Съпоставка

преди 20 години 11 месеца #1380
В района на селището Южние Коряки, Елизовски район, Камчатка избухнал пожар. Прокуратурата повдигнала обвинение в небрежност. Началникът на щаба на Елизовската пожарна в Камчатка Егор Щепакин се застрелял във своя кабинет.
Ако в България се случи подобно нещо, ще бъдат арестувани журналистите, осмелили се да напишат, че причина за пожара е нечия небрежност.
Това беше по повод въпросите на демокрацията, свободата на словото и състоянието на българското правосъдие.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 11 месеца #1381

Елтимир писа: В района на селището Южние Коряки, Елизовски район, Камчатка избухнал пожар. Прокуратурата повдигнала обвинение в небрежност. Началникът на щаба на Елизовската пожарна в Камчатка Егор Щепакин се застрелял във своя кабинет.
Ако в България се случи подобно нещо, ще бъдат арестувани журналистите, осмелили се да напишат, че причина за пожара е нечия небрежност.
Това беше по повод въпросите на демокрацията, свободата на словото и състоянието на българското правосъдие.

Ne sum ochakval che shte otkajesh pred vsichki vav foruma na ATAKA che si govoril s men na LICHNA v tozi forum tuk.

Sajaliavam.
Razocharovash me vse poveche s vseki izminal den.

SPRAVEDLIV

преди 20 години 11 месеца #1382
Това беше доста встрани от темата, но щом почнахме да публикуваме и личните си съобщения, то нека да публикувам своя отговор. Съжалявам, че предишните ги изтрих, та всички да видят за какво става дума. Вече няма да трия, а ще публикувам. И така:
"зпратено: Re:Ne sum ochakval, Oct 4 2005, 10:32 AM

Група: Members
Съобщения: 7879
Дата на регистриране: 17-July 05

Ne sum ochakval che shte otrechesh pred vsichki vav foruma na ATAKA, che sme govorili s teb tuk na lichni saobshtenia - moje i da e malko - no e viarno.

Sajaliavam - zapochvam da se razkolebavam v mnenieto si che si iskren i dobronameren kum men, kum ATAKA (ili kum SKAT i kam nazionalisticheskata idea) - dano da gresha ...

Ти се опита да ми изопачиш думите. Впрочем знаеш ли в какво се изразява националистическатка идея? И не мислиш ли, че с клеветите си срещу националисти, именно СКАТ спира силата на всеобщия националистически устрем на българите?
Не съм нито добронамерен, нито злонамерен. Просто следвам пътя на своята идеология. За разлика от някои други, които вече доста неприкрито показаха своето злонамерено отношение към мен. Само че битката не е завършила. Силата ми е в това, че съм непредвидим и умея да поднасям изненади. Много пъти съм прощавал нападки срещу мен. този път няма да простя. И то не заради моята временна личност, а заради омаскаряването именно на Идеята, под чийто знак е преминал целия ми съзнателен живот. Винаги съм плащал скъпо за всяка своя грешка. Дойде време другите да платят за греховете си към мен. Ако кажеш, че ти лично нямаш към мен грехове, тогава възниква основателния въпрос защо с такава страст защитаваш тези, които имат?
Казах ти, беше ми направено голямо зло. Ще воювам докрай и в тази битка ще бъда безогледен. "На доброто с добро; на злото - със Справедливост!" - този лозунг аз го създадох още някога.
Когато заплашват дъщеря ми по телефона, когато мен ме заплашват с уволнение /работя на половин щат с 82 лв заплата/, когато получавам само удари, какво си мислиш? Че ще си позволя да бъда свръхкоректен и свръхетичен? Че няма да нанеса и аз някой удар под кръста? Ако си мислил така, то аз имам новина за теб. Сгрешил си. Сега за мен единствено важно е врагът да бъде сразен.
След малко ще излизам, после не знам кога пак ще вляза в нета. Това е да не си помислиш, че съм се уплашил. Много недостатъци си имам, само страх не търси. това чувство ми е непознато. И повярвай ми, изобщо не се хваля, така е"
А после ще стане въпрос и за другите отхвърлени от Атака. Току-що изпратих един от тях, беше ми гост. Та има за какво да си говорим и над какво да помислим. И в тоя ред на разсъждение съм длъжен да попитам какво е отношението на Атака и какво е отношението на телевизия СКАТ към автентичните български националисти, които десетилетия наред са защитавали тази кауза. Даже с цената на много жертви и страдания? Макар че по въпроса е по-добре да открием отделна тема. Тази беше за подобието на правосъдие, съществуващо в изродената ни държава.

преди 20 години 10 месеца #1411
Не знам какво е отношението на "СКАТ" като цяло към теб, Колобър. Още не съм се срещала с шефовете на телевизията. По едно време мислех да им пиша, ама ... не го сторих.

В личния ми разговор с Георги Ифандиев оня ден, той изрази Уважението си към Ангел Грънчаров-Елтимир и ... даже го ...ДОКУМЕНТИРА. Без 'доказателсто' са само думите му:"Не познавам А. Грънчаров ЛИЧНО, само съм го чел..." И доста от ПРОЧЕТЕНОТО в статиите ти, Колобър "хулиганстващият между редовете на печата" споделя и изрича от екрана през последните 6 месеца.

преди 20 години 10 месеца #1412
Да, Ифандиев не смее да премине към пряка конфронтация. Което не му пречи да говори зад гърба ми. Имам някои писма, които казват друго, различно от официалното. Писна ми от лицемерието на телевизия СКОТ. Писна ми от лицемерието на елитарните политически боклуци.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.