Всичко на хартия е идеално
С една дума - всичко в този форум е като по вода.Само дето в този форум.Ама в истинският свят?Вярно, някои се познават лично.И нищо повече.В една друга тема прочетох, че даже вече се готвят евентуални действия.Беше съставен план от няколко точки.И бе зададен въпросът как да се осъществят.Без отговор.По нататък въпросната тема продължи с спорове.Голяма работа, че не се действа.Важното е, че всичко на хартия е идеално.И това изгежда, че е достатъчно за някои.Но не и за мен.И така въпросът ми е - ще се действа ли въобще или не?
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
ЗА ДВИЖЕНИЕТО
“ВОИНИ НА ТАНГРА”
“За Тангра няма закони. Тангра сам по себе си е Закон.”
Движение “Воини на Тангра” е замислено и организирано като арена за свободни действия с цел възраждане на българския дух. Общност на хора, обединени от една идея и работещи за нейното реализиране. В Движението няма членство, няма членски внос. Не се издават и не се изпълняваха заповеди. Движение “Воини на Тангра” не се опитва да ръководи, да оглави, да налага – то е просто смешно. При нас няма нито демокрация, нито аристокрация, нито диктатура. Вместо тях предлагаме идеята за делокрация. Не някой друг, не волята на водача или изборът на мнозинството определя твоето място, а извършеното от теб. Съди се по дела и се отчитат последиците. Не машина, не конструкция, а жив организъм. “Опитай се да обезглавиш лишей” – каза преди години един от нашите. Пълзящо образуване, антирак, постепенно обхващащ смъртоносно заболялата обществена структура. Ние не издигаме сграда, ние трупаме могила.
Движение “Воини на Тангра” не само не е регистрирано по никакъв закон. Такава регистрация би противоречала на нашия замисъл. Нещо повече - Движение “Воини на Тангра” никога не е имало ръководни органи. Председател, секретар, командир – всичко това е чуждо на идеята за Движението. При нас няма казармена и партийна дисциплина, а взаимно допълване и вярност към Идеята.
Движение “Воини на Тангра” изгражда информационна среда, различна от официалната. Тази среда служи като основа за изучаване на миналото, анализиране на настоящото и създаване на прогнози за бъдещето. Тази среда променя човешкото мислене и посредством мисловната промяна внася корекции в околния свят. Целта ни и средствата за нейното постигане изключват борба за спечелване на избори, опити за влизане в Парламента, домогване до постове. Целта ни изключва всякаква официалност. Ние можем да посочваме факти, да изразяваме мнения. Да показваме и насочваме. Само че каквото и да правим – то няма елемент на задължителност. То не бива да има елемент на задължителност. Както не бива да има и елемент на конспиративност. Всичко е открито и ясно, никой не налага своята воля над останалите, а само споделя вижданията си. Предлага, а не изисква.
Движение “Воини на Тангра” не е организация, не е структура в материалния смисъл. То е Идея. Една Идея не може да бъде унищожена. Дали чрез нас, било чрез други – тя ще бъде осъществена. Ако разбира се, е ценна и полезна идея. Ако е истинска. Ако не е – защо да съществува? Нашите мисли имат свойството да променят света, в който живеем. Не само действията, породени от съответните мисли, а мислите сами по себе си могат да променят действителността. Самите мисли са действителност, енергийна реалност, и от тази реалност не може да се избяга. Колкото са по-истински и по-силни са мислите, толкова породената от тях реалност е по-плътна и по-истинска.
Само една-единствена мисъл е в състояние да промени цялата видима реалност. Една-единствена дума може да предизвика взрив, по-мощен от взрива при избухване на атомна бомба. Мисълта е реалност от по-висше естество. Ако не разберете, че думите могат да отключат енергия, по-голяма от енергията на атомния взрив, няма как да разберете света на бъдещето. Думите са като вятър. Те могат да бъдат лек полъх, могат да бъдат ураган, а могат да са като вихър от избухването на Свръхнова. Силата на този вихър не зависи от силата, с която биват изговаряни, а от вътрешната мощ на вложената идея.
Опасно ли е Движение “Воини на Тангра”, та толкова сили биват хвърляни за дискредитирането му? За унищожението му. Опасен само по себе си нищо не значи. И вегетарианецът е опасен. За растенията. Погледнете за кого сме опасни, погледнете кой е против нас и ще разберете кои сме ние.
Да внесе в света Идеята-Сила, това е задачата на Движение “Воини на Тангра”.
Близката ни цел е да разпространим Идеята между достатъчен брой хора. Да помогнем за разпалването на Факел, който не може да бъде угасен. Въпреки огромните трудности, ние успяхме да внесем в света голяма част от знанията, които притежаваме. Доведохме ги до състояние на неунищожимост. Успяхме да научим и други как да разпалват Искри и да ги прибавят към общия Огън. Успяхме да вдъхнем живот на Идеята и да я пуснем в света. Оттук нататък тази Идея живее свой собствен живот. Оценката е въпрос на бъдещето, не на днешния ден.
Елтимир
Доколкото аз виждам, целта на този сайт не е да организира, а да информира. За действия ни трябва добре информирано общество. За момента такова няма. Имаме малка групичка от сподвижници и съмишленици, но ако ми говориш за такива действия, каквито си мисля че говориш, то знай че просто е твърде рано. Защото дори да направим нещо, дори да свалим тези изверги от власт. Ако сме само 50-100 човека познаващи истинските проблеми на страната какво си мислиш, че ще последва. Аз си мисля, че просто на тяхно място ще дойдат други чудовища, понеже хората като цяло са глупави и вървят, като овце след "пастира" който вика най-силно.
Все пак струва ми се, че има какво да се направи. Правете реклама на този сайт сред свойте приятели. При диспут с приятел по някаква тема, давайте му материал от този форум. Дано това го замисли и го поощри да потърси и други отговори. Мен така ме запознаха с този сайт, същото правя и аз. Дори един човек да привлечеш от десет, пак си направил нещо. Разширил си информационния кръг с един човек.
В тези думи има много повече истина, отколкото много хора предполагат.Само една-единствена мисъл е в състояние да промени цялата видима реалност. Една-единствена дума може да предизвика взрив, по-мощен от взрива при избухване на атомна бомба. Мисълта е реалност от по-висше естество.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.