Станахте смешни
Gewitter - "О, неграмотни юроде поради что още влизаш тука дето уж никой нищо още не е постигнал, а само един сайт"?Gewitter писа: Миро на мен пък ми е много интересно, когато някой си сложи за аватар символи с неизяснен произход. Ако ми кажеш, какво означава IYI и откъде имаш информация ще съм ти много благодарен.
Поздрави!
Ето ти и обяснение (накратко), а иначе дано сам почетеш повече за този знак и неговата символика|Y| и хората, които си го слагат просто така без да знаят защо:
|Y|- И така , неговият смисъл досега не е разгадан, но се счита че той е по-скоро знак за демонстриране на етническа, отколкото на религиозна принадлежност, понеже се открива и върху предмети изработени няколко века след официалното приемане на християнството. Вероятно IYI не представлява поредица от букви и не изобразява дума, а е йероглиф в който е закодиран важен за прабългарите символ. Разкодирането може да се извърши, като хастите се пречупят на две и след това се присъединят към общия център на симетрия т.е. Така се получава звезда, символ на "бяло, блестящо, високо издигнато и могъщо небесно светило" - бог. При това, получава се звезда със седем лъча, колкото са на брой планетите - главни богове. Така, в този упорито повтарян прабългарски знак IYI вероятно е закодиран смисълът на българския етноним, а също и основата на прабългарската религия. По същество, със помощта на една единствена дума, своя етноним и на един единствен знак, йероглифът-звезда IYI прабългарите са посочвали кои са техните богове и коя е тяхната религия. Напълно разбираемо е защо с официалното приемане на християнството през 9 век, смисълът на етнонима българи и на прабългарския знак-звезда IYI постепенно са забравени. По същество, в българския етноним, както и в знака IYI е бил вложен не само етноопределящ, но и дълбоко религиозен смисъл. С налагане на християнството, този смисъл е станал не само излишен, но и донякъде вреден за новите религиозни представи и в рамките на няколко века е бил изкоренен. За съвременния българин обаче е крайно необходимо да знае смисъла на своето име и пътя на своите предци.
IYI - това е бащата, самият господар, това е БОГ.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Знакът е с недоизяснен произход и символично съдържание, поради което препоръчвам на БНС да не го ползва, поне докато не се проучи обективно и безпристрастно.
Същото важи и за розетата.
Използването на древнобългарски знак, за който не се знае какво символизира, е равнозначно на следната ситуация:
Български патриот от 3005 година намира ръчна граната на възраст 1000 години, произведена в България. Той не знае какво представлява, но понеже е горд с това българско антично изделие , окачва си го на врата.
Лорд Вейдър например е използвал варианта на свастиката, който носи нещастие - това е лявовъртяща свастика. Да си закачиш този знак на дрехите, трябва да си доста непредпазлив. Слънчевият знак свастика има две същности - пагубна и съзидателна, лявовъртяща и дясновъртяща. Както всички начала на този Свят, Слънцето също има две същности. Знаем за Ян и Ин , и т.н. Ако ползваш Свастиката, то трябва този символ да е обемен, за да може да се вижда и от двете си страни.
Накратко, ползването на древна символика трябва да става много внимателно !
Цитат от: ******* Честно казано, не вярвам розетата да гръмне и не съм суеверен. Вейдър сигурно също не е бил суеверен и не това е повлияло на резултата от Втората Галактическа Битка. Едно нещо символизира това, в което ти вярваш и което ти влагаш, защото ти го носиш. Затова ме дразни и забраната относно вейдърките.
Не знам какво означава "не съм суеверен", но аз напримир не бих носил амулет, на който пише "нека този, който не изпълнява волята на бога, да умре", а в същото време не знам кой е този бог и каква е волята му. Защото в Библията /във Вехтия Завет/ например пише:
--- "И рече Бог (Иехова) на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твойте потомци след тебе в родовете им. Този е моят завет...целият мъжки пол у вас да бъде обрязан... А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби..." [Бит. 17:9, 10, 14]
Над тази книга ние кръщаваме мъжките си рожби ! Ние сме меко казано големи глупаци, ако продължаваме да го правим ! Нима не е ясно , че при подобни заклинания нашият български род ще изчезне скоро ?!
Затова продължавам да твърдя - докато не разберем какво пише на розетата, не е много умно да си я носим на врата. Още повече, че халката на розетата е на гърба й - очевидно не е предназначена за носене по този начин.
Елтимир - тука направо "утепа рибата"
Как пък реши, че ще е по всяка вероятност с ядрено оръжие?Демокрацията изисква жертви. Няма да ядем. Няма да се топлим през зимата. Няма да се лекуваме. Обаче демокрация ще има. Сега ще демократизираме Иран. После е ред на Северна Корея. Следват китайците. Насам ще заприиждат тълпи муджахидини, ще загърмят бомби, ще почнат да загиват невинни българи. Обаче демокрация ще има. Задава се нова война, нашите по-големи американски братя по всяка вероятност ще атакуват Иран с ядрено оръжие.
Най-ЦЕННАТА информация за Тенгрианството е именно тук, за мен по-голямата част от тези писания са свещенни, защото разпознавам древната религия, всичко тук съвпада с моите разбирания, които съм ги формирал от години на базата на мегаинформацията на многомерността.
За това Gewitter твоето място не е тук, който знае ще разбере.Всеки тук израходва енергията и силите си в убеждение на такива дебили като тебе да им обесняваме кое какво е, вместо да отделяме сили да формираме отбраната било и мисловна. За това хайде обясненията и нападките другаде!!!!
Като си недоволен от сайта и направено от Войните на Тангра- направи повече от тях. Засенчи ги. Нека се засрамят, че не се се сетили преди теб. Лошо няма.
Действай!
Критиката е градивна, а вие не зачитате мнението на "другите".
Да написали сте много. Много хора са чели ваши неща, аз лично съм разпространявал ваши материали до приятели.
Но вие просто ОТБЛЪСКВАТЕ повечето хора. Да знам!
Вие не искате да просветлите куцо кьораво сакато, но вие някак си успявате да отблъснете и хора грамотни и умни.
Замислете се над това.
|Y|- И така , неговият смисъл досега не е разгадан, но се счита че той е по-скоро знак за демонстриране на етническа, отколкото на религиозна принадлежност, понеже се открива и върху предмети изработени няколко века след официалното приемане на християнството.
демонстриране на етническа принадлежност...
И кой счита така? Ти и хората влизащи в този сайт ли?
Георги - нямам за цел да засенчвам Войните на Тангра
Севар - не приемай думите ми като заяждане. Просто искам да се подобрят някои неща, това дали вие ще го направите е ваш проблем.
IYI - първо изясни значението на себе си. Второ вземи изясни и душевното си състояние, защото аз различавам признаци на умопобъркване
И прочети, какво написа Севар -
И чак тогава ми казвай, къде ми е мястото.Във форума всеки може да си критикува доста, влизат всякакви хора и могат да си казват мнението направо
Благодаря.
Чак тогава взе да смекчаваш тона и да се опитваш да формулираш критика!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.