Отричането на подобни факти като НЛП въздействието е традиционно за нашите комуняги..!!! Ако си спомняте навремето ДС издирваше и гонеше под дърво и камък всякакви врачки, контактьори, екстрасенси и т.н., а в същото време човек неможеше да се вреди при баба Ванга от комунистически лидери (местни и държавни)...!!! Свръх-естественото беше табу, а в същото време ДС и МО водени от контактьор разкопаваха Царичина... Така, че те винаги са действали на принципа "кервана си върви, а кучетата си лаят"...!!!
Този ред на мисли ме накара да си задам няколко въпроса..?!!
Кой на времето разреши и подпомогна на Кубрат Томов, да отвори своя институт в Пловдив...?!! Не е ли това един опит на ДС, да монополизира всички разрабтки в областа на свръх-естественото и неортодоксалната наука...?!! Не е ли един опит на ДС да картотекира, наблюдава и контролира всички Българи с някакъв потенциал в тази посока...?!!
П.П. Един факт... През 1989 г. на площада в центъра на Варна, за няколко дни бе опъната една сергия, където хора на гореспоменатия Кубрат Томов, приканваха хората да им мерят силата на биополето с един странен уред приличащ на волт-ампер метър...!!! Към уреда бяха прикрепени две плочки (едната медна, а другата оловна), върху които желаещите трябваше да си поставят ръцете! Тогава още не бях в час за някои неща и се подлъгах! Незнам какво ми отчете, но ми дадоха една визитка с адрес на почивната база на Министерски Съвет в курорта Св. Константин и Елена (тогава Дружба), и започнаха да ме увещават да отида, където щели да ме иследват подробно...!! Не отидох, защото тогава бях във военен отпуск и мислех само за купони, и не исках да си губя времето... Колко ли хора са отишли тогава, и как ли са ги иследвали..?!!!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.