Случка с куче за размисъл
Добре,Спорт-казваш,да зарежа целата история?!Спорт-Здраве писа: Аз не бих търсил виновни или невиновни,Мещер.Нейният духовен свят си е нейн собствен.Дали ще е празно или ще има нещо,тя сама решава и пожелава.
Случката не се случва заради нея,а се случва на теб.Не се занимавай с момичето,каковото е трябвало да преживее,преживяла го е.
Всеки човек е различен.Затова и всяка случка изглежда различно през различните очи.Не намесвай друг,освен себе си.Това е като си в класна стая и да се учи целия клас.Вместо обаче да следиш своите собствени знания,да следиш знанията на другарчето.
Аз разсъждавам така: душата на кучето не се сърди на никого.То вече е нематериално същество(или същество от непозната за нас материя).Ако аз го бях блъснал,нямаше да се оставя подтиснатостта да ме обладае,защото никой няма полза от тази емоция.Вместо това бих се изпълнил с желание да се извиня на душата на кучето,като направя добро на някого,без значение на кого.За да се запази равновесието на силите.
Трябва да поясня,че нямаше капка кръв на пътя...
Всичко мина...много...чисто.
Но аз хванах през парцала топлият труп на кучето-направих го умишлено,ако има нещо за решаване,отнемане,даване,да стане с ДОКОСВАНЕ!
аЗ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ,винагиТЪРСЯ ВИНА ИЛИ НЕВИННОСТ...Може да е професионално изкривяване.15 години водя дела и май няма бог или демон,дето да не съм им се молил...Но ДПС тука е най-силно...
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Мещер, вярвам, че това ще те успокои. Понякога жертвите са неизбежни.
За Тангра няма виновни и невиновни.Има такива,които са се поучили от случката и са се вдъхновили по някой философски нъпрос - като теб.Има такива,които са се поучили от случката и са овладяли още едно ниво на чувствителност на душата си.Има такива,които са спазили рановесието.Има и такива,които не са спазили равновесието.
Има още безброй случаи,но онези,които не са спазили равновесието,ще се сблъскват с неравновесие дотогава,докато не го възстановят.
Когато един човек извърши несправедливост спрямо друг,другият трябва да е силен,за да не извърши несправедливост спрямо трети.Но ако я извърши,третият трябва да е два пъти по-силен,за да не я извърши спрямо четвърти.
Когато аз извърша несправедливост,зная,че това ще има лавинообразен ефект.Затова искам да спра лавината с друга лавина,обратна на несправедливостта.Така равновесието би се запазило.
Всичко е знак.Мещера писа: Поустът на Елтимир и твоят,взаимно допълвайки се,ме успокоиха,приятели!Благодаря ви! Но нека тая тема бъде место,където да споделяме такива изживявания.
На кучето свещичката е била догоряла, защото описаните събития и обстоятелства са твърде много.
Напълно разбирам Антон. Аз, по силата на професията си, съм виждал много пъти как различни животни умират. Независмо от всичките ми усилия, физически в това число, да го задържиш на този свят или да го спасиш и излекуваш. И не мога да свикна с това, и сигурно до края на живота си няма да мога.
Това, което Антон е видял в очите му, съм го виждал много пъти. И това е основната причина да не практикувам еутаназия, колкото и да уважавам мотивите на колегите, които го правят. Колкото и да ме молят клиенти и да са ми предлагали пари...наистина големи пари...
А за този случай с кучето - определено то е било свързано с момичето. Може би тя е усетила сянката на собствената си смърт, която е минала наблизо затова е била толкова ужасена, а кучето е било знак на съдбата за нея, дали го е разбрала обаче? Тя дори не се е заинтересувала как е блъснатото животинче, ясно че е била уплашена но все пак... А не е случаен и фактът че ти си бил там Мещер. Но само ти може да разбереш какво означава това за теб.
Една подобна приказка разказват старите хора от моето село - някакъв намерил имане, но му бил поискан курбан едно дете. Той намерил едно сираче и го подмамил да отиде на мястото където намерил златото и където се била отворила огромна дупка. Дал му и комат хляб за из път. Обаче с детето тръгнало едно кученце и като стигнали на мястото, залък от хляба паднал, кученцето се втурнало и паднало в дупката, и тя се затворила а детето било спасено.
естественно. Много пъти. И имам цялата му колекция: 12 тома на български и 8 тома на руски.Мещера писа: Пламене,тих чел ли си Джек Лондон?!
Разбирам те какво имаш предвид.
Не мога да се уплаша от куче,след като съм чел Лондон.Първо ги заобичах на книга,после наистина...
Затова ми е жал за ..кучето.
Аз съм мещер,приятелю-това не е само фамилия,това тежи.Особено откак разбрах от нета,че сме били цел народ...или племе...
Чета и Ботев!Иаз,като него съм Козирог-с некой ден разлика ,и аз като него силно любя и мразя!
Гледай да завърнеш повечко хора насам-в СВЕЩЕННАТА ни Родина!
ДЕН ГРЕЕ!!!
Ами...преди 7 години дойдох сам насам, а догодина смятам да върна в България минимум 4 човека, с надеждата за 5 добавление към фамилията...Мещера писа: Пламене,баща ми ме светна за този автор.2-3 книги,които имам,са от него.
Не мога да се уплаша от куче,след като съм чел Лондон.Първо ги заобичах на книга,после наистина...
Затова ми е жал за ..кучето.
Аз съм мещер,приятелю-това не е само фамилия,това тежи.Особено откак разбрах от нета,че сме били цел народ...или племе...
Чета и Ботев!Иаз,като него съм Козирог-с некой ден разлика ,и аз като него силно любя и мразя!
Гледай да завърнеш повечко хора насам-в СВЕЩЕННАТА ни Родина!
ДЕН ГРЕЕ!!!
Каквото мога, правим...
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.