Дадоха 1 седмица срок на Атака за скандала в Димитровград

преди 19 години 5 месеца #14165

Ахинора писа:

Елтимир писа: "Писал съм неведнъж. В ДС работеха не само изроди. Същите думи съм чувал и от устата на Илия Минев. Последното е за фанатиците, които не признават цветове и сенки, за които всичко е или черно или бяло." из "Метод срещу агенти"
Да обвиним всички и да оневиним всички е еднакво неприемливо. Даже аз съм на мнение, че тези, които обвиняват всички, всъщност на практика работят за оневиняване на престъпниците, тъй като абсолютно всички служители на ДС и абсолютно всички комунисти просто не могат да бъдат престъпници. Онова, което ме смущава, е че повечето тук заради невинните не искат да знаят, че е имало виновни.
И тъй като изгелжда само аз се интересувам от наказание за виновните, значи мястото ми не е тук и се налага да се оттегля.

Елтимире,тук си напълно прав,че не могат всички да са под един знаменател-т.е. нито абсолютно всички са невинни,нито пък всеки,работил в системата е виновен. Ами ако погледнем днес-нали ще видим полицайчета,които съвестно си гледат здълженията и най-често опират пешкира на онези самонадени и самовлюбени простаци,които си въобразяват,че техен е и ножът,и хлябът. Нали ще видим,че тези,които преследват политическите опоненти на властта са същите хора-това и ти сам си го казал в своите книги. Но само те ли са? И хайде да видим по какво ще ги познаем.Лично аз за себе си съм изработила някакъв критерий,може да е верен или не,но ще го споделя. Онези,които са забъркани в политическата далавера,онези-мръсниците,които тормозят хора като теб-ами виж ги какви къщи са направили,замъци край морето,какви коли карат,как се движат... Защото мръсотията много добре се плаща. Виж и другия тип служители-ненамесените-видял ли си да забогатеят така?Тези,които никога не са си позволили да злоупотребят с власт,за да се оядат за сметка на някой невинно тормозен човек. Съгласен ли си с мен за това? Относно Валентин Господинов,който беше наш председател,мога да ти кажа,че е от втория тип служители.Освен това той главно е служил в гранични и вътрешни войски,а след това е бил говорител на МВР. Този човек има детенце,родено с малформации,болна майка-оперирана,самия той изкара инсулт заради едно обвинение,че бил удрял една скандална журналистка от щаба на ДПС-любовница на Юджел Атила,пратена да разбива. И знаеш ли,че той едвам издържа на всички тези проблеми с пенсията си,а съумяваше да ръководи работата ни така,че всичко да върви както трябва. С други думи,искам да ти кажа,че той е свестен и читав човек.

За съжаление, лично аз не мога да споделя подобно мнение. Мога да изглеждам ултрарадикален, но за мене всички, които съзнателно са работили за комунистическата система са виновни в общи линии, колкото и онези, които са крали. Просто, защото с труда си и то съзнателен труд за "построяването на социализма" и след това "светлото бъдеще на комунизма" са поощрявали грабежа и престъпленията на стоящите над тях.
Днес се наблюдава абсолютно същата картина на зомбаж.
Една порочна система не бъде ли отхвърлена радикално, да се търсят в нея позитиви, които да оневиняват този или онзи, който не бил престъпник, но работил като овца съзнателно за тази утопия е също толкова порочно. Това е мое мнение и няма да отстъпя никога от него.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #14183
Разбира се,всеки има правото на мнение и аз няма да оспорвам. Просто познавам хората тук в чисто човешката им светлина и не мисля,че са били овце. Просто има и такива,наречете ги както искате-наивници,идеалисти,все едно,които искрено са вярвали,че работят за България,но че това се е оказало заблуда... И който защитава това мнение,свидетел ли е на информационното затъмнение,в което бяхме поставени всички по онова време?Защото едва в първите години на демокрацията аз разбрах много истини,а дотогава за всичко се мълчеше и когато се изляха тонове помия изведнъж,лично аз бях адски шокирана и не ми се искаше да вярвам на всичко,което чувах и четях. Убедена съм,че много хора са изпитали същото като мен. И те оределено не носят вина,защото всички бяхме "възпитавани"по един и същи начин. Това бяха за моето поколение годините на наивното детство, идеализма на младостта,вярата... И само този,който е минал през тези времена, би могъл да разбере някои неща,за които пиша тук. Това съвсем не е оправдаване на престъпленията,нито на извършителите. Само е опит да се разграничи зърното от плявата. И пак казвам,няма да оспорвам ничие противоположно на моето мнение.Излагам само нещата такива,каквито съм ги видяла и усетила. А изводите нека всеки сам си направи за себе си.

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.