешните млади Българки. Разбира се думи като любов се оставят на заден план, защото „какво е любовта без пари?”. Манипулацията, по мои наблюдения е твърде успешна! Биг брадър, чалга, латино сапунки,реклами, мода, конкурси за красота ...и всичко това много умело се използва за да се постигне желания резултат на размиване и изместване на ценностната система на българките. Съзнанието на днешните 15-20 годишни момичета е форматирано и изкривено до неузнаваемост.
Модата! Днес е трудно да видиш момиче, на което прашките му да не са изкарани на показ, разбира се задължително е на пъпа да има
piercing и по възможност тялото да е нашарено с татуировки. Това предполага, че щом е инвестирала парички да си „украси” тялото, всичко трябва да се покаже, само да има публика. И... „Когато магарето види разгонена/разголена магарица - къса синджира.”
И тъй като благоразумието е дълбоко приспано, следват безразборни сексуални контакти, които са голям риск за запазването на качествена, здрава и плодовита утроба. Тук няма да споменавам за телегонията, защото си имаме отделна тема за това.
И такааа. В какво се превръща Българката?
Европеизираната Българка се превръща в изкусителка, съблазнителка и не се притеснява да се самопредлага за пари и материални блага и това е така, не защото тя е изначално извратена и генетично повредена. Накратко: съвременният морал е в криза! Именно, защото се имитират и подражават някакви измислени и натресени героини и псевдо звезди, непрекъснато лансирани и въртяни по чифутските телевизии. А защо ? Защо се търси и взима примера в деградантското наричано модерно, а не се вземе пример за начина на живот от нашите Български Героини. Нима нямаме такива! Напротив имаме ги в изобилие.
Тук не визирам Екстра Нина, Ивана и други подобни „героини”, а имам предвид Райна Княгиня, Рада Войвода, а пък ако щете и героини от художествени произведения, като Гергана от „Изворът на белоногата”, и още и още..., а и не на последно място да вземат пример от бабите си, своите родни баби. Тъй като споменах за Гергана-героинята на Славейков ще ви дам линк към самото произведение и ако решите да си го примомните, просто четете и си представяйте!
"ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА"

Тук ще дам само малък откъс, който е много показателен за темата:

- Хубава, млада българко,
защо си толкоз глупава!
Склони ти само да дойдеш,
на Стамбул да те заведа:
да видиш де е хубаво,
да познаш що е охолно!
Аз ще заръчам, щом идем,
да ти изградят градини
каквито искаш, дето щеш.
И ще направя за тебе
в градини нови сараи
със дванадесет капии,
с триста прозорци джамлии.
С миндери ще ги обградя,
с ястъци ще ги обредя,
с дюшеци ще ги постеля
да седиш на тях, да гледаш,
додет ти видят очите. . .
- Стамбул е, аго, за мене
тука, дето аз съм родена,
а най-хубави сараи
там онзи моят бащин дом.
Що ми са много капии,
когато мога от една
да ходя и да дохождам?
Що ми са триста прозорци,
когато мога всякога
от едно само прозорче
да гледам деня слънцето
и вечер ясен месечка
с мильони звезди около!
Какви по-светли сараи
от тез небесни сводове?
Какви по-добри миндери
от таз зелена морава!
- Младо, безумно момиче!
Ти още нищо не знаеш,
мене повярвай, послушай,
да си намериш късметът:
бяла ханъма да станеш,
злато, коприна да носиш,
в светли хареми да седиш,
жълти жълтици да нижеш
размесом с дребен маргарец.
- Хубаво, аго, жив ми бил,
но аз съм проста селянка,
не ми са драги хареми,
нито свилени премени;
не искам жълти жълтици,
не искам дребен маргарец.
Стига ми това, що имам:
таз огърлица мъниста
и този плетен косичник. . .
Най-подир, аго, знаеш ли?
Ако не знаеш, да знаеш:
аз съм се клела, заклела
и клетвата ми вярна е.
Първо ми либе Никола
първо венчило той ще е. . .
- Колко си проста, безумна!
Та що е твоят любовник
пред мене и пред властта ми?
- Пред тебе, аго, нищо е;
но за мен, знаш ли, всичко е -
воля аз него, та него. . .
- Волиш ти него, та него -
отвърна везир сърдито, -
но своя воля ти нямаш,
мойта е воля над тебе;
господар аз съм над тебе -
аз ще ти бъда стопанин. . .
Гергана дума продума:
- На живот ми си господар,
но на волята не ми си;
Без воля стопан ставаш ти
на мъртво сърце студено. . .

Смая се везир с Гергана,
вярност в любов й почете;
пусна момата свободна
и надари я богато,
после за помен поръча:
изворът чешма да стане.

Е, как ви се струва, дали днешните „Гергани” биха отказали подобно предложение? По това, което всекидневно гледам, аз лично бих отговорила-едва ли! А и nik, днес каза в една друга тема , че му е попаднала статистика според която няколкостотин хиляди българки са се омъжили за чужденци. Не вярвам да са се омъжили за чужденци, защото българите са свършили или, че чужденците са по-достойни и качествени от българските мъже. Май нещата и тук пак опират до материалния интерес. Къде останаха качествата като Чест, Достойнство, Гордост? Ами те също се възприемат като качества демоде и са изхвърлени на бунището. А като знаем как нашите пра...баби са прегръщали доброволно смъртта, само и само да се опазят от поругаването на тяхната Чест и да запазят Достойнството и Гордостта си!
Хайдутските чети не са ли възникнали именно за да се даде отпор и да се отмъсти за поруганата чест на майките, сестрите, съпругите и дъщерите? А нима щеше да има хайдути ако тези майки, съпруги, сестри и дъщери си бяха вдигали полите и краката и доброволно бяха тръгвали към харемите и предлагания им лукс , удобства и материални блага? Но за тези Българки основното нещо е било да "запазят своето достойнство и духовна независимост, защото българката не е искала да бъде глезена робиня, а стопанка и господарка на своя дом."
„Хвърлете едно око” ако искате на този линк за да видите какви проблеми имат някой от днешните тинейджърки - „Гергани”.

Ами това е! Всъщност много неща още могат да се напишат и в много още аспекти да се завие, но предполагам като цяло сте разбрали какво ме тревожи и затова спирам до тук. Тая една надежда - дано се намерят съфорумци, които да ме опровергаят и да докажат, че не съм права. Моля се аз да греша и Българката да не става такава , каквато аз я виждам и описвам. Пояснявам, че моите наблюдения са върху подрастващите момичета живеещи в големия град.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 2 дни #31464
Благодаря за линка Дари. Рекох да се включа в тоя форум да ги поосведомя за телегонията, като направо им копирах материала на Севар. Нека се даде по-голяма публичност на тази материя.

преди 18 години 2 дни #31466
За съжаление поне аз не мога да те опровергая. Като си гледам съученичките не знам вече какво да правя.

преди 18 години 2 дни #31470
Дари,мислех да вадя цитати от твоята статия...
Не си струва да си правя труда-ти си просто перфектна,Приятелко!
Ако ми позволиш един коментар на текста,ще дам следния:
Много меко се отнасяш към младите.От собствен опит зная,че се качват на главата-затуй---ПО СТРОГО!
Зная,че нямат цел в живота,и ти го знаеш...
Нека ние им дадем цел...клавианулата ми е скапана и спирам.мога да кажа още...

подпис:

МЕЩЕРА!

преди 18 години 2 дни #31472
Богоборците се опитват по всякакъв възможен начин да дебългаризират и юдеизират българите, техния дух и съзнание! Има ли изход?
Да! Кръвта вода не става! Не се гаси туй, що не гасне! Не се чудете, когато чифутите и техните подлоги искат да махнат Вазов от българските читанки! Те се плашат от подобни слова:

Не се гаси туй, що не гасне

За нас е радост, слънце златно

в навъсен ден когато бляска,

но лучът му грей по-приятно

през някоя тъмнична рязка.

Една звездица - и тя тоже

моряка води сред морето,

едничка искра нявга може

пожар да дигне до небето.

Огънят, в който Хус изчезна,

огря вселената по-ясно,

в нощ мрачна, бурна и беззвездна

светкавицата грей ужасно.

Тирани, всуе се морите!

Не се гаси туй, що не гасне!

Лучата, що я днес гасите,

тя на вулкан ще да порасне.

Тук всичко мре, изтлява, гние

и тез, що бдят, и тез, що падат,

престоли, царщини и вие

и червите, що вас изядат.

Едната светлина е вячна -

една във хаоса грамадни!

Със нея тоя свят се начна,

със нея няма да пропадне.

Във мрачен гроб фърлете нея -

тя повеч блясък ще се пръсне,

убийте я във Прометея -

тя във Волтера ще възкръсне.

И ако слънцето изчезне

от тия небеса приветни,

то някой в ада ще да влезне,

главня да вземе, да ни светне!

Иван Вазов - Поля и гори

преди 18 години 2 дни #31483

ton писа: Богоборците се опитват по всякакъв възможен начин да дебългаризират и юдеизират българите, техния дух и съзнание! Има ли изход?
Да! Кръвта вода не става! Не се гаси туй, що не гасне! Не се чудете, когато чифутите и техните подлоги искат да махнат Вазов от българските читанки! Те се плашат от подобни слова:

Не се гаси туй, що не гасне

За нас е радост, слънце златно

в навъсен ден когато бляска,

но лучът му грей по-приятно

през някоя тъмнична рязка.

Една звездица - и тя тоже

моряка води сред морето,

едничка искра нявга може

пожар да дигне до небето.

Огънят, в който Хус изчезна,

огря вселената по-ясно,

в нощ мрачна, бурна и беззвездна

светкавицата грей ужасно.

Тирани, всуе се морите!

Не се гаси туй, що не гасне!

Лучата, що я днес гасите,

тя на вулкан ще да порасне.

Тук всичко мре, изтлява, гние

и тез, що бдят, и тез, що падат,

престоли, царщини и вие

и червите, що вас изядат.

Едната светлина е вячна -

една във хаоса грамадни!

Със нея тоя свят се начна,

със нея няма да пропадне.

Във мрачен гроб фърлете нея -

тя повеч блясък ще се пръсне,

убийте я във Прометея -

тя във Волтера ще възкръсне.

И ако слънцето изчезне

от тия небеса приветни,

то някой в ада ще да влезне,

главня да вземе, да ни светне!

Иван Вазов - Поля и гори

Това ми напълни душата!
Благодаря,Тон! :aham:

преди 18 години 1 ден #31521
Така е, Дари, няма как да не им се ядосвам на днешните момичета. Но и онзи сръбски копанар от другата тема ме ядоса.

За меркантилното състоянието на Българката обаче има вина и Българинът. И ако не си го признаем ние мъжете и жените няма да си го признаят.

преди 17 години 11 месеца #31739
Дари,благодаря,че съществуваш!Една красива жена презира меркантилните.Връщаш ми вярата,защото без вярата на жените сме нищо.

преди 17 години 11 месеца #32180
Навремето Българката се е обличала в ей такива дрехи, които днес наричаме "носии", с които е разказвала за самата себе си и за своя народ.
Днес, с изключително просташкото разбиране за "съвременни дрехи" и "мода", българката се научи само да показва какво има под сутиена и минижупа, а не да разказва за себе си и своя народ

picbg.net/u/15032/18850/202527.jpg

picbg.net/u/15032/18850/202526.jpg

преди 17 години 11 месеца #32181
Хайдутските чети и движения не са ли възникнали именно за да се даде отпор и да се отмъсти за поруганата чест на майките, сестрите, съпругите и дъщерите? А нима щеше да има хайдути ако тези майки, съпруги, сестри и дъщери си бяха вдигали полите и доброволно бяха тръгвали към харемите и предлагания им лукс , удобства и материални блага? Но за тези Българки основното нещо е било да съхранят своето човешко достойнство и духовна независимост, защото българката не е искала да бъде глезена робиня, а стопанка и господарка на своя дом.

"Една нация е победена,
когато сърцата на жените й
лежат в прахта.
Тогава всичко е свършено, все едно
колко храбри са техните бойци
и колко мощни са оръжията им."

Поговорка на шайените, Канада
Цитирам този американски(Индиански)народ, защото изключително точно отразява древното и не съвсем древното - старото разбиране на Българската духовност, където Българката е стожер на Дома, пазителка на домашното огнище, а с това и на народа, и на държавата.

Много още сърца ще паднат, за да се очисти народа ни, а другите народи, ще си вземат необходимото, както беше и след Потопа. Не се страхувайте от този процес, търсете само Българки, за да създадете семейство. Останалото, в което липсва самосъзнанието на Българката, ще бъде принесено в жертва на други народи, които имат нужда.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.