Марс
А доколкото ми е известно, съвсем скоро ще бъдат публикувани още по-удивителни.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Малко премълчана наука, никога не излишна...!!!
От друга страна като разгледах материалите от тонос.ру някак се озадачих. Авторът на текстовете около снимките ми се струва прекалено ентусиазиран. Не съм специалист в областта на формите на живот, но живи каминяци?... Някои наистина приличат на вкаменелости на биоорганизми, някои може и бавничко да се движат, но причината за това най-вероятно е голямата разлика в тампературите ден/нощ, също като при онези палавници от една североамериканска пустиня. Освен това не виждам как каменоподобни организми ще построят пирамиди и т.н. (
Според мен ако има (останал) живот на Марс, той се е сврял под повърхността. Ей го на, нали наскоро се появиха снимки на дълбоки дупки, чак пешери ги нарекоха... А в полярните области дори и водица има.
А по-късно говореше за гъба като лишей или нещо такова,което практически разгражда камъните.За доказателство представяше снимките,на които има много на брой малки камъни,но ебединени от едно петно на земята като следа от по-голям камък.Имаше и снимки,на които камъкът беше на решето и след "бръш"(вероятно онази функция на много фото-обработващи програми,която сменя гамата на цветовете) много добре този лишей беше онагледен.
Понякога не е важно какво гледаме, а какво виждаме.
po3ok писа: Не съм специалист в областта на формите на живот, но живи каминяци?...
Аз като гледам някои от тези "каманяци" си правя асоциация с нашите костенурки - тези огромните, дето са едни от най-старите съществуващи и до днес животински видове на нашата планета! А някои ми приличаха на гущери...
Сигурно и нашите костенурки биха били оприличени на камани, ако някой не ги познава като форми на живот и няма шанс да наблюдава поведението им, защото просто са на снимка...
Просто не може да се съди така прибързано...Наистина не знаем какво гледаме и какво виждаме...
Ето пример за асоциация:
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.