Появата на един националистически вестник е чудесно събитие. Дори вижданията на редакцията по много въпроси да се различават от нашите виждания, ние пак ще приветстваме създаването на такъв вестник. Така че появата на вестник "Атака" не можеше да не ни зарадва. Лично мен ме зарадва и появата на коментар, посветен на плана "Баязид-2". Само че защо за Бога и по дяволите, редакторите на вестника допускат този чудесен коментар да бъде атакуван по един такъв глупашки начин. Една груба, нескопосна фалшификация е способна да превърне атаката в лъже-атака и дори в анти-атака.
Става дума за факсимилето на някакво писмо, публикувано на стр. 5 от днешния брой, 18 октомври. Та писмото носи дата 30 април 1942 година. Обаче правописът е съвременен, наложен след реформата от 1945 година. Та как може едно писмо, писано през 1942, да е писано с правописа от 1945 година? Всичко друго да беше наред, само този факт е достатъчно смущаващ.
Очаквам коментар на редакцията, както и на автора Димитър В. Аврамов. Макар че много има да си чакам. Е, знам, че много има да си чакам, което изобщо не ми пречи да си задам въпроса. За да не ме питат после защо съм си затраял и не съм го задал.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.