Да си припомним

преди 19 години 4 месеца #15333
ЧЕСТИТА ВИ НОВА ИЗМАМА
Wednesday November 09th 2005, 18:22:29
Filed under: Елтимир

Обезверените българи гласуваха за Атака с надеждата, че това е нова, националистическа партия, която реално ще защитава техните интереси и права. Вместо да оправдае поне в малка степен народните надежди, Атака много бързо почна да се превръща в поредната семейно-приятелска компания. Чиято единствена цел е материалното благополучие на лидерите. Да вземем последния пример.
Ботевград, осми ноември, малко след 17 ч. Действието се развива на централния площад, където за 17.30 ч е назначено някакво отчетно събрание на кмета. Бях служебно задължен да отида на събранието, кметът обича да има публика. Та на път затам трябваше да мина покрай кафе “Младост”. На маса близо до барчето седеше кметът, заедно с Петър Берон и някакви градски мафиози. Извинете – някакви добре облечени бизнесмени. Още през лятото бях писал как Петър Берон дошъл в Ботевград и назначил за лидер на местната Атака един ОЗ полковник, бивш ЗСПЧ. Армейски партиен секретар, преустроил се в преуспяващ търговец. Близък приятел на циганския лидер Цветелин Кънчев. По тази причина ботевградската Атака си има лидер, но зад лидера няма никой. И едва ли ще има, националисти и цигани по принцип трудно намират общ език. Та понечих да вляза в кафето и да задам няколко въпроса на Берона. Хубаво, ама пътя ми бе преграден от униформен полицай. След него изникнаха още трима такива.
Отидохме настрана и си поговорихме. Заповедта била да ме държат под око и да ме задържат, ако реша да правя нещо. Да заговоря Берона, например. Не да стрелям по него, оръжие не носех. Не да се нахвърля да го бия. Не да извърша някое наказуемо от закона действие, а именно да го заговоря. След кратък разговор полицаите ме освободиха и случаят приключи. Приключи и не съвсем. Нека поразсъдим.
Берона, казват, не е случаен и трябва да бъде охраняван. Хубаво, ама и аз не съм от съвсем случайните. Съден заради националистическа пропаганда през 1978 година, с ефективно изтърпяна присъда. Съратник на Илия Минев, националист № 1 от онези години. Име от така наречения “Речник на дисидентите”. А Петър Кирливов Берон доколкото ми е известно, е депутат, избран с гласовете на националистите. И сам твърди, че е националист. Какъв е проблемът да размени някоя и друга приказка с друг националист?
Проблемът изглежда е в целта, с която Петър Берон бе пристигнал в Ботевград. Информацията е за уреждането на една пречиствателна станция, от която вътрешните хора ще си разделят около един милион лева. А разни български националисти от нисшата аборигенска раса нямат място при такива разговори. Проблемът е още в един автомобил със сенници, изобразяващи емблемата на терористичната организация “Сивите Вълци”. Шофьорът се оказа доверено лице на полк. Павлин Димитров, зам. Шеф на Националната полиция. Казват, че “Сивите Вълци” добре плащали и Павката Димитров, който е бивш шеф на ДС – Ботевград не иска да си разваля отношенията с тях. Понеже по случая се вдигнало малко шум, Берон се ангажирал Атака да не взема отношение. Поне така разказват свидетели на разговора между Берон и полковниците. Та какво ще търси някакъв си политзатворник сред толкова много полковници? Същата вечер в дискусионното студио на телевизия СКАТ един зрител запита дали е вярно, че Петър Берон е назначил сина си за свой политически съветник в Народното събрание. Не му отговориха, даже го прекъснаха и не му позволиха да се доизкаже. По което съдя, че е вярно. Ако прибавим баклавата на ДПС, става безпощадно ясно, че националистите не бива да припарват поне на един километър разстояние от Петър Берон. А най-добре ще бъде, ако всички те бъдат изселени на островите Фиджи, както им бе обещано още през 1990 година.
Да се върнем към Атака. След като нейния лидер я превърна в своя семейна партия, след като издигнатият от Атака за зам. Председател на Парламента я използва за свои бизнес цели, на какво може да се надява българина?
Както много пъти през своята хилядолетна история, българинът може да се надява само и единствено на себе си. И на своите народни Водачи. На тези Водачи, които не пращат полиция, когато някой обикновен представител на този народ иска да размени няколко думи с тях. А по повод на Атака – честита ви поредна измама, българи! Честита ви поредна измама и нека тоя път да разкажем играта на измамниците

Ангел Грънчаров - Елтимир
09.ноември.2005г.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.