Случка с куче за размисъл

преди 18 години 11 месеца #21303

Спорт-Здраве писа: Аз не бих търсил виновни или невиновни,Мещер.Нейният духовен свят си е нейн собствен.Дали ще е празно или ще има нещо,тя сама решава и пожелава.

Случката не се случва заради нея,а се случва на теб.Не се занимавай с момичето,каковото е трябвало да преживее,преживяла го е.

Всеки човек е различен.Затова и всяка случка изглежда различно през различните очи.Не намесвай друг,освен себе си.Това е като си в класна стая и да се учи целия клас.Вместо обаче да следиш своите собствени знания,да следиш знанията на другарчето.

Аз разсъждавам така: душата на кучето не се сърди на никого.То вече е нематериално същество(или същество от непозната за нас материя).Ако аз го бях блъснал,нямаше да се оставя подтиснатостта да ме обладае,защото никой няма полза от тази емоция.Вместо това бих се изпълнил с желание да се извиня на душата на кучето,като направя добро на някого,без значение на кого.За да се запази равновесието на силите.

Добре,Спорт-казваш,да зарежа целата история?!
Трябва да поясня,че нямаше капка кръв на пътя...
Всичко мина...много...чисто.
Но аз хванах през парцала топлият труп на кучето-направих го умишлено,ако има нещо за решаване,отнемане,даване,да стане с ДОКОСВАНЕ!
аЗ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ,винагиТЪРСЯ ВИНА ИЛИ НЕВИННОСТ...Може да е професионално изкривяване.15 години водя дела и май няма бог или демон,дето да не съм им се молил...Но ДПС тука е най-силно...

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 18 години 11 месеца #21305
Понякога трябва един живот да си отиде. В случая това е бил кучешкия живот. Момичето е останало живо. Смея да твърдя, че по една или друга причина, ако кучето е останало живо, момичето е щяло да загине.
Мещер, вярвам, че това ще те успокои. Понякога жертвите са неизбежни.

преди 18 години 11 месеца #21307
Никъде не съм казвал,да зарежеш цялата история,Мещер.Тъкмо обратното.

За Тангра няма виновни и невиновни.Има такива,които са се поучили от случката и са се вдъхновили по някой философски нъпрос - като теб.Има такива,които са се поучили от случката и са овладяли още едно ниво на чувствителност на душата си.Има такива,които са спазили рановесието.Има и такива,които не са спазили равновесието.

Има още безброй случаи,но онези,които не са спазили равновесието,ще се сблъскват с неравновесие дотогава,докато не го възстановят.

Когато един човек извърши несправедливост спрямо друг,другият трябва да е силен,за да не извърши несправедливост спрямо трети.Но ако я извърши,третият трябва да е два пъти по-силен,за да не я извърши спрямо четвърти.
Когато аз извърша несправедливост,зная,че това ще има лавинообразен ефект.Затова искам да спра лавината с друга лавина,обратна на несправедливостта.Така равновесието би се запазило.

преди 18 години 11 месеца #21312
Поустът на Елтимир и твоят,взаимно допълвайки се,ме успокоиха,приятели!Благодаря ви! Но нека тая тема бъде место,където да споделяме такива изживявания.

преди 18 години 11 месеца #21313

Мещера писа: Поустът на Елтимир и твоят,взаимно допълвайки се,ме успокоиха,приятели!Благодаря ви! Но нека тая тема бъде место,където да споделяме такива изживявания.

Всичко е знак.
На кучето свещичката е била догоряла, защото описаните събития и обстоятелства са твърде много.
Напълно разбирам Антон. Аз, по силата на професията си, съм виждал много пъти как различни животни умират. Независмо от всичките ми усилия, физически в това число, да го задържиш на този свят или да го спасиш и излекуваш. И не мога да свикна с това, и сигурно до края на живота си няма да мога.
Това, което Антон е видял в очите му, съм го виждал много пъти. И това е основната причина да не практикувам еутаназия, колкото и да уважавам мотивите на колегите, които го правят. Колкото и да ме молят клиенти и да са ми предлагали пари...наистина големи пари...

преди 18 години 11 месеца #21316
Пламене,тих чел ли си Джек Лондон?!

преди 18 години 11 месеца #21317
От животните можем да се научим на много неща. Те никога не лъжат а просто са това, което са. Аз много ги обичам, всякакви животинки, но котките особено са ми слабост. Имах едно коте Калинчо (бяло на черни точки) много миличко, и един ден се разболя внезапно (предполагам че комшията ми който е психар и ченге го отрови), стана много зле, и докторите не можеха да го спасят, макар че го слагаха на системи и т.н. Върнах си го в къщи и след 2 дни внезапно изчезна, а едва можеше да ходи. Котката има особена култура на смъртта - намира си някое скрито местенце и умира в самота и достойнство.

А за този случай с кучето - определено то е било свързано с момичето. Може би тя е усетила сянката на собствената си смърт, която е минала наблизо затова е била толкова ужасена, а кучето е било знак на съдбата за нея, дали го е разбрала обаче? Тя дори не се е заинтересувала как е блъснатото животинче, ясно че е била уплашена но все пак... А не е случаен и фактът че ти си бил там Мещер. Но само ти може да разбереш какво означава това за теб.
Една подобна приказка разказват старите хора от моето село - някакъв намерил имане, но му бил поискан курбан едно дете. Той намерил едно сираче и го подмамил да отиде на мястото където намерил златото и където се била отворила огромна дупка. Дал му и комат хляб за из път. Обаче с детето тръгнало едно кученце и като стигнали на мястото, залък от хляба паднал, кученцето се втурнало и паднало в дупката, и тя се затворила а детето било спасено.

преди 18 години 11 месеца #21323

Мещера писа: Пламене,тих чел ли си Джек Лондон?!

естественно. Много пъти. И имам цялата му колекция: 12 тома на български и 8 тома на руски.
Разбирам те какво имаш предвид.

преди 18 години 11 месеца #21425
Пламене,баща ми ме светна за този автор.2-3 книги,които имам,са от него.
Не мога да се уплаша от куче,след като съм чел Лондон.Първо ги заобичах на книга,после наистина...
Затова ми е жал за ..кучето.
Аз съм мещер,приятелю-това не е само фамилия,това тежи.Особено откак разбрах от нета,че сме били цел народ...или племе...
Чета и Ботев!Иаз,като него съм Козирог-с некой ден разлика ,и аз като него силно любя и мразя!
Гледай да завърнеш повечко хора насам-в СВЕЩЕННАТА ни Родина!

ДЕН ГРЕЕ!!!

преди 18 години 11 месеца #21426

Мещера писа: Пламене,баща ми ме светна за този автор.2-3 книги,които имам,са от него.
Не мога да се уплаша от куче,след като съм чел Лондон.Първо ги заобичах на книга,после наистина...
Затова ми е жал за ..кучето.
Аз съм мещер,приятелю-това не е само фамилия,това тежи.Особено откак разбрах от нета,че сме били цел народ...или племе...
Чета и Ботев!Иаз,като него съм Козирог-с некой ден разлика ,и аз като него силно любя и мразя!
Гледай да завърнеш повечко хора насам-в СВЕЩЕННАТА ни Родина!

ДЕН ГРЕЕ!!!

Ами...преди 7 години дойдох сам насам, а догодина смятам да върна в България минимум 4 човека, с надеждата за 5 добавление към фамилията...
Каквото мога, правим...

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.