"Сидеров – пуделът на властта
Николай Бареков
Маститият политик, вожд и журналист Г-н Сидеров, председател на партия “Атака”, води война с българските журналисти. Като част от тази война той съди и моята скромна милост за журналистическо мнение по повод неговата политическа дейност, изразено на страниците на “Всеки ден” и “Новинар”. Ние, журналистите, имаме право на коментар на това, което правят политиците. Етичното правило е да не смесваме фактите с коментара. Аз правя точно това. Сутрин правя новините по БТВ, после ги коментирам във вестникарските рубрики.
Все още в България има свобода на словото, макар че политикът Сидеров иска да я ограничи. За разлика от Сидеров, който дълго време беше издирван, за да си получи призовката по делото за боя и стрелбата на магистрала Тракия, аз, Николай Бареков, доброволно си искам призовката, защото нямам намерение да бягам от съдебен дуел с него. Напротив делото на един политик срещу мен е възможност да защитя от името на всички журналисти свободата на словото в България от посегателството на политиците. Тази свобода все още е единствената безспорна ценност на българската демокрация."
Бареков греши. Самият факт, че е даден под съд означава, че в бивша България няма свобода на словото. В случая искам да напомня нещо: довчерашният журналист Сидеров съди друг журналист за това, че колегата си е позволил да коментира едно или друго деяние на бившия журналист и настоящ политик. Довчерашният наш уж съидейник Цветомир Йолов, който изля тонове помия, който написа всевъзможни гадости срещу довчерашните си приятели, ме даде под съд за думата "глупак". Йолов загуби делото. Вероятно и Сидеров ще го загуби. Защото в бивша България може да няма свобода, но все още има някакви остатъци от междучовешка солидарност. Единственото, което не ми е ясно, това е дали разни безсъвестни типове губят напълно човешките си качества след като се поставят в услуга на Службите за терор и наркотрафик?
Май изходът е да се махаме накъдето ни видят очите, а тук да си останат гаджалите, мангалите, ченгетата, Сидеров и Йолов.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.