Дивотията на западноевропейците Повече информация
www.kewego.de/video/29f51bb621cs.html
www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/15...lung-Roads-of-Arabia
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Испански мъже, облечени в овчи кожи на парад в Памплона, Испания. Част от традиционен рутуал за гонене на зли духове. Приликите с дейстителини лица не са случайни.
Гербът на Естония - първата държава с света с електронни лични карти, част от НСР.
prikachi.com/images.php?images/816/5705816Y.jpgЙордан_13 писа: Аз искам да се спра още малко върху флага на Бавария
Той е много интересен със своя фон, който не е нищо друго, освен срещащата се по праисторическите ни култови трикраки масички "украса", която археолозите наричат "игра на дама" или "шахматна украса", датирана от времето на късния неолит и каменно-медната епоха.
Керамика с близки мотиви е откривана на повече от 10 хил. км от Бавария и днешна България - в Ню Мексико, и е дело на едно тайнствено изчезнало племе на име Анасази. Те са били добри строители на т.нар. пуебло - градове от кал и плява, земеделци. Тяхната космогония е тема за отделна пубикация.
www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=10803
www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=10802
www.voininatangra.org/modules/xcgal/displayimage.php?pid=10801
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
Оказва се по изследвания от 02.12 и 11.12, че снежният човек Йоци, намерен в Алпите през 1991г е не само роднина на жителите на Сардиния, както до сега се водеше из българската преса при превода на резултатите от изследването през 2012 г., а и на жителите на България. В генома му е открита наследствена информация, която го свързава както със сардинците така и с населението по българските земи през желязната епоха и населението на Швеция през каменната епоха. Няма роднинство с праисторическите ловни групи, чиито останки са открити на територията на Испания. Затова и се приема, че може би по времето на снежния човек е имало две генетично различни популации в Европа с различна степен на развитие и умения.
От тук възниква въпроса: Кой е бил Йоци, след като е роднина на българите? Чужденец ли е по аплийските крайща? Търговец, изминаващ големи разстояния? Показател за културен, иконимически, търговски обмен между различни части на древна Европа? Местен тиролец по алпийските територии с български и сардински корени?
Възрастта на Йоци е определена на 5250 г, тоест той е живял между 3359 и 3105 пр. Хр и е или от късната новокаменна епоха или от каменно-медната епоха. До мумията му е намерена медна брадва. Той е починал края на зимата или началото на пролетта, но в стомаха му са намерени освен остатъци от месо също и от зърно и плодове, които следва са придобити през лятото или есента и приготвени като за зимнина.
news.ibox.bg/news/id_1369837957
Скална формация с функцията на календар:
Плеядите
Един от проблемите, за които изследването не може да е пълно е , че не се знае на колко българи и от кои роайони точно са взети проби. Ако ще се прави сериозно такова обобщено изследване, то то трябва да е по-пълно като се съблюдават повече фактори и не е на база доброволност.
Книгата за сега я има в спиралата.
www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=.
Напоследък спя много. Вероятно някаква защитна реакция на организма срещу рака. Но сънувам предимно битови сънища. Как съм си на село и храня кокошките и кравите, например. Тая вечер заспах и сънувам, че съм в селото на майка ми. Тя е от Пернишко. Седим на една дълга маса и си говорим на граовски диалект. Дойдоха трънчани, почнахме и на трънски. После дойдоха сърби, съвсем омешахме езиците, ама се разбирахме. Накрая дойдоха едни македонци. Пихме по чаша и с тях и аз започнах да пея македонски песни. А те почнаха да пеят заедно с мен.
Та си мисля, че ние сме един огромен народ, който изкуствено бива разделян. Защото и руснаци, и украинци, и маджари, все са си от нашите. За Волжските българи да не говорим. Не е ли време да станем пак едно и да възродим нашата велика Империя? Това е една моя шантава мечта, ама ми се ще да вярвам, че ще доживея да я видя реализирана.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.