шестлъчни звезди

преди 19 години 3 седмици #18899
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 седмици #18917
Моите разсъждения, вседствие от твоите Ime са следните: Ако лъвът е отрицателен символ, а в Мадарския конник той е победен от воина то очевидната символика е ясна. Тогава кой позволи на разменните ни монети да изобразят конника, в случай че разсъжденията ти са правилни? Някой от БНБ или художник на проекта за монетите показва всеки ден на обикновените българи, че въпреки всичко България ще пребъде?
И небългарите, които управляват тази държава не са се досетили?!
Дано да е така. Даже ми се иска да повярвам.
Очаквам вашите мнения и коментари.

преди 19 години 3 седмици #18918
Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

преди 19 години 3 седмици #18920
Какво е общото между българи и перси? Знам само, че името на кан Пресиян се превежда като "Персиеца". Това е доста важно, поне според мен.

Извинявай, изглежда съм се изразил неточно. Имах предвид съвременните монети от 10,20, 50 и прочие стотинки с Мадарския конник на реверса. :lol:

преди 19 години 3 седмици #18948

преди 19 години 1 седмица #19504

ime писа: е да за стотинките. мадарския конник би трябвало да е. но може би за тях мадарския конник е "ловна сцена". и май така е представен на публиката. не знам какво е общото между Българите и персите, но има нещо общо.

Общото е, че сме им давали култура, тоест подквасили сме културния им хоризонт. не, както комун учените днес твърдят, че ние сме вземали от тях. То ираноидът Иван Танев Иванов - най-агресивния ираноид, разправя точно това, че името Пресиян, идва от "перси" и че в един надпис на Иван Александър, българските букви са наречени "персийски".

Трябва да му съобщя скръбната вест, че страда от научно късогкледство. Аз мога да му подхвурля и друга идея. Примерно, че повечето наименования от корена "Пер", произлизат от Прозвището "Перкос" - Богът в скалата, в камъка. Това е древното наше отбелязване на Божието присъствие в камъка, и за Неговото сътворително действие, от камъка да изведе Живота.
Затова "перкияни" - сътворените, извадените от камъка хора, както и "персианските букви" са тези, които са видяни и прочетени от камъка. Затова топоними като Персенк и Перперек са си чисто наши, Български и стига толкова вече с тая персийска линия.

преди 19 години 1 седмица #19505

ime писа: protobulgarians.com/Statii%20za%20prabaa...adarski%20konnik.htm

на тази страница фиг. 6 пише:
"Фиг. 6. Оловен печат на кан Тервел с надпис на задната страна и собствения му (европеиден) образ на лицевата. На равнището на носа, от двете страни на лицето се виждат две шестлъчни звезди, символ на владетелска власт, дадена от бога. Зад гърба му се вижда копие, а при лявото рамо - щит, също както и на конника от Мадара (фиг. 5)."
Интересно "две шестлъчни звезди, символ на владетелска власт, дадена от бога." по надолу още пише: "У древните шумери знакът " звезда с шест лъча" означава “небе”. Знаци от планетарен характер са били изобразявани още при асирийските релефи". Още :"Важен, почти очевиден елемент върху сбруята на коня е шестлъчевата звезда върху задния десен хълбок на коня"
и още"Най-вероятно, това е художествен образ на сражение, в което владетелят-конник сразява своя противник, изобразен като лъв. Кой е противникът? Известно е, че византийските императори и войска често са изобразявани като лъвове в средновековните византийски източници." знаем че не само византийците, а и англичаните (чифутски подлоги) имат лъвове в техните си там "гербове" на тяхната империя. "Още в древния Египет, Асирия и по-късно особено в Персия, силата на победоносния владетел е подчертавана с различни сцени, където той сразява лъв." Значи лъва е лошия, злото, демона. Та това че имаме лъв в герба, значи че чифутите са ни завладяли. имаме и дъбови листа, които са чист Български символ за дълголетие и безсмъртност.
значи стигаме до извода че тази шестолъчка при чифутите е взаимствана от Българите. чифутите използват такива древно-Български символи, които притежават енергия (както свастиката) и ги използват за демонските си цели. разбира се в този сайт пише и простотии от рода на: "Очевидно авторите на Мадарския конник и неговите заявители и потребители са били хора с подчертано художествено мислене, основано на символи от древната иранска и месопотамска култура.". А не може ли да е обратното? Те да са го взимствали от нас? Но щом и Ванга и Дънов казват че Българите сме най-старата цивилизация, както и факта че Български календар е най-точния в историята на човечеството, както и много други доказателства, аз съм стигнал до заключението че всичко е взаимствано (откраднато) от Българите, туй като ние сме първи. Това е моята вяра.
п.п. хехе вижте герба на България сега. аз го имам за аватар, ама скоро ще го сменя, щото до сега не осъзнавах какво значи. Ето моята интерпретация за герба. Два лъва (символа на злото), стъпили в дъбови листа (Български символ за дълголетие и безсмъртие), държат щит с определено масонско значение (за формата ей тук

- 00:22, 01:11 (около еденицата има "щит"), 01:32, 02:06, 02:09, 02:11, 02:14, 02:15, 02:17,02:20, 02:21, формата на пентагона и доста други)
а вътре в щита има друг лъв, а на щита - "християнска корона" - царска корона с кръстове. та аз доколкото го разбирам тва - единствения Български символ - дъбови листа - са потъпкани от злото и ние вече не сме "дълголетни и безсмъртни" и понеже лъва (злото) е стъпил отгоре им, а над лъва има корона с кръст, то кръста стои над злото - явно го командва. още има и друг лъв, който е "защитен" във щита от другите два лъва. типично масонски знак си е нашия герб. явно има някаква енергия в този символ, наречен "герб", която те използват да ни закопаят.
п.п. знае ли някой какво е значението на лъва (каквото те ни казват че е), и от кога присъства в Българския герб? също така четох за Българската мартеница protobulgarians.com/Statii%20za%20prabaa...ite/Martenitsata.htm накратко там пише че белия и червения са свещенни и има енергия в тях, когато са един до друг и тва че в нашия "трикольор" зеления ги разделя двата е лоша "поличба", лошо нещо. Има ли някакво "знаме" от времето на кановете в България? Занм че копие с конска опашка се е считало за знаме, но ако някой знае повече да пише :-)
хайде пак п.п. :-)
мисля че тази тема е много важна. едит-вах я няколко пъти, но всичко си дойде на мястото. ако модераторите преценят че темата е важна да я преместят в актуално и да и сложат някакъв знак за важност за да може всеки да я прочете. Благо-даря.

Да, четох тоя извод на ираноида Танев за шестлъчната звезда, само дето тук те са 2, и правят общо числото 12, колкото са точките върху гърба на Аспаруховия орел.
То и петолъчката е също на символ, който Египет възприе и сложи като един от важните си знаци - в ръката на Озирис.
Шест лъча - това е шестия ден на Сътворението на света, където е казано на човека: "Господствай над сътвореното от мене". Превода, трябва да е по-скоро "управлявай" или "дръж" по Български. Това е шестолъчката.

Относно Лъва, той може да е и отрицателен символ, особено, когато е без корона! Има разлика в тия неща, според мене. Когато е без корона, той е неовладян, неговата енергия може да е стихийна и разрушаваща. Особено опасна.
Мисля, че лъвовете, които "убиват" конниците, по-скоро те не ги убиват, а "приковават" към земята, примерно в нашия Кивот са без корони.
Пресен пример е първия подвиг на българина Геракъл (Орел) - удушаването на немейския лъв. Това е известния от гръцката митология Херкулес. Истинското му име е Геракъл или Герак - Българин от Балканите.
Съществен е първия му подвиг, където той удушава немейския лъв. Никой досега не се досети, че всъщност в този негов подвиг е закодирано нашето сакрално царско жертвоприношение, когато се разпилява Орендата. Тогава Канът се удушава, не се убива, чрез проливане на кръв, а чрез отнемане на жизнения му дъх! Много тънко е, някак си. Герак също удушава немейския лъв, поради пакостите, които прави. Неговата сила и енергия в този случай е отрицателна.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.