Мнение по въпроса?

преди 19 години 3 месеца #17188
vasiotsosed.blog.com.mk/node/66675#new

Моля да разгледате този линк, както и всички материали (ако издържите) които са публикувани на страницата. Аз лично нямам думи!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 месеца #17189

tir256 писа: vasiotsosed.blog.com.mk/node/66675#new

Моля да разгледате този линк, както и всички материали (ако издържите) които са публикувани на страницата. Аз лично нямам думи!

Аз допрочетох до половината и спрях защото смисълят и тона явно до края е същия.

Мнението ми е че диалога много прилича, дори съвпада по стил с този от форума на Атака. Примерно ФелдМършата ( подобно на "макето") неистово повтаря папагалски фрази, а българина ( подобно на отрезнял атакист) излага аргументи с които оборва макето. Обаче " макето" е като грамофом и пак си знае неговото - много би искал да се докаже, но все не му достига нещо.
По много македонски форуми дето пишат българи е така.
Много се ядосват като има кажеш че от изкъпан македонец остава мръсна вода и чист българин.

преди 19 години 3 месеца #17191
Още на времето, когато оказахме безвъзмезна военна помощ на Македония бях на мнение, че танковете и гаубиците трябваше да им ги изпратим с танкистите и артелеристите....!!! Сега хем щяхме да имаме курорти на Адриатическо море, хем щяхме да помогнем на Сърбите да си решат проблемите със шиптарите веднъж завинаги...!!!

преди 19 години 2 месеца #17532
Гореспоменатият сайт на макетата вече го няма. Някой от нашите го е хакнал, а на негово място има една чудесна мисъл на Кан Крум.
"КАТО НЕ ЩЕШ МИРА - НА ТИ СЕКИРА". Толкова по македонския въпрос и мнението за него.

преди 19 години 2 месеца #17535
Не смятам,че мисълта на Кана е уместна в случая.Става дума не за братски народ,а за народ,съставен от наши братя.Не бива да се вдига ръка срещу свои,възможността да избират дали да се върнат или не тепърва предстои.

преди 19 години 2 месеца #17539
Така е, ама на някои в македония май наистина им трябва шокова терапия! Толкова са им промити съзнанията от 50 години комунизъм и сръбска пропаганда че са забравили тотално на кой свят са! Страшни простотии и наглости имаше в тоя сайт, хубаво че са го хакнали!

преди 19 години 2 месеца #17546
Ето и текста на първата страница, в който аз не прочетох нещо обидно за тях:

Здравейте, братя македонци!

Учудващо е как настоявате за национална идентичност, език и клултура, а в същото време си правите гавра по доста жалък начин с българските медици в Либия и националният ни - ОБЩ - герой - Васил Левски. Между другото, трябва да сте благодарни на последния за делото му, понеже ако не беше той, в момента вие щяхте да носите фесове и шалвари...
През последните дни много български институции изпращаха писма до собствениците на сървъра blog.com.mk с молба да свали сайта на лицето Миле Стојковски.
Поводът беше публикуването на няколко колажа - груба гавра с българските медици в Либия и апостола на свободата - Васил Левски.
От управата на blog.com.mk не бяха предприети никакви мерки по този повод. Изглежда политиката и гледната точка на собствениците на сървъра съвпадат с тези на Миле Стојковски... което е във ваш ущърб.
В моменти като този, атеистичните ни души се замислят дали наистина има бог, който вижда всичко, и дали той е отговорен за това, че Миле е прикован за инвалидна количка...

Българските държавни институции, естествено, не предприеха никакви мерки.
Вероятно поради политическа импотентност, незаинтересованост и липса на изгода от такива мерки, в България отново станахме свидетели на политическото безхаберие и нежелание на политиците да защитят честта на народа си.

Ние обаче, обикновените българи, няма да оставим нещата така, а сами ще направим това, което трябва.

Както Хан Крум е казал преди повече от хиляда години: 'Като не щеш мира - на ти секира!'.

- DigIt! team -

преди 19 години 2 месеца #17547
Да ви кажа, братя, по принцип не бих се съграсил в този случай с максимата на Кана, поне за македонците. Ала спомнете си как са постъпвали Предците ни с отцепредателите. Нима много от тези македонци не са родоотстъпници? А за такива няма прошка според Традицията. И много ще кажат, че мозъците им са били промивани дълго от сърбо- и гръкомани. Така е, но нима нашите не бяха дълги години от какви ли не - и от чужди, и от наши? Щом не сме се предали и те могат.

преди 19 години 2 месеца #17549

Спорт-Здраве писа: Не смятам,че мисълта на Кана е уместна в случая.Става дума не за братски народ,а за народ,съставен от наши братя.Не бива да се вдига ръка срещу свои,възможността да избират дали да се върнат или не тепърва предстои.

Спорт-Здраве,макар и малко твърда,но в смисъла в,който е насочена мисълта е на място.

Тази е малко по-мека:"Бий дупенце,да не биеш дупище."

Ако имах по-малък брат и виждах,че е тръгнал по кривия/666/ път,първо чрез думи и напътствия бих се опитал да го върна обратно.Виждайки,че това не помага,щях да взема сопата...!

Това е станало накрая....

П.П.Миле Стойковски не ми е събрат/макар да имам "нишка" от този роден Български край/,за мен той е предател и е правилно,че е получил "секира"!
А доколкото разбирам Някой му е показал чрез състоянието в което се намира,че пътя му е грешен.... :thumbsup:

преди 19 години 2 месеца #17607
македонците за мен са пумияри, поне тези които са против нас. не мисля, че мога да бъда брат с някой който се гаври открито с моите герои и моите предци. това дали е защото са тъпи и невежи или защото така ги манипулират или и двете няма значение - важното е, че го правят. а ако зависеше от мен, не бих оставил ненаказан тоя келеш дето ги прави тия неща и бих затворил устата на техните политици, които провеждат антибългарска пропаганда - с добро!!! :aham:
а и честно казано, силно ме дразни тяхната модификация на нашата писменост.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.