Кой съм аз наистина? Какво съм аз,което е човекът мен?

преди 19 години 2 месеца #17682
"Аз",ние хората,сме свикнали да наричаме себе си.Същевременно сме отвикнали да се обръщаме към себе си,а само към "нас",не към същността,съдържаща се в "аз".

Като погледнем някой свои крайник ни се струва абсурдно да се идентифицираме с него."Моята" ръка не е "мен".Не се идентифицираме дори с мозъка си.Нима сме мозъци-инвалиди,които шофират по тротоарите с биологическите си превози? Ние не сме дори нашите тела...те са наши,но не са "ние".

Когато стигнем до извода,че сме възел от емоции,мисли,идеи и характери...Те отново са наши неща,само че не са "нас"."Ние" явно сме нещо,което борави и създава всички тези неща.Но ако ние всъщност се разпореждаме с тях,то ние сме нещо повече.Всичко това дори не са наши разнищвания,защото ние не се съдържаме в тях,а имаме по-скоро притежание върху същността им.

Само че не значи ли това,че това тяло,тази планета,свят и измерение са наш затвор и наш ограничител?
Защо е нижно на висши същества като нас да се самозатварят в ограничения и да се опитват да се приравнят на нещо по-тясно от себе си? А дали това е доброволно?

Всички тези мисли поставят въпроса за това какво сме всъщност,но няма да доведат до отговор.Защото са зададени от възприетата ограничена форма на същността ни.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17685
Има и по-деликатен въпрос относно нашия народ,защото Българите са нещо повече от същността на човека,за която става дума.Убеден съм,че в този форум има хора които знаят това,но винаги спестяват най-любопитното.Така или иначе,на нас,Българите,съвсем скоро ни предстои да си припомним:)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.