търся информация

преди 18 години 10 месеца #22596
От дълго време се опитвам да открия някаква информация за дядо ми,който е бил затворник в Белене! Той умира години преди да се родя!Чудното е ,че случайно объркват диагнозата му в болницата и вместо да му дадат едно лекарство те му дават друго,което го доубива!Оказва се,че са сгрешили"без да искат",а цялата работа е била много добре нагласена-хайде да го пуснем този,пък после ще му видим сметката! Дядо ми умира на коледа 1969 година и прасето,което е трябвало да зарадва семейството с крехките си бутчета,бива заклано,за да се нахранят гостите след погребението!
От малка в мен се е натрупала огромна омраза към комунистите.Баща ми си беше купил специално радио, с което да може да слуша дойче веле и аз бях предупредена,че никой не трябва да разбере ,защото може да остана без баща!
Била съм свидетел на много тихи разговори против комунистите,за това,какво са направили с дядо,за това как са взели къщата ни,в която все още живеехме,но трябваше да плащаме наем и която през 1884г. счупиха,за да построят двора на училище Л.Каравелов в гр.Видин.
Моля всички вас,ако на някой му говори нещо името Тодор Владимир Карапанов от град Видин,моят дядо-пребивавал в затвор Белене 7 години,поради идеи несъвпадащи с желанието на Великата Партия,да се свърже с мен!Ще бъда много благодарна на всеки,който може да ми даде някаква информация!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.