Марс

преди 19 години 5 месеца #14538
Някои тук знаят, че съм засягал темата за Марс. Ето линк към сайт, където можете да видите удивителни неща: tonos.ru/articles/marslife82
А доколкото ми е известно, съвсем скоро ще бъдат публикувани още по-удивителни.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #14541

преди 19 години 5 месеца #14545
А така...!:)))
Малко премълчана наука, никога не излишна...!!!

преди 19 години 5 месеца #14551
Често съм попадал на удивителни снимки от червената планета. Естествено, Лицето и пирамидите до него ги знаят навярно всички. Наскоро гледах снимки на гигантски, най-вероятно стъклени, тунели. Снимките бяха с лошо качество, но самите вид и структура на "тунелите" говореха, че едва ли са природни образования. Просто ръкотворщина лъхаше от тях.
От друга страна като разгледах материалите от тонос.ру някак се озадачих. Авторът на текстовете около снимките ми се струва прекалено ентусиазиран. Не съм специалист в областта на формите на живот, но живи каминяци?... Някои наистина приличат на вкаменелости на биоорганизми, някои може и бавничко да се движат, но причината за това най-вероятно е голямата разлика в тампературите ден/нощ, също като при онези палавници от една североамериканска пустиня. Освен това не виждам как каменоподобни организми ще построят пирамиди и т.н. ( :hmm: може просто да са се скупчили в съответната форма!)
Според мен ако има (останал) живот на Марс, той се е сврял под повърхността. Ей го на, нали наскоро се появиха снимки на дълбоки дупки, чак пешери ги нарекоха... А в полярните области дори и водица има.

преди 19 години 5 месеца #14553
Казваше се,че авторът предполага,че тези кеменни неща са нещо като мида и много вероятно да имат и хобот,впит в камъка.И защо не? Нима в нашите коралови рофове няма охлюви,които да приличат на нещо друго освен на цветна безформеност?

А по-късно говореше за гъба като лишей или нещо такова,което практически разгражда камъните.За доказателство представяше снимките,на които има много на брой малки камъни,но ебединени от едно петно на земята като следа от по-голям камък.Имаше и снимки,на които камъкът беше на решето и след "бръш"(вероятно онази функция на много фото-обработващи програми,която сменя гамата на цветовете) много добре този лишей беше онагледен.

преди 19 години 5 месеца #14555
Мене друго ми е интересно обаче - забелязали ли сте колко радостно тръбят някои хора че има живот на Марс, че даже би било евентуално заселване там. Чудно ми е защо доста хора искат да колонизират една планета, вместо да се хванат сериозно и да направят нашата си планета добро място за живот, без замърсявания, ядрени отпадъци и тем подобни... :shock:

преди 19 години 5 месеца #14556
Че още има живот на Марс, и даже този живот особено напоследък доста бурно излиза на повърхността, това е много радостно. Обаче по съвсем други причини. За никакво заселване на Homo Sapiens не може да става дума. Няма кой да пусне деградиралите хора там. Макар самите жители на Марс да правят още един, вероятно последен опит да спасят човечеството като раса. Моето желание беше единствено да покажа, че Марс не е студената мъртва планета, за каквато се опитват да я представят някои недоучили човечета. Някога благодарение на Юпитер е била още по-топла, но това е вече друга приказка.

преди 19 години 5 месеца #14567
Ние ако стъпим на Марс, първата ни работа ще е да си изхвърлим ядрените отпадъци там. Преди пък имаше предложения да се занесат сини водорасли на Венера, които да произведат кислородна атмосфера. А какво ще кажете за това: www.google.com/mars/ ?

преди 19 години 5 месеца #14570
Аз не знам хората слепи ли са, та не виждат очевадни неща. Гледам например снимка на роботчето, което прави снимките на Марс. И питам: ако това е роботчето, кой тогава го е снимал него? И още един въпрос. Гледаме великолепни снимки от далечния Марс. Чудесни цветни снимки. И цъкаме с език колко е велика човешката техника. Хубаво. Ама защо нямаме такива чудесни цветни снимки от не толкова далечната Луна?
Понякога не е важно какво гледаме, а какво виждаме.

преди 19 години 5 месеца #14572

po3ok писа: Не съм специалист в областта на формите на живот, но живи каминяци?...

Аз като гледам някои от тези "каманяци" си правя асоциация с нашите костенурки - тези огромните, дето са едни от най-старите съществуващи и до днес животински видове на нашата планета! А някои ми приличаха на гущери...

Сигурно и нашите костенурки биха били оприличени на камани, ако някой не ги познава като форми на живот и няма шанс да наблюдава поведението им, защото просто са на снимка...

Просто не може да се съди така прибързано...Наистина не знаем какво гледаме и какво виждаме...

Ето пример за асоциация:

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.