информация, наука и псевдонаука... а къде е Истината?

преди 19 години 1 месец #17908
В сегашното глобалистично "информационно общество" лавината от информация направо те помита! Толкова е много че не можеш да реагираш да отсяваш зърното от плявата, а пък и те умишлено са така омешани че максимално да те затормозят и да се дивиш дълго и безполезно кое е истина и кое не. Това е една стратегия за скриване на Истината, другата свързана с нея,която съм забелязала (във всяка наука го има) е с поставянето на една ограда зад която са ортодоксалните овце, и след нея още една, зад която са алтернативните кози. И за едните и за другите обаче, се грижат едни и същи стопани. Официалната наука и "алтернативната" наука. По-голямата част от официалната наука вече е напълно безинтересна дори за самите "учени", понеже не смее да се занимава с нищо което е наистина интересно, и е превърната просто в машина за превъртане на много пари. Алтернативната пък има грижата да прибере под шапката си всички малко по-свободомислещи и да им създаде илюзията че са свободни да творят и да откриват. Така хем се прислушват новите идеи, и се присвояват навреме от системата, хем има контрол. Нещо като историята описана от Елтимир с платените дисиденти, на които ролята им е да имитират наличието на свобода в обществото. Примерно - официалната физика и "алтернативна" физика на торсионните полета, разработена от някакви руснаци и един от нашите, Б.Палюшев, в която обаче се прави реклама на някаква масонска картина на света, в което информационното поле (вакуума) било най-върховното и т.н.
По подобен начин, доколкото съм наясно, стоят нещата и във философията, и в изкуството, за религията да не говорим- аз вече наистина се обиждам ако някой ми каже че съм религиозна :-D
Всички сфери на съзнателно творчество са разпределени и контролирани.
Какво ни остава тогава? да Творим по еди наистина Нов начин...

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.