Гетото
Все пак в краткото материалче присъстват някои любопитни елементи, поради което си позволявам да го препечатам и тук. А за книгата се колебая дали да я пусна отново. Все пак вижте материалчето, кратко е и няма да ви отегчи:
www.novazora.net/2008/issue22/story_04.html
Ще стане ли България ромландия!?
Илко Дебърлиев
На път е май да се сбъдне една от най-неутешителните прогнози на “Нова Зора”. Не веднъж сме изобличавали господарите на новия световен ред, които целенасочено провеждат политика на геноцид спрямо българския народ, и сигурно целта е да поразредят откъм "човешки ресурс" територията ни. Не бяхме сигурни само за какво им трябва, но една от хипотезите е, че може би искат да превърнат родината ни в обикновено гето... за треторазредни "европейци". И ето, тези дни лидерът на италианските цигани, някой си Лука Романьоли, хвърли бомба в медиите, като заяви, че единственият начин да се реши проблема с неговите сънародници от цяла Европа е като им се създаде държава! Така де, някъде по в източната част на континента, където и без това естествено си били много на брой. На пръв поглед звучи като политическа утопия. Но за мнозина навремето и създаването на една друга близкоизточна държава изглеждало фантазия. Само че вечните и обвеяни с романтична нотка чергари като ромите, никога не са имали исторически родна държава.
Но властелините на света нищо не може да спре. Пък и чистичките колеги от западната част на ЕС с удоволствие биха се отървали от неудобството на набезите на по-мургавите братя, защото добре знаят как са свикнали да щракат с пръсти по главите на уседналите народи. Реакциите на италианците спрямо съвременните румънски цигани през последните седмици го доказва по красноречив начин. И сигурно точно това е провокирало Романьоли да излезе с наистина радикална идея. Но къде е обетованата циганска земя, тази ромландия, както може би ще се нарича? Няколко са “базовите” предположения за ромите в Европа - Словакия, областите Войводина, в Сърбия и Галиция в Украйна, а като цяло - Румъния, и, уви, България. Познаваме все пак нрава и на словаците, и на украинците, и на сърбите, че и на румънците, най-вероятно изглежда изборът да падне върху нас. И ако не веднага, след 20-30 години... Обаче мъдрите араби казват, вятърът в пустинята бързо се мени... Може само да стискаме палци. Не за друго, защото като имаш държава, ще трябва и да работиш, и да има ред. Та не е ли по-лесно да сееш жито, вместо бури, все пак?!
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
- Еврия;
- Плюс циганско гето;
- Плюс малко земица дарена на братята-съюзници турци.
Да видим какво пише при атакистите:
www.vestnikataka.com/forum/index.php?PHP...e695c4&topic=11803.0
HARPH
Hero Member
За Google Earth и Goooooooooogle изобщо
« -: 01 май 2008, 17:05:58 »
Уважаеми Форумци,
Дали само на мен ми се струва, че в Гугъл Ърт голяма част от имената на днешните населени пунктове в България са посочени с имена, които могат да дойдат само от стари, от турско време, данъчни тефтери??? (И това при изключен филтър за старите, традиционни имена на тези населени пунктове, ако изобщо ги има.)
Няма от къде другаде да дойдат.
А това значи, че подобни стари дрипи някой е прехвърлил от архиви с неустановено местонахождение в електронен вид.
Като знам от наблюдение, че нещо наукообразно свършено за 20 000 евро у нас, днес, в една друга страна имаща отношение към собствениците на Гугъл, струва 2 000 000 евро, то излиза, че някой сериозно се е бръкнал.
Само на мен ли ми се струва, че набраните в Гугъл кешове със страници за артефакти от нашата история са закрити и не се показват в резултатите при търсене.
Една стара мета търсачка - Порът все още ги излавя именно в Гугъл, но да се достигне да тезе страници с просто търсене, вече е много трудно, ако не невъзможно. Това е тенденция, която забелязах през последните месеци.
Дали имам основания да считам, че съм прав или ... греша?!?!?!
БОИЛ
Newbie
Re: За Google Earth и Goooooooooogle изобщо
« Отговор #9 -: 25 юни 2008, 03:03:47 »
Господа,това,което сте засекли в Google Earth е вярно.
Има нещо друго,много по-страшно.
От известно време от Държавния Архив се източват данни за стари еврейски имоти !
Това се прави под благовидния претекст,че се изучава историята на България !!!
Или............???
HARPH
Hero Member
« Отговор #10 -: 25 юни 2008, 05:05:13 »
Това наистина е гадост!
Уж гетата по света са еврейски но на евреи от съответните страни, а се оказва, че държавата Израел има всички права над архивите на т.н. езрейски общини.
Гърция има стахотен конфликт с държавата Израел заради старите еврейски архиви от еврейския град Солун - не съм сигурен намерено ли е разрещение.
Метриките на родените еврей за тях са по-важни от всичко!
Бърникат не само из нашите архиви. Бърникат и в Укройна, Русия и къде ли не.
В Беларус им казаха да си поставят проблема и да чакат докато правителството вземе решение, и хич не им цепят басма...
Ровичкането в архивите не е от вчера и днес. Под предлог, че имат специалисти, те седят на архивите и си правят с документите каквото си искат. У нас беше и е непрестижно да си архивен работник. Мисля си дали не са доплащали на своите за да стоят на ниска заплата на непристижна работа - друг начин няма, като че ли?!!!
Като заговорихме за архиви, много съм любопитен как би коментирал Будител факта, повтарям факта, че архива на БКП от периода когато ръководството се е преместило от София в Пловдив (1942 - 1944) са все още, все още в нелегалност.
Че ги има е сигурно!
Къде са - "никой" не знае!
Никога не са били в Централния партиен архив!
ДС е драпало да ги докопа след 9 септември, но до днес - безуспешно.
Защо не са предадени?
Кой ги съхранява?
По какви причини са останали в нелегалност?
Преди време, една лелка разправяше в трамвая на своя приетелка, че книги от преди покръстването ни, са били укрити и все още си стояли в няколко хранилища из страната. Имало семейства, които ги пазели от векове. През 1993 едно от хранилищата протекло от ерозията и се наложило да го преместят... Какво ли не си приказват лелки в трамвая?!
И както е казал Черноризец Храбър: "Има още много какво да се каже, но сега няма време...!" - май само това беше останало от неговия труд "За Буквите"
Скарлет
Hero Member
« Отговор #11 -: 25 юни 2008, 09:09:29 »
Това се прави, за да могат да се реституират по-лесно имотите на българските евреи, емигрирали в САЩ. При посещението си там Станишев е обсъдил този въпрос със някаква еврейска организация. Новината изтече преди около седмицa из нета.
Малка добавка от мен: миналата година тук пуснах информация къде се укривя секретния архив на БКП. Оказа се, че архивът е полулегален, също като Тодор Живков преди 1944 година. Той се крие, но никой не го търси. Защо ли обаче си мисля, че въпросите за архива, за евреите, за мангалите и за джагалите са някак много тясно свързани. Вие имате ли мнение по въпроса?
Ще има проблеми... не искам да говоря повече, за да не им давам идеи.
Ще има Адвокати!С руски фамилии.WhiteKNght писа: Имам информация, че в данъчните регистри на общините първите имена са на евреи и турци! Е, Те ли са първите заселници, а?
Ще има проблеми... не искам да говоря повече, за да не им давам идеи.
И как може тия дебили от нова зора да ползват псевдонима на починал човек?!Тия некрофили ли са или що?
Интересна "еволюция" доживяхме, циганина да реши да си прави своя държава. не, че и това не е възможно, по принцип, такива изпаднали племенни групи като мангалята, няма откъде да вземат идеята за държавата, освен от първоизточника, т.е. Българите.Varvarina писа: Циганите вече искат своя държава:
news.ibox.bg/news/id_1321105422
Обаче, интересно ми е, в тази своя държава, мангалята откъде ще добиват ток, за да им е безплатен? Това е един много интересен въпрос. Ако си строят централи, то и това струва пари и тока пак ще им е с пари. Освен да си ги правят от конските фъшкии по дворовете.
Така, че господа, евреи, комунисти и цигански наркобарончета, не си играйте с огъня и не манипулирайте своите чандала, че могат да си имат държава, защото при една циганска държава, когато вашите чандала, разберат, че тока, пак ще е с пари, първи ще паднат вашите глави.
- Румъния - нея вече си я имат. Днешните и земи се намират на бивша българска територия и сме им я отдали да си я омаскаряват още преди повече от 700 години. Така че от нас стига толкова, каквото сме дали не е малко.
- Империя Рома - По поречието на река По, в обширна котловина лежаща в южното подножие на Алпите. Местното варварско население просто ги обожава и всички местни жители всячески се опитват да пробутат децата си в някой катун, да срещне вехт цигански занаятчия да научи чадата им на занаят.
- Велика Мангалия - на юг, югоизток от Дарданелите до пределите на Тигър и Ефрат. Приликата им с местното кривокрако, кривоносо или просто криво население ще доведе до бързо сближаване на двата народа и постепенно сливане. Прилика ще имат и в цвета на кожата, която на моменти е черна, черна чак синя!
Надявам се предложението ми да бъде удобрено.
С най-дълбоко уважение:
Ваш Bogatyr
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.