Добре дошли,
Гост
Ред без насилие Татяна Ярулина
Гост
Автор на темата
Посетител
преди 18 години 2 месеца
Пускам темата,щото тази вечер по случайност/подчертавам/ попаднах на едно предаване на Георлги Ифандиев по евроком,където гост беше тази госпожа.Нещата ,които чух,ги приветствах!Казах си:тия здраво са чели нашия сайт---ИЗДЪЛБОКО!...
В хода на предаването,ОБАЧЕ,ми направи впечатление това,че Тенгрианството беше бегло споменато от г-жа Ярулина,въпреки нейните твърдения,че е пряка наследница на родът АТИЛА!
...Мъчих се многократно да се свържа с Ифандиев и да му кажа: ДЕН ГРЕЕ!
Щото всички викаха Добър Вечер /нещо да ви говори,тъпи танкетки?!?+!/Не успях.Успяха обаче умни хора,които казаха на госпожата,че и те са част от Българската нация /щях да напиша "племе",извинете/,които имат дълбоки корени тук,в Дунавска България...
Като цяло,разговорът беше много интригуващ-само се чудя защо Жорко,с когото съм се здрависвал само веднъж пред входа на скат,все бягаше от темата за Тенгрианството-той защитаваше тезата,че нема значение как се казва богът,важното е да вярваме в него.Браво!Похвално!
...................
Ама ТАНЯ тази вечер ти каза,друже,къде ти е мястото!
Обобщавайки,ще кажа,че тази вечер аз видях една Принцеса от Български корен!
Да ме извинява Елтимир!
Той знае от какъв Български корен сме ние...
Трябва да се полее Дъбът,Ангел...
С жертвена течност...
....................................................
Нека сме живи и здрави всички!!!
В хода на предаването,ОБАЧЕ,ми направи впечатление това,че Тенгрианството беше бегло споменато от г-жа Ярулина,въпреки нейните твърдения,че е пряка наследница на родът АТИЛА!
...Мъчих се многократно да се свържа с Ифандиев и да му кажа: ДЕН ГРЕЕ!
Щото всички викаха Добър Вечер /нещо да ви говори,тъпи танкетки?!?+!/Не успях.Успяха обаче умни хора,които казаха на госпожата,че и те са част от Българската нация /щях да напиша "племе",извинете/,които имат дълбоки корени тук,в Дунавска България...
Като цяло,разговорът беше много интригуващ-само се чудя защо Жорко,с когото съм се здрависвал само веднъж пред входа на скат,все бягаше от темата за Тенгрианството-той защитаваше тезата,че нема значение как се казва богът,важното е да вярваме в него.Браво!Похвално!
...................
Ама ТАНЯ тази вечер ти каза,друже,къде ти е мястото!
Обобщавайки,ще кажа,че тази вечер аз видях една Принцеса от Български корен!
Да ме извинява Елтимир!
Той знае от какъв Български корен сме ние...
Трябва да се полее Дъбът,Ангел...
С жертвена течност...
....................................................
Нека сме живи и здрави всички!!!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Гост
Автор на темата
Посетител
преди 18 години 1 месец
Та ПРИНЦИПЪТ РЕД БЕЗ НАСИЛИЕ Е БИЛ ЗАЛЕГНАТ ВЪВЪ ВОЛГО-КАМСКА БЪЛГАРИЯ!
................................
На мен лично,много ми харесва!Хм,Ред,хм,Без насилие...хм...
Я дайте заедно да помислим върху това,като Воини!...
=САРАКТ!!!
последното е за по-недосетливите.
За да има Ред,и то без насилие,наистина трябва да си мноого силен...
Редът без насилие се прави от мъже,надвили себе си...
Тъй мисля аз.
................................
На мен лично,много ми харесва!Хм,Ред,хм,Без насилие...хм...
Я дайте заедно да помислим върху това,като Воини!...
=САРАКТ!!!
последното е за по-недосетливите.
За да има Ред,и то без насилие,наистина трябва да си мноого силен...
Редът без насилие се прави от мъже,надвили себе си...
Тъй мисля аз.
buden
Посетител
преди 18 години 1 месец
Стига морал да имат хората, напълно достатъчно е за усъществяването на ред без насилие.
PUSHER
Посетител
преди 18 години 1 месец
Мещер, ако му кажеш на Ифандиев ДЕН ГРЕЕ, сто на сто ще падне от стола! Сигурно си забелязал, че това е едно хитро същество, което игре едновременно поне пет роли.
- Краен антикомунист и антиционист /обаче пасивен/
- Заклет патриот с монархистки наклонности /не националист и отново пасивен/
- Тежък случай на национален нихилист
- Фанатичен християнски проповедник
- Разпален туркофил
Наглед, тези роли са леко несъвместими и това веднага поражда въпроса, чии интереси обслужва Жорката? И аз съм го виждал веднъж. Мазен е почти колкото и на екрана.
Извинявам се, че това не беше съвсем по темата ти.
Иначе, ред без поне малко насилие, не виждам как ще стане. То си е съвсем нормално, от гледна точка на справедливостта.
- Краен антикомунист и антиционист /обаче пасивен/
- Заклет патриот с монархистки наклонности /не националист и отново пасивен/
- Тежък случай на национален нихилист
- Фанатичен християнски проповедник
- Разпален туркофил
Наглед, тези роли са леко несъвместими и това веднага поражда въпроса, чии интереси обслужва Жорката? И аз съм го виждал веднъж. Мазен е почти колкото и на екрана.
Извинявам се, че това не беше съвсем по темата ти.
Иначе, ред без поне малко насилие, не виждам как ще стане. То си е съвсем нормално, от гледна точка на справедливостта.
Eлтимир
Посетител
преди 18 години 1 месец
Не гледах предаването. Яруллина я познавам добре. Тя направи много да популяризира културата и историята на Волжска България у нас. Нейното семейство навремето, още преди тя да се роди е било изселено в Дагестан заради участие на някои хора от нейния род във Ваисовското движение. Самата Татяна се жени за наш българин, д-р Христо Бемберски и идва да живее тук.
Обаче не всичко в нейните думи трябва да се приема на 100% за вярно. Тя, например вендъж извади един сервиз и заяви, че сервизът е от Двора на самия Котраг. Хубаво, ама сервизът /ракиен!/ имаше твърде ярко изразени арабски мотиви. Малки чашки, бронзови, с леко поизтъркана позлата. доколкото можех да преценя, беше от 19 век. Казвам го заради склонността на Татяна да преувеличава малко. Иначе именно тя ми показа за пръв път репродукции от снимки, на които беше изобразена Сююм бике, последната царица на Волжска България и ми каза да обърна внимание на облеклото. Уж приела исляма, тази Българка продължава да се държи като Тенгрианка и като Българка.
Сега няколко думи и за князете. Веднъж се ръкувах с един такъв княз - българин по произход. От рода Богориди. Такава пухкава ръчичка у мъж съм срещал само у един от нашите, дунавски българи - небезизвестния Маргарит Мицев, за когото има данни, че също е от стар аристократичен род. Богориди и до днес живеят в Цариград, Истанбул както го наричат турците.
За реда без насилие не съм много сигурен, че е било така. Опасявам се, че Татяна си живее в един свой свят и понякога не се интересува от истинската реалност. А понякога видоизменя нещата заради децата си, да не ги излага на ненужен риск. Тя много добре знае защо се отдръпна един ентусиаст като Андрей Вънгев. Знае защо си отиде без време друг ентусиаст - Гео Донев. Та нека при всичкото ни уважение към Татяна Яруллина - ал булгари, да си имаме едно наум.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Обаче не всичко в нейните думи трябва да се приема на 100% за вярно. Тя, например вендъж извади един сервиз и заяви, че сервизът е от Двора на самия Котраг. Хубаво, ама сервизът /ракиен!/ имаше твърде ярко изразени арабски мотиви. Малки чашки, бронзови, с леко поизтъркана позлата. доколкото можех да преценя, беше от 19 век. Казвам го заради склонността на Татяна да преувеличава малко. Иначе именно тя ми показа за пръв път репродукции от снимки, на които беше изобразена Сююм бике, последната царица на Волжска България и ми каза да обърна внимание на облеклото. Уж приела исляма, тази Българка продължава да се държи като Тенгрианка и като Българка.
Сега няколко думи и за князете. Веднъж се ръкувах с един такъв княз - българин по произход. От рода Богориди. Такава пухкава ръчичка у мъж съм срещал само у един от нашите, дунавски българи - небезизвестния Маргарит Мицев, за когото има данни, че също е от стар аристократичен род. Богориди и до днес живеят в Цариград, Истанбул както го наричат турците.
За реда без насилие не съм много сигурен, че е било така. Опасявам се, че Татяна си живее в един свой свят и понякога не се интересува от истинската реалност. А понякога видоизменя нещата заради децата си, да не ги излага на ненужен риск. Тя много добре знае защо се отдръпна един ентусиаст като Андрей Вънгев. Знае защо си отиде без време друг ентусиаст - Гео Донев. Та нека при всичкото ни уважение към Татяна Яруллина - ал булгари, да си имаме едно наум.
Eлтимир
Посетител
преди 18 години 1 месец
И една илюстрация към Ваисовското движение. Не съветвам никого да го идеализира прекалено. Монетите често имат и обратни страни. Вижте снимка на самия Сардар Ваисов. Впрочем за него казват, че наистина е бил последният потомък на Котраг. Ако е така, то Сардар е от рода Дуло.
anti666
Посетител
преди 18 години 1 месец
С цялото ми уважение към г-жа Ярулина, ако тя беше наистина пряк наследник на рода Дуло, да е получила инфаркт или катастрофирала 24 часа след публичната си изява. Истинският наследник ще бъде определен от други хора, които сами ще го потърсят. И той ще бъде от Дунавска България. Всичко останало си е меко казано самозванство.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.