Лагерът.avi
Линк за свалянe:
tranz.it/load.php?id=x3LKqrdL8iMPc9M047668
Макар, един от създателите на този филм да е Ицхак Финци, филмът създаден през 1990 г., не е лош. Пресъздава началото на юдеокомунистическото робство в България и как неговите идеологически постулати започват да тровят бавно, сигурно и мъчително съзнанието на Българина. Той почва да губи не само националните, но и човешките си ценности. Една такава ценност е любовта. Тя избуява между двама души, но не може да се изрази поради тежкия идеологически и социален товар, който юдеокомунизма налага. Тук ще видим началото на корупцията, вътрешната корупция.
В крайна сметка любовта намира своя излаз и своето убежище – сред скалите и скалните пещери (вероятно скален манастир) край морето, т.е. в онова древно българско изначало. Там тя се разгръща със своята истинска сила. Но..., юдеокомунистическото робство тепърва започва...
Ярост(2004).avi
Линк за свалянe:
tranz.it/load.php?id=V6jmwWwp7SacGxTm47630
Този филм, създаден през 2004, показва в пълна сила вътрешния разгром – и духовен и морален и физически, преживян за 62 години юдеокомунистическо робство, отнасяйки ни в съвременната действителност.
Ясно показва как българина е загубил своето човешко лице и се е превърнал в гои -животно, което изяжда ближния си. Висшите чувства са напълно потъпкани, низшите царуват. Единствената оцеляла в душата на Българина е отново Любовта, която неистово води битка срещу цялото зло на юдеокомунистическата система... Ще победи ли?
Пътят към върха
tranz.it/load.php?id=FYsXv4fIMSKD7eVI47157
Този филм, създаден съвсем наскоро, 2007 година е най-добрия за мен и съм пристрастен към него, защото действието се развива в едно планинско обезлюдено село, каквото обитавам и аз.
Тук създателите на филма са представили не само сблъсъка и взаимопроникването на миналото и настоящето, сблъсъка и взаимопроникванията между поколенията, но и разпада на българското семейство, загубата на древните ценности и дегенериращото в голяма степен влияние на техническите постижения, които водят до загуба на духовна будност.
За разлика от другите филми, създателите на този бият всички песимисти като предоставят изход. Изхода е в едно древно светилище на върха на селото!
Бабата играе ролята на иницииращия, посвещаващия жрец (това вече съм го срещал наживо и другаде), а дошлото от “цивилизацията” плахо момче като посвещавания.
По пътя към върха то ще среща злото, но то няма да може да го докосне... В крайна сметка старото българско древно светилище и Българския Бог ще победят, което ще има своите позитивни отражения не само върху живеещите в градовете, но и върху тези, които са останали да живеят в обезлюденото село.
Поклон за тоя филм!