Трябва ли да сме толерантни..?!

преди 19 години 3 месеца #16518
Много хора влизат в този сайт и започват неканени, да ни провядват чужди нам идеи и философии..!!! Трябва ли заради едното ни "окачествяване" като "толерантни" да търпим полемиките им, и да се замръсяваме енергийно и физически..?!!! Трябва ли да изменяме на идеалите и вярата си, за да се харесаме на някого...?!!!! Писна ми да ни бъркат с национал-социалисти, скинари, анархисти, фашисти и всякакви други "социални ...шисти"...!!! ОТКРИТО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ МОЯТА ТОЛЕРАНТНОСТ СЕ ИЗЧЕРПА..!!!

НА ВАС ПУКА ЛИ ВИ, ЧЕ ЩЕ ВИ ОБВИНЯТ В НЕТОЛЕРАНТНОСТ..?!!

НА МЕН ХИЧ (както казаваше дядо, лека му пръст)..!!!!!!!

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 3 месеца #16523
Незнам за другите, аз обаче уважавам интелигентната толерантност, която си има определена граница, но в никакъв случай не отстъпва на нетолерантността! Пука ми дали ще казват на бялото черно, да!
Ние не сме самобитно и затворено общество, целта на този сайт е просветителска и точно за това се дава шанс на различните от нас за спор стига да е в рамките на взаимното уважение и да не се превръща в цинизъм... Все пак говорим за целта на сайта!
Аз лично проявявам толерантност и търпимост, смятам в рамките на разумното, не заради начина, по който ще ме окачествят, а заради нуждата да проявявам поведение съответстващно на личните ми убеждения и позиции!

Смятам за разумно да се спори с търпение и аргументация и съответно да се дава шанс за такъв спор! Това разбирам под толерантност!
И в момента, в който спорът излезе извън тези граници и стане ясно, че човекът ни приема, ни предава, тогава вече можем да приключим с толерантността!

Нека не забравяме целта на този сайт! Тук често попадат хора, които имат ортодоксално изграден мироглед и възпитание...не е лесно да прогледнат, но някои от тях успяват и остават - като най-малките ни потребители! Ако не сме имали толерантност, когато са ни задавали провокативните си въпроси, то те нямаше да са сред нас днес!

За злонамерените провокатори толерантност 0 - да!

преди 19 години 3 месеца #16526
PARADOX, не се горещи толкова. На участника "samvoin" му е наложен бан за един месец. Предупредил съм го след това да внимава, какво пише. Ако прехвърли търпението ми и продължи по същия начин, ще приложа други ограничения. За това пиши си спокойно и не излизай от равновесие при всяка провокация.
Успех!

преди 19 години 3 месеца #16528

Запознат писа: PARADOX, не се горещи толкова. На участника "samvoin" му е наложен бан за един месец. Предупредил съм го след това да внимава, какво пише. Ако прехвърли търпението ми и продължи по същия начин, ще приложа други ограничения. За това пиши си спокойно и не излизай от равновесие при всяка провокация.
Успех!

Поставих тази тема, не само заради "сам войн", а по-принцип...!!!
Не хабим ли прекалено много време и усилия да обясняваме гледната си точка на хора, които идват в с явната цел да ни провокират..?!!! Ако някой се интересува наистина какво мислим, поне според мен би трябвало първо да прочете матерялите публикувани в сайта и тогава да задава въпроси, или да проявява несъгласие...!!! Аз също като останалите, искам да стигна до истината...!!! Вместо да четем и обменяме мнения, ние губим седмици да спорим и да се защитаваме от разни елементи, които просто трябва да бъдат баннати...!!! Риторичният ми въпрос е насочен най-вече към админ-ите на сайта..!!! Призовавам ги да бъдат по-твърди към подобни елемнти за вбъдеще...

преди 19 години 3 месеца #16531
Парадокс,ако търсиш осамотение и вглъбяване в търсене на истината,то излез от интернет и веднага ще го почувстваш.Сайтът не е дом или крепост,а лагер на самото бойно поле.Тук не е залата за провеждане на изследвания,а залата,където изследванията се защитават.
Когато аз защитавам възглед или отговарям на провокация,не го правя толкова заради човека,към когото се обръщам,а заради този,който някой ден ще прочете диалога,било то от любопитство.

Както казва Далчев,един поет си личи и по това,за което не пише.В един форум,ние не бива да водим разговорите само заради събеседника,но и заради околните.

преди 19 години 3 месеца #16532

Спорт-Здраве писа: Парадокс,ако търсиш осамотение и вглъбяване в търсене на истината,то излез от интернет и веднага ще го почувстваш.Сайтът не е дом или крепост,а лагер на самото бойно поле.Тук не е залата за провеждане на изследвания,а залата,където изследванията се защитават.
Когато аз защитавам възглед или отговарям на провокация,не го правя толкова заради човека,към когото се обръщам,а заради този,който някой ден ще прочете диалога,било то от любопитство.

Както казва Далчев,един поет си личи и по това,за което не пише.В един форум,ние не бива да водим разговорите само заради събеседника,но и заради околните.

Така е, но всяко правило има изключения, които са потвръждение на правилото...!!! Има една народна мъдрост: Вържи попа за да е мирно селото...!!! Не искам непредубедени посетители на сайта във всяка тема, на всеки ред да четат: Хайл Хитлер..!!! Познанието и "меренето на ****" не се понасят, а тези елементчета ни карат да "зацикляме" точно в тази плоскост... Не търся усамотение, а конструктивен диалог..!!! За съжеление този диалог е невъзможен с някои хора....
Аз съм против несподелената толерантност..!!!
Тази, която води до дела, като това срещу Елтимир и палежа на дома му...!!!
Тази, която кара ЛЕМС безнаказано да си "сече фиданки от покрайнините на гората"...!!!
Тази, която усмива незаслужено вярата и кръвта ми...!!!

СТИГА...!!!

ИМА ОЛТАРИ..!!! ИМА РАЛА..!!! ИМА ФАКЛИ..!!! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ИМА И МЕЧОВЕ..!!!

преди 19 години 3 месеца #16551
И аз съм против такава толерантност!

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.