Произход на славяните Различните версии
Българите сме първия формирал се народ на планетата Земя. Затова няма как да сме се смесвали с никого, за да станем народ. След Потопа оцелялото човечество е имало нужда от подновяване на генофонда си. Това е една от причините да напуснем Балканския полуостров и да се "смесим" с оцелелите хора из всички части на планетата. Така са възникнали редица големи народи. Ние сме генодарители, а не геноприемници! Това е съществена разлика в досежните исторически схващания. И днес нашата генна банка е доста богата, но не поради "смесването". И пак сме генодарители...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Имало е времена, когато не е имало писменост. И постиженията не са се забравяли, защото са се помнели. Става дума за Паметта, Всемирната Памет, която е склада на Подсъзнанието. Човекът в древността, когато е работил с него, не е имал необходимостта да пише с ръката върху книги. Затова Знанията са се предавали устно, а когато са се разказвали или изпявали те са се представяли с картинни образи, символи и алегории, именно заради подсъзнанието. Оттам идват и образите на животни, растения и хора, които изглеждат фантастични за човека със самосъзнание. Именно, когато идва самосъзнанието, Вратата към подсъзнанието се затваря, паметта става все по-слаба и човекът започва да използва ръката си, за да записва.
Но описателността на ръката е твърде слаба, за да опише картинността на подсъзнанието. Така е започвало да се губи и знание.
Именно затова археолозите ровят, ровят и стигнат до пластове, в които не откриват материални артефакти. И казват: "Ами тука няма нищо, значи е нямало култура". И заключават: "Културата започва от 5000-6000 г. пр. хр." Те са посмешковци. Разбира се, че е имало култура, но тя не е била култура, която борави с материални образци, и не опредметява знанието. За тези пластове, требе друг инструмент, а не четката и лопатката на археолога.
Nik, не приемай това като агресия към теб , а към професорята дето вадят от 9 дола вода за да докажат, че траките са нямали писменост и че нямат нищо общо с нас-българите. Понеже историческите ни "величия" са допуснати да станат такива едва след като са канализирани и формирани по канона - т.е. да не ровят извън приетото и полезното за едни други твари. Онези други които през византийското и турското робства горяха нашите стари книги и безцени ръкописи. Ония други които сега, днес тайно изнасят находки от могилите ни датирани на хилядолетия, които унищожават доказателствата за тракийската писменост. Пример от преди 2-3 години кога с булдозер при строежа на една магистрала целенасочено натрошиха и разпръснаха безцена тракийска находка, понеже беше неудобна за тези които ни пишат фалшивата история.nik писа: Не знам дали това се отнася до мен,но когато говоря за -примерно научни източници,имам впредвид-достоверни!Кой,какво е разбрал,не ме интересува,аз питам без задни мисли и ме интересува историческата истина.сАМО И ЕДИНСТВЕНО!Не съм коментирал,кой е обикновен и необикновен-преценявам сам!Никъде не съм писал,харесва ли ми да бъда такъв или онакъв!Ако ще и от последната юрта да съм,ще го приема и ще се гордея с това!С това,което е мое и на което съм наследник!Не искам нищо,което да е в повече ,но и нищо,което да е по-малко!Истината е моят Бог!бЕЗМИСЛЕНАТА АГРЕСИЯ-ГЛУПОСТ!
А ако съм те засегнал с горния си пост - приеми моите извинения към теб.
Ако искаш да намериш научни доказателства в съвремената наука - трудно може да стане това, тъй като тя неистово доказва обратното. Особено учените с вехтозаветни имена - например онази археоложка-еверейка дето копае в Странджа и ебава мамата на всичко до което се докосне. Или пък Китов с багерите, който търси конкретни специални неща важни за него и тези над него...
Неоспорими и достатъчно доказателства все пак има - но по-добре пиши на ЛС на Йордан какво конкретно те интересува. Той мисля е най-добре запознат с тези неща.
Има и друг подход - някой ентусиаст да тръгне по археологическите музеи из тракийско и да събира дребните детайли на големия пъзел. На повечето места има много доказателства, сметнати за маловажни и търкалящи се из архиви и хранилища. Те са толкова много, че няка как да бъдат покрити. Например до моя град има едно село Караново(карановската могила) - там почвата е осеяна с керемидки от древна керамика - дори парчетиите са повече от камъчетата. В градинката на центъра на селото покрай розите също е осеяно с парчетии. А ако се загледаш в някой кирпичен дувар ще видиш подаващи се керемидки от кирпичите. Древноста е навсякъде. Който минава по магистралата Пловдив-Бургас, нека се отбие в Караново и да види за какво става дума.
Особено важно е някой систематично да ги събира, особено онези, по които има остатъци от орнаменти или знаци. Страшно ценни са, вервайте ми. На мене винаги кога ми падне сгода се връщам поне с една торба с керамика.
Така го приех и явно съм сгрешил!Отговорът ти е повече от задоволителен!Приеми и моите извинения!Тук искам да кажа:"Впредвид на това,че нашата история се изопачава,краде,интерпретира /но не от нас/,крие и заглушава,нека всеки от нас,според случая и възможностите,които съдбата му предоставя,да открива,приема ,документира и опазва частите от нашата история!Един ден,това ще трябва!Дано да доживея и деня,когато образовани Българи,ще проучат,систематизират,съхранят и публикуват цялото величие на нашата история-ЕДНА,ПОВТАРЯМ,КАКВАТО И ДА Е,НО ЕДНА-ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!Това е пътят към единението и спасението ни!Дано спрем да се делим,без значение по какъв признак!Дано да узреем и се поучим от историята на други племена!Аз друго не ща! На теб здраве!georgi_nz писа:
Nik, не приемай това като агресия към теб , а към професорята дето вадят от 9 дола вода за да докажат, че траките са нямали писменост и че нямат нищо общо с нас-българите. Понеже историческите ни "величия" са допуснати да станат такива едва след като са канализирани и формирани по канона - т.е. да не ровят извън приетото и полезното за едни други твари. Онези други които през византийското и турското робства горяха нашите стари книги и безцени ръкописи. Ония други които сега, днес тайно изнасят находки от могилите ни датирани на хилядолетия, които унищожават доказателствата за тракийската писменост. Пример от преди 2-3 години кога с булдозер при строежа на една магистрала целенасочено натрошиха и разпръснаха безцена тракийска находка, понеже беше неудобна за тези които ни пишат фалшивата история.nik писа: Не знам дали това се отнася до мен,но когато говоря за -примерно научни източници,имам впредвид-достоверни!Кой,какво е разбрал,не ме интересува,аз питам без задни мисли и ме интересува историческата истина.сАМО И ЕДИНСТВЕНО!Не съм коментирал,кой е обикновен и необикновен-преценявам сам!Никъде не съм писал,харесва ли ми да бъда такъв или онакъв!Ако ще и от последната юрта да съм,ще го приема и ще се гордея с това!С това,което е мое и на което съм наследник!Не искам нищо,което да е в повече ,но и нищо,което да е по-малко!Истината е моят Бог!бЕЗМИСЛЕНАТА АГРЕСИЯ-ГЛУПОСТ!
А ако съм те засегнал с горния си пост - приеми моите извинения към теб.
Ако искаш да намериш научни доказателства в съвремената наука - трудно може да стане това, тъй като тя неистово доказва обратното. Особено учените с вехтозаветни имена - например онази археоложка-еверейка дето копае в Странджа и ебава мамата на всичко до което се докосне. Или пък Китов с багерите, който търси конкретни специални неща важни за него и тези над него...
Неоспорими и достатъчно доказателства все пак има - но по-добре пиши на ЛС на Йордан какво конкретно те интересува. Той мисля е най-добре запознат с тези неща.
Има и друг подход - някой ентусиаст да тръгне по археологическите музеи из тракийско и да събира дребните детайли на големия пъзел. На повечето места има много доказателства, сметнати за маловажни и търкалящи се из архиви и хранилища. Те са толкова много, че няка как да бъдат покрити. Например до моя град има едно село Караново(карановската могила) - там почвата е осеяна с керемидки от древна керамика - дори парчетиите са повече от камъчетата. В градинката на центъра на селото покрай розите също е осеяно с парчетии. А ако се загледаш в някой кирпичен дувар ще видиш подаващи се керемидки от кирпичите. Древноста е навсякъде. Който минава по магистралата Пловдив-Бургас, нека се отбие в Караново и да види за какво става дума.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.