Спас Минков - Сабазий

преди 19 години 4 месеца #15539

Елтимир писа: . Вашият шанс беше да се отстраните докато е време. Сега навсякъде ще ви следва позора на вашите собствени деяния. Аз лично ще се погрижа този позор да не бъде забравен никога."
Пък кажете, че Спас, Йолов и Мирчева не са в една група, обединена от стремежа да навредят.

Не не сме в една група.
И не се стремим да навредим до момента когато на теб не ти хрумне ,че те преследват, излагат, клеветят и т.н. и докогато на теб не ти хрумне да отсраняваш неудобните и непослушните.
Но ти достатъчно красноречиво си го казал по горе в цитата.

Всъшност всичко се връща обратен знак защото нито на мен , нито на Йолов или Мирчева ще им навреди тва,че ти си ни дискредитирал в нац. среди защото ние, както каза ти, не сме националисти и антикомунисти и живота ни не е изпълнен 100% с политика, нещо което не се отнася за теб.
позора .................в библията е казано ".по делата ще ги познаете".
Та, какви казваш са твоите дела.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 4 месеца #15540
Юрий Воробьовский, един ердудиран и добросъвестен изследовател пита защо няма еврейски дивизии, които да се сражават срещу Вермахта, а има еврейски дивизии, включени в състава на СС. Тук бяхме пуснали и снимки на такива есесовци евреи. А също на албанските есесовци, те пък бяха с фесове. Ако бях поклонник на Хитлер, несъмнено трябваше да съм против Българската армия, която разгромява СС дивизията "Скендербег". Впрочем имало и българи във войските СС. Аз държех връзка с някои от тях. Е, точно тези хора разбиха илюзиите ми за Адолф Шикългрубер, преименувал се на Хитлер, за да не се разбере еврейската му жилка.
Аз не мразя Германия, както не мразя и Русия, както не мразя нито една страна и нито един народ. Обаче действията на конкретни управници често са водели да страшни злодеяния и престъпления, насочени срещу ВСИЧКИ човешки раси. Геноцидът срещу негрите от племето Тутси и геноцидът срещу монголоидните тибетци и срещу уйгурите не са по-малко отвратителни от геноцида срещу арменци или срещу българи.

преди 19 години 4 месеца #15545
Какво общо имат тези геноциди,ако е имало такива с Хитлер,след като тези територии не са били под негов контрол и какво като са носели фесове албанците,това е част от техния бит и вероизповедание,важното е че СС не ги е налагал на другите,както и на тях не ги е налагал!
Нали при Илия Минев защитавахте тези права,значи борбата му с Хитлер е била в голяма степен-обща.

преди 19 години 4 месеца #15547
НЕОПРОЩЕНИЕ

Прощавам измяната, родена сред мъчения. Прощавам предателството, предизвикано от страх за съдбата на близки хора. Простено да бъде изтръгнатото насила признание. Простено да бъде на такива предатели. Простено да им бъде заради тяхната слабост. Простено да им бъде заради липсата на достатъчно сила. На такива всички прощаваме, прощавам и аз. На такива и Бог ще прости.

Не мога да простя предателството, сътворено от разстояния - географски или съсловни. Не прощавам измяната пред страха от загубата на достигнато материално благополучие. Не прощавам на борците за народни правдини, станали недосегаеми за своя народ. Не давам прошка на изменниците, гледащи с надменност жертвите на своята измяна. Те не търсят прошка, затова не ще я получат. На такива и Бог не ще прости.

Мнозина от нас преминаха неопетнени през десетилетията на битки и безмилостни атаки. Мнозина излязоха несломени от лагери и затвори. Не бяха никак малко издържалите на нечовешки мъки герои. Омърсиха се след това, когато страшното мина. Тогава предадоха и нас. Започнаха да си спомят за годините на съпротива като за лош сън, като за кошмарно преживяване. Няма по-мерзко предателство от тяхното, няма по-долна низост. На такива и Бог не може да даде прошка. Затова нека Той ги накаже. Аз се отказвам да мъстя. Както се отказвам и да простя.

Бяха част от нашата борба, бяха непреклонни и истински, а днес целите вонят на измама. Бяхме съвсем близо до целта, толкова малко не ни достигаше да я осъществим, а те не издържаха. Те, които не се уплашиха от насочените дула, които не се пречупиха от най-свирепите инквизиции, днес търгуват със съвестта си, побратимяват се с нашите общи инквизитори. Заради тях достойните тънат в мизерия, заради тях не доубихме поваления звяр. Заради тях войната не се увенча с успех. Затова народното проклятие ще падне върху им и никакво опрощение не ще има.

Бяха част от свещения Идеал, но вече ги няма. Не, не са мъртви, но все едно че са - вече не са същите. Толкова искам да им дам своята прошка, но не мога. Как да ги позная? Остана ли нещо от тях, по което да разбера, че са те? Захвърлиха своето минало, отрекоха своите стари съратници, презряха идеите, в които се бяха клели. Нима това са те? Нима ги има още, за да им простя? Нима може да бъде простено нещо, ако то не съществува? Нима и Бог може да прости на Нищото?

А аз дори не съм Бог.
1992 година

Виждам, че за изминалите 15 години не е настъпила никаква разлика. Приемете това като моят отговор към подлеците и нека ги забравим. Те друго не заслужават.

преди 19 години 4 месеца #15574
Да така стана,тъжно но факт!
Само че нека имената на предателите се знаят!Такива Хитлер отстранява совевременно от партията си и въпреки всичко малкото останали и изпуснати плъхове катурнаха лодката.

преди 19 години 4 месеца #15576
Да не се окаже, че около Хитлер е имало само плъхове? Ето например мнението на Адолф за двама от най-близките му съратници:
" Преди смъртта си, изключвам от партията бившия райхсмаршал Херман Гьоринг и му отнемам всички права, предоставени му с указа от 29 юни 1941 г. и от речта ми пред райхстага на 1 септември 1939 г.
Преди смъртта си, изключвам от партията и отстранявам от всички заемани длъжности бившия райхсфюрер на SS и министър на вътрешните работи Хайнрих Химлер.
Гьоринг и Химлер с тайните си преговори с врага без мое знание и против волята ми и чрез незаконните си опити да заграбят властта в държавата, освен предателството лично срещу мен навлякоха непоправим срам върху целия народ."
Рудолф Хес, Нощта на дългите ножове, Щауфенберг... Прекалено много "предатели" около всемогъщия Фюрер. Да не се окаже, че и оня фюрер е като русенския - Антон Рачев? Аз пък съм на мнение, че именно Адолф Хитлер опорочава една хубава Идея и умишлено води Германия към поражение във войната. Не напразно Юлиус Чезаре Евола категорично отказва да работи за него.

преди 19 години 4 месеца #15604
Воине,и на мен взе да ми писваш...

преди 19 години 4 месеца #15605

Елтимир писа: Да не се окаже, че около Хитлер е имало само плъхове? Ето например мнението на Адолф за двама от най-близките му съратници:
" Преди смъртта си, изключвам от партията бившия райхсмаршал Херман Гьоринг и му отнемам всички права, предоставени му с указа от 29 юни 1941 г. и от речта ми пред райхстага на 1 септември 1939 г.
Преди смъртта си, изключвам от партията и отстранявам от всички заемани длъжности бившия райхсфюрер на SS и министър на вътрешните работи Хайнрих Химлер.
Гьоринг и Химлер с тайните си преговори с врага без мое знание и против волята ми и чрез незаконните си опити да заграбят властта в държавата, освен предателството лично срещу мен навлякоха непоправим срам върху целия народ."
Рудолф Хес, Нощта на дългите ножове, Щауфенберг... Прекалено много "предатели" около всемогъщия Фюрер. Да не се окаже, че и оня фюрер е като русенския - Антон Рачев? Аз пък съм на мнение, че именно Адолф Хитлер опорочава една хубава Идея и умишлено води Германия към поражение във войната. Не напразно Юлиус Чезаре Евола категорично отказва да работи за него.

В една чифутска книга е написана (незнайно защо) една велика истина...!!!
Тя гласи: НЕ ХВЪРЛЯЙ БИСЕРИТЕ НА СВИНЕТЕ....

преди 19 години 4 месеца #15607
Иисус е бил самариец, а не юдей. Доколкото ми е известно, самарийците са едни от предците на днешните палестинци, избивани с такава злоба от съвременните юдеи - семити и тюрки. Ако някой прочете внимателно Евангелията, ще забележи, че Иисус винаги казва: "те, юдеите", и никога не слага знак на равенство между себе си и тях. Иначе за бисерите и свинете е напълно вярно. Написах своите пояснения заради нашите хора. Да не се заблуди някой от тях, че симпатизирам на идеите, разпространявани от т. нар. Общество "Дуло". Мисля, че провокацията беше с двойна цел:
1. Ние да проявим търпимост, да кажат, че сме хитлеристи и тогава да използват чл. 108 от наказателния кодекс, за да ни ударят;
2. Ако този номер не мине, да ни изкарат антифашисти, което също не е вярно, и което би ни донесло неприятности от съвсем друго естество.
Нашата теза е, че и фашизъм, и национал-социализъм, и антифашизъм са явления, останали в 20 век. Явления от миналото, за които явления няма място в променения свят на бъдещето. Впрочем пак в Евангелията беше казано нещо за новото вино и старите мехове. Та меховете на samvoin са не само стари. Те са целите на дупки и в тях не вино, ами боза не може да се задържи.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.