Никакъв толеранс към използването на цигански и турски!

преди 20 години 10 месеца #2499
Само да ви подсетя към това и да ви напомня да се отнасяте с нетърпимост към хора, които не говорят Български в България.

Повод за тази тема е новоприетия закон за емиграция в Англия. Досега кандидатите за гражданство само трябваше да държат изпит по английски. Но правителството, изплашено от английската ксенофобия срещу емигрантството въведе още по-строги мерки. Сега кандидатите освен изпита по английски трабва да държат и изпит за историята, културата и традициите на Великобритания и великобританците.

Докато в България се позволява (или поне дискутират) турски и ромски училища, медии и радиостанции, Западна Европа подсилва културното си наследство под натиска на техните националистически партии.

Единствено бивши колониални държави като Канада и Южна Африка имаха по два или повече езика. Ако позволим официално турския няма ли "официално" да признаем статут на бивша турска колония?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 9 месеца #2627
Браво Мистик много добра и малко по-забравена тема подхващаш!!!Просто и ние Българите трябва да изградим някакъв закон ,който включва в себе си система от клаузи и условия ,който емигрантите трябва да спазват и да изпълняват.Примерно аз незнам Вие на какво мнение сте Вие ,но аз смята,че на жълтовидните човечета не трябва да се дава трудова виза,а да идват само в България на екскурзии!!!А до колкото се отнася за турците с тях трябва да се действа по предпазливо,защото те хем са във властта хем и наще "политици" са обвързани с тях!Ако по някъкво чудо политиците ,ни се решат на ги махнем от България и от парламента-тогава ще стане страшно и това ще е последната крачка от войната,а Ние като "Велика Военна Държава"ще бъдем завладяни за 2-3 дена-поне така си мисля де.За това с тях трябва да се подходи по разумно и хитро,станели това с циганите лесно ще се справим!!!:))))

Мистик аз на теб съм ти обещал нещо ,но човека го няма никакъв из виртуалното пространство,но видяли го ще си изпълня обещанието!!!Ай и чао за сега!

преди 20 години 9 месеца #2639
Дайте да направим план за изнудване на медиите и правителството:

- Първо списък на програмите, които излъчват на турски (има ли вече и на цигански - или засега си имат само вестници). Като направим списъка да почнем да ги плюем по форумите и да им досаждаме със спам-емайли по пощите.

- Да пуснем във форумите или другаде нещо от рода на:
1. Турски и цигански да се изучават само като чужди езици в училищата където има етнически училища.
2. Вестниците в България не могат да съдържат материали на смесени езици.
3. ТВ каналите не могат да излъчват на смесени езици. Каналите на "чужди" езици да си продават техните абонаменти извън стандартните кабелни и сателитни пакети. (Как може - предвания в еди колко си часа на турски! Че и в канада и в Южна Африка където официално имат по два езика не си смесваха езиците в програмите!) Ако трябва пък няма да си плащаме за кабел и сателит....Джобчетата ни ще ги изнудят най-сигурно.

Други идеи?

преди 20 години 9 месеца #2641
Това е доста добра идея за масирана интернет атака на email-ите,но също така мистик може да направим на принтер някакви лозунги и да ги разлепяме по кварталите си!!!Доколкото циганите те няма новини на цигански,но се говори,че май ще имат собствена телевизия и представете си какво ще бълва от нея???? :mad5: :mad5: :mad5: :mad5: !

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.