Българско малцинство в Турция
ще започна една тема и предполагам на голяма част от вас няма да ви хаерса това което пиша.
Идеята ми е следната - постоянно ни натрапват термини като турско малцинство в България. Ако погледнем обаче реално темата излиза, че българското малцинство в Турция е много по-голямо.
Да, говоря за българско малцинство в Турция и съм сигурен че точно тази формулировка още повече няма да се хареса на ДПС и компания. Знам че и на вас не ви допада ама на туците въобще пък няма да им допадне - с техните камъни о техните глави
Българско малцинство в Турция.
- това са всички граждани на република турция които имат двойно гражданство - едно Турско и едно Българско
до тук добре - нищо ново под слънцето, но идва интересната част.
Това малцинство статистически е към половон милион
По какво се съди за това
- смяната на имената засяга 850000 души
- ДПС получава към 40 000 гласа от Турция, но голяма част от хората пътуват с рейсове и гласуват в България. - някъде към 200 000 са това. Значи с децата и тия дето не пътиват идват спокойно към 500 000.
Щом имат българско гражанство и щом активно участват в изборите на българското правителство спокойно може да се говори за БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО В ТУРЦИЯ което е по-голямо от турското малцинство в България.
.... знам че няма никак да ви хареса тази информация ама съм сигурен че на ДПС още по-малко ще им хареса
Поздрави
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Щом са почнали преговорите, рано или късно ще ги завършат. И в Европарламента мафията е голяма, и там много неща се решатат 'на тъмно'. Така че няма какво да се заблуждаваме. Турция ще си влезне в ЕС.Scapegrace писа: Само,че те имат турско самосъзнание(което много бързо ще се промени като отрежат турците за ЕС).
Смяната на имената засяга 850 000 хора
да извадим 250 роми (аз им викам цигани) => остават 600 000 от така нареченото турско малцинство от всякаква възрастова група.
Сега да погледнем колко са гласували за ДПС на последните избори около 470 000
Да предположим, че 15% от тях не принадлежат към турското малцинство => остават към 400 000
Тия 400 000 са на възраст над 18 и ако прибавим деца и малдежите към тях идват пак към 600 000
Ако предположим, че туркосто малцинство не се е променило през последните годин (не е намаляло или нараснало) стигаме до извода, че минимум 80-90% (то 100% идват ама нека все пак не преовличавам) от тях са гласували независимо каде живеят, какво самосъзнание имат, дали са им сменени насила имената, дали са преследвани и дали са репресирани.
Та кво излиза - почти всички от тези хора се интересуват от развитието на България и все ощи имат българско гражданство.
По тази логика спокойно можем да говорим за българско малцинство в Турция
и на там.
Турците произлизат от Българите, Те са един от нашите клонове и всичко това трябва да го съпоставим с нашата древност и можем да разберем!
По въпроса за ЕС-това е много мощен финансов блок, Китай също, Америка се явява конкуренция и трябва да се съобразява, защото може да изпадне в инетресно положение.
Струва мисе бъркаш турците с тюрките . То те и самите те се бъркат но хайде . Щом е стане въпрос да си търсиш врагове за джихатIYI писа: Това, което ще кажа аз съвсем може да не Ви хареса, но трябва да се помисли
и на там.
Турците произлизат от Българите, Те са един от нашите клонове и всичко това трябва да го съпоставим с нашата древност и можем да разберем!
и собствения ти брат е враг. Не ,че турците са ни братя, но по принцип.. ми погледнете "македонците" сърбите , румънците..същата работа.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.