Слънцегледане първичната енергия
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Слънцегледането при изгрев е стар тенгриански обичай. Свързан е с посрещането на Ден-Грее и края на лунната власт. Дори ослепеният Владимир-Расате всяка сутрин го е практикувал. Смисълът е много по-дълбок, със слънцегледането енергията на Ден-грее се приема от човешкото тяло през чакрите и оттам води до издигането на Духа. Особено важен е слънчевия сплит, свързан със зрението и известен още като огнена чакра. За да е пълен ефекта, някога нашите предци са гледали Слънцето голи до кръста и боси. Дори сега в източните култури се практикува (като Фалун Гонг).antijew писа: Рано сутрин е идеално да се Слънцегледа от 5.30ч./изгрева/до 7.00ч.Тогава окото постепенно привиква без да се напряга при усилването на силата Му.Пробвал съм и директно след 7.00ч./изключвам интервала от 10.00ч. до 15.00ч./.Просто трябва да се преодолеят тези 5-10 сек. за шока на окото/огнено размазване на формата Му/ и всичко си идва след това на мястото.Правилна кръгла форма с леко "пулсиране",но не го препоръчвам.Друго си е да почнеш с Началото Му.Чувството е по-приятно.
П.П.Практикувам от около седмица и впечатленията ми са лични.
Едно такова посрещане на Слънцето в планината (по липса на такава засега го правя на плажа), после 5км крос с малко плуване накрая - и човек е зареден с невероятна сила и дух през целия ден. Който има тази възможност нека пробва. Тук става дума за връзка не само с главния природен елемент Огъня, но и с останалите - Земя, Въздух и Вода. Така се отпушват (прочистват) всички чакри на тялото от утаените от предишния ден наслойки. Сутрин включително тялото също се самоизчиства, затова е добре да се изпие и чаша вода на гладно. За предпочитане е ако може слънцегледането да е на тишина сред природата.
След 7 часа според мен е опасно да се гледа Слънцето - ще си изгорите очите. (първият признак е зачервяването им).
За слънцегледането - още една заимствана традиция в християнството е всички погребани да са ориентирани с краката на изток, заради изгрева на Слънцето.
Анти666,не знаех,че е стар тенгриански обичай!!!Явно важи старата приказка:"Кръвта вода не става",защото Изгрева ме привлича/Кръвта вика/ отдавна и съм Го посрещал много пъти.Само дето Слънцегледането ми е отскоро.anti666 писа:
Слънцегледането при изгрев е стар тенгриански обичай. Свързан е с посрещането на Ден-Грее и края на лунната власт. Дори ослепеният Владимир-Расате всяка сутрин го е практикувал. Смисълът е много по-дълбок, със слънцегледането енергията на Ден-грее се приема от човешкото тяло през чакрите и оттам води до издигането на Духа. Особено важен е слънчевия сплит, свързан със зрението и известен още като огнена чакра. За да е пълен ефекта, някога нашите предци са гледали Слънцето голи до кръста и боси. Дори сега в източните култури се практикува (като Фалун Гонг).antijew писа: Рано сутрин е идеално да се Слънцегледа от 5.30ч./изгрева/до 7.00ч.Тогава окото постепенно привиква без да се напряга при усилването на силата Му.Пробвал съм и директно след 7.00ч./изключвам интервала от 10.00ч. до 15.00ч./.Просто трябва да се преодолеят тези 5-10 сек. за шока на окото/огнено размазване на формата Му/ и всичко си идва след това на мястото.Правилна кръгла форма с леко "пулсиране",но не го препоръчвам.Друго си е да почнеш с Началото Му.Чувството е по-приятно.
П.П.Практикувам от около седмица и впечатленията ми са лични.
Едно такова посрещане на Слънцето в планината (по липса на такава засега го правя на плажа), после 5км крос с малко плуване накрая - и човек е зареден с невероятна сила и дух през целия ден. Който има тази възможност нека пробва. Тук става дума за връзка не само с главния природен елемент Огъня, но и с останалите - Земя, Въздух и Вода. Така се отпушват (прочистват) всички чакри на тялото от утаените от предишния ден наслойки. Сутрин включително тялото също се самоизчиства, затова е добре да се изпие и чаша вода на гладно. За предпочитане е ако може слънцегледането да е на тишина сред природата.
След 7 часа според мен е опасно да се гледа Слънцето - ще си изгорите очите. (първият признак е зачервяването им).
В околностите на Варна има доста кътчета с комбинация на море и планина/Черноморец,паша дере и др./,където е много добре за посрещането Му и аз засега го пратикувам там поради стечение на обстоятелствата.
Особенно е приятна комбинацията да си под вековни дървета,на 15-20м. над морското равнище,за фон да има Слънчева морска пътека, тих музикален съпровод на раннобудните птички и плискащите се вълни.
ето и линк, братя и сестри!!!
www.spiralata.net/nakratko/sun.html
В едно филипинско бойно изкуство с палки,ножове и мечове - Пекити Търша - танцът на боеца се изпълнява на изгрев.Боецът е бос,танцува в кръг и неоткъсва поглед от изгряващото слънце.
П.П.Много особено е,че за напредналия боец талисманът,притежаващ необикновени качеста,е почти задължителен.При специален ритуал в изготвен талисман се вселява дух,предупреждаващ за опасност.Веднага щом някой от заобикалящите го дори си помисли да го нарани,талисманът започва да пари кожата и боецът предприема светкавично действие.
П.П.1.Основен мотив в изкуството е не ранямането на противника,а раняването на душата на противника.Слънцегледането е основният похват да се отдаде почит на предпазващия дух...
П.П.Ето това е хубаво филмче за Пекити Търша изкуството.В него се споменава и част от практиката на духовния защитник:
video.google.com/videoplay?docid=6822535...ype=search&plindex=1
"Сръбкиня видяла извънземно,докато работела рано сутринта из зеленчуковата си градина в с. Меджурово близо до Ниш, писа белградският в. "Куриер". "Беше малко след 6 ч. Отидох в градината да полея чушките. Приближих се към лехите и видях приличащо на човек същество, облечено в златистожълто облекло, подобно на станиол за опаковане. Съществото стоеше на колене и се кланяше към слънцето. Това, което ме слиса и убеди, че се случва нещо странно, беше, че в такт с неговите движения се движеше и стъблото царевица, което беше точно до него", твърди 50-годишната Славица Милойкович, която веднага повикала на помощ двама свои съселяни. Когато пристигнали, съществото се качило на нещо, наподобяващо скутер, и за секунди изчезнало, оставяйки ослепителен блясък. В с. Меджурово реагират различно на преживяното от комшиите им, но всички са единодушни, че става дума за сериозни хора, които не биха си измислили такива небивалици, отбелязва изданието."
www.segabg.com/online/article.asp?issuei...2§ionid=4&id=0000806
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.