Слънцегледане първичната енергия

преди 19 години 2 месеца #17418
За себе си чувствам,че не желая да ям повече.Всяко ядене за мен се превръща в досадно занимание,сякаш чувствам,че нямам нужда да го правя.А в действителност това е от третостепенна важност за телесното ми съществуване (след дишането и пиенето).От мен се иска да намеря заместител на храната и за сега смятам,че този заместител на второстепенната сланчева енергия е тъкмо първостепенната.Която според мен е и ключа към новия начин на мислене,който сам по себе си,по естесвен и логичен път,ще доведе отговора на въпроса за предстоящото нещо и избавлението от всеки един познат на човека страх.

П.П.На много хубав израз попаднах и смятам да го приложа като метафора: "Няма значение дали планетите влияят на човека или не.Щом като той е любимец на Слънцето,щом като е любимец на шефа на планетите,значи всички други ще се съобразяват със Слънцето и човекът няма да се бои от никоя от тях."

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 2 месеца #17426

Спорт-Здраве писа: За себе си чувствам,че не желая да ям повече.Всяко ядене за мен се превръща в досадно занимание,сякаш чувствам,че нямам нужда да го правя.А в действителност това е от третостепенна важност за телесното ми съществуване (след дишането и пиенето).От мен се иска да намеря заместител на храната и за сега смятам,че този заместител на второстепенната сланчева енергия е тъкмо първостепенната.Която според мен е и ключа към новия начин на мислене,който сам по себе си,по естесвен и логичен път,ще доведе отговора на въпроса за предстоящото нещо и избавлението от всеки един познат на човека страх.

П.П.На много хубав израз попаднах и смятам да го приложа като метафора: "Няма значение дали планетите влияят на човека или не.Щом като той е любимец на Слънцето,щом като е любимец на шефа на планетите,значи всички други ще се съобразяват със Слънцето и човекът няма да се бои от никоя от тях."

Това ли имаш в предвид:

По словам Манека, в одной только Индии он знает не менее 17 человек, которые не принимают пищу по пять лет или дольше. А несколько человек не едят ничего уже 20 и более лет. Всего же в мире таких более 200. И еще многие тысячи идут тем же путем.

п.п. Извинявам се, че ти разнах поста в началото Спорт-Здраве. Стана без да искам. Обърках цитата с редакцията. :oops:

преди 19 години 2 месеца #17428
Именно това,Запознат:) Това са думи на Манек.Вече практикувам слънцегледане и всеки път изгревите стават все по-красиви...Ако още някой го практикува тук,с удоволствие бих си поговорил с него.Достигнах 25 минути,сравнително без мигане,всяка сутрин,която не е облачна :-)

П.П.за да съм по темата и да ен се превръщам във флудер,в злополучно изтритата част споменавах следното виждане:

Че спасението,а може би по-точна дума е "победата",от систмата, манипулацията, кошарата,робството,в което човекът е поставен,не може да стане чрез средства от досегашното.

Твърдо съм убеден,че човекът е поробен от неземни и чужди на нас същества,с чието мислене ние съвсем не можем ад ес сравняваме.Предвидено е всяко възможно човешко поведение и реакция и за всичко си има колонка,графа,копче и резултат.

Бягството или победата ще се осъществи,когато човекът престане да бъде човек.Когато човекът се измени,схемата,която му се прилага,ще стане неадекватна и неуместна спрямо новото същество,в което ще се е превърнал.

Важно е и да се отбележи,че поробителят ни няма да има същото отношение към нас,както и ние към него,след онзи момент на освобождение.тогава няма да има хора,а висши хора.същества,които ще разсъждават и възприемат по много различен начин,дотолкова,че всяко предположение за него на ден днешен би било смешно.

Или както древните спряма човека и новаците спрямо поробителя са казали - познай себе си или победи себе си.В днешни думи това означава "измени се качествено".Това според мен,за сега,е едно адекватно решение.А не запасяването с храна и бягство в планината,загърбвайки ставащото.

преди 19 години 2 месеца #17430
Поздравления за начинанието! Това 20минути гледане не е хич малко! Аз не съм започнал още, днес се пробвах ей тъй, и 1секунда не издържах и ми се насълзиха очите. Не съм прочел още целия материал на Манек подробно. Но все пак е добре, че някой от нас е опитал и още повече е стигнал доста напред. С напредването на слънцегледането усеща ли се липсата на глад?

преди 19 години 2 месеца #17431
Промените или разделянето на промените на етапи са различни за всеки организам,доколкото всеки организъм е неповторим.Мога да споделя какво се случва с мен.

Отначало бях много нетърпелив и се опитах да гледам слънцето 5 секунди на обяд.След това мъчение виждах всичко,което е синьо,в сиво.доста се изплаших,но след 10тина минути си възвърнах синьото.така че препоръчвам да се гледа единствено между 5 и 7 часа сутрин и вечер при залез.Също така не бива да се избързва,защото цената на риска е твърде голяма.Може да се увеличава всеки ден с по една секунда,с по пет или с по толкова,колкото окото е въсстояние да издържи.При усещане на напрежение в окото или мъчение при гледане,добре е да се спре.Веднъж свикнало на дадено време,окото не губи този опит и след седмица е способно да гледа също толково дълго,колкото и последния път.

При въпроса с глада съществува леко заблуждение.Храната може да стане неприятна,но това още не значи,че не е необходима.Това чувсто на неприятност не бива да се бърка с липса на глад.Предполагам,че е предвещаващ го стадии,но при липса на глад желаните за удоволствие от вкуса остава.Коремът ще спре да стърже,но желанието да се опита бонбон си е все същото:)

Първо престанах да ям месо.При мириса му или вида му ми се отяждаше,а съм голям негов почитател.После тежките храни започнаха да ме отблъскват.Сега ям само салати и зеленчуци.
Прекаля ли с храната или ако ям,когато не съм наистина гладен,чувствам се тежък,сякаш нещо ми тежи на съзнанието,пречи ми да мисля,подтиснат съм.

Затова ям помалко и сравнително рядко в деня,но все пак ям.Гладът още се появява,вярно е,че е по-рядко.

За духовно състояние ми е още рано да говоря,защото наблюденията в тази сфера,особено на себе си,са по-трудни.

Практикувам на балкон,имам намерения да пробвам и бос на голя земя.Обичам да посещавам Торфеното бранище на платото на Витоша и витаги ходя без обувки там.Мога да потвърдя,че енергия от земята наистина навлиза в тялото и ако някой е твърде безчувствен към това,то със сигурност ще забележи ефекта.Тялото разполага с много енергия за движение и с голямо желание за това,въпреки,че мускулите и крайниците са съсипани.Странно е.

преди 19 години 2 месеца #17432
Времето за сън сащо търпи промени.Мога да си легна и заспя без проблем,спи ми се.Но ако ми се наложи няколко вечери да спя по 3-4 часа,не усещам драстични промени в енергичността.

преди 19 години 2 месеца #17554
От седмица имам технически затруднения да слънцегледам при изгрев.От една страна съм ангажиран тъкмо по време на изгрева,а от друга се намесват и процедурни проблеми.Колкото повече навлизаме в лятото,толкова по-косо изгрява слънцето и вече не се движи по коридора,начертан от междублоковите пространства в Люлин.Така става видимо за мен едва към 6:30.Забелязвам също,че става по-силно при изгрев и степента,с която се засилва с времето също нараства.Тоест блясъкът му нараства геометрично.Затова реших да спра да слънцегледам за периода на лятото.Напомням,че периода за периода на зимата,"майсторите" практикуващи казват,че е невредно да се гледа през целия ден.

Забелязвам много промени.Апетитът ми наистина се засили,вече ям не веднъж,а два до три пъти дневно.Докато по време на заниманията ми ми бяха дастатъчни от четири до шест часа сън,сега девет часа рядко са ми достатъчни.

П.П.Може би е най-добре Запознат да премести поустовете в тема "Слънценаблюдение".

преди 19 години 2 месеца #17557
Аз също съм се пробвал, но повече от 5-6 секунди сутрин не съм постиал защото толкова ми е бил и опита. Наистина когато слънцето е при изгрева точно - гледането за тези секунди е удоволствие. Не мога да обясня чувството , но усещам нещо в гърдите като прилив на топлина.
Когато изгрева напредне - не е толкова приятно да се гледа.
А най важното според мен е постоянство и търпение. Аз за себе си съм убеден че слънцегледането не е фантазия или лъжа.

преди 19 години 2 месеца #17558
Да,наистина е много приятно да се гледа сутрин.Не само това,но ми е трудно да спра да го гледам,привлича ме обратно като магнит.Това обяснявам с "жажда на тялото" може би? Но за сега смятам,че това не бива да повлича наблюдаващия в по-силните на блясък часове...

преди 19 години 2 месеца #17559
Рано сутрин е идеално да се Слънцегледа от 5.30ч./изгрева/до 7.00ч.Тогава окото постепенно привиква без да се напряга при усилването на силата Му.Пробвал съм и директно след 7.00ч./изключвам интервала от 10.00ч. до 15.00ч./.Просто трябва да се преодолеят тези 5-10 сек. за шока на окото/огнено размазване на формата Му/ и всичко си идва след това на мястото.Правилна кръгла форма с леко "пулсиране",но не го препоръчвам.Друго си е да почнеш с Началото Му.Чувството е по-приятно.

П.П.Практикувам от около седмица и впечатленията ми са лични.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.