Армията Един от приоритетите на държавата

преди 19 години 2 месеца #17764
След образованието и здравеопазването, сега погребват и другия приоритет - армията. Е, браво. Лично мен, ако питате, не смятам за по-добра политика да се сформира професионална армия. Не им вървят мотивите. Всъщност някой Българин знае ли какви са им били мотивите на управляващите да махат наборната служва (а на практика с това и армията)? Май няма сериозни такива, няма как да има. За пари ли? Ами къде ще отидат тези пари, да отидат за здравеопазване, ама и за там нямало пари. За кадроваците ли ще отидат. Сега им предлагат апартаменти на кадровите войници, после казаха, че нямало да има апартаменти за всички, накрая ще има само за най-големите. Сега има много хора, които се натискат да отидат, но постепенно условията ще се влошават и те ще се откажат. Е тогава за каква армия говорим. Колкото и минуси да има Волен Сидеров и да се отклонява понякога от идеите си, той предложи 2-годишна наборна служба. Затова мисля, че трябва да го подкрепя напълно ! Доколкото знам в цяла Европа армията е наборна, само в САЩ е професионална, ние може би копираме нашите господари, е да ама при САЩ е различно, тя е империя, а ние не..., така се погубваме още повече. Доколкото знам, повечето генерали са против това, офицерите също, ама кой ти ги слуша. Лично аз съм за наборна служба и сега бих искал да отида наборник, а не къдровак !!! Армията трябва да стане дълг, а не желание ! Това в момента е груба грешка ! Вие как мислите? Според мен премахването на армията, не е само грешка, но и грях ! Как да не се смея като сравня саракта от 8-9 век и сегашната армия?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17775
На 100% съм съгласна с теб за армията.Смятам,че професионалната трябва да се съчетае с наборната. Както винаги си е било. Че как мъжът ще стане мъж?Ка би мгъл да защитава родината,като не е служил?Какво е това безобразие:педалът бил мноооого религиозен и не можел да държи оръжие.
А Волен Сидеров защо не е минал казармата? Това за 10-те диоптъра никак не се връзва,защото на следващата година,след като неговият набор е отишъл да служи,той е станал професионален фотограф. А фото не можеш да бъдеш с 10 диоптъра слепота. И с какво право този жалък дезертьор ще се изказва по въпросите на българската армия?
Между другото,известно е,че в Израел служат и жените. Аз съм на мнение,че военното обучение при момичетата на средношколска възраст също трябва да се върне. Всеки българин трябва да мине курс на военно обучение.

преди 19 години 2 месеца #17776
Дали армията ще е професионална или донаборна, няма никакво значение, ако държавата няма ресурса да я подържа в добра боеготовност...!!! Дори в щатите освен професионалната армия съществува националната гвардия, която е изградена на доброволен принцип (неколкократно надвишава численоста на армията)...!!!
Ако трябва да бъдем откровенни, нито един наборник неможе да се конкурира с професионалния войник в реални бойни действия! Събитията в Чечня го доказаха.
Мисля, че проблема може да се реши, ако се върне "Запаса" или някаква друга форма на задължителна военна повинност, която включва задължителни ежегодни лагери за подържане на бойната подготовка на населението.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.