Търса информация за Българският календар Помагайте чада

преди 19 години 5 месеца #13875
Търса информация за Българският календар.
В "Медиапоол" има тема "Нов прочит на Българската история".
Не знам доколко е инсценирана от някои от тук?
Там съм под същият ник на Блаж009.
Така че помагайте чада .
Лемс или как си моля те обадими се в Л.Б.
Блаже-важно е !
Ако са те изгонили жалко за тях.
Блаже

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 5 месеца #13882

blag009 писа: Ако са те изгонили жалко за тях.

Защо да е жалко за нас?
Става дума да действащ агент на службите , който беше тук с мисия!
По скоро - жалко за агента от гледна точка на службите.

преди 19 години 5 месеца #13892

georgi_nz писа:

blag009 писа: Ако са те изгонили жалко за тях.

Защо да е жалко за нас?
Става дума да действащ агент на службите , който беше тук с мисия!
По скоро - жалко за агента от гледна точка на службите.

О , господи Жоро от НЗ(нова загора ,не зеландия) , аре да направиме една проста сметка ?
От 10.10.1989 г. до сега , ако се е родило едно бебе то вече да е на 18 год.Варианти ако е :
а)цигане да има вече три деца.
б)българче -има за учи още две год. и чак тугава да мисли за деца.
И кво става , все някой ни виновен за нашето дередже.
Сега за Лемс - дори да е действащ агент на службите - тия служби чий са бе чадо :
а) на комунистите - това значи още 20 год. да си търкаме гъзът с тях , колко сме некадърни и мърльовци!
б)на България - и коя държава в момента няма специални служби да обслужва , специални хора ??????
Хе Жоро винаги тия служби шъ са против теб,мен и т.н.Приемаш го за даденост и да не ти пука кой-кой е????

Но Лемс да е агент - АЗЪ-БЛАЖЕ ти окам , за мен е чест че познавам един човек на службите1Но защо ли АЗЪ-БЛАЖЕ не знаех че е агент , но ти Жоро от НЗ(не зеландия) ЗНАЕШ!!!!
Според твоята логика - и ти имаш мешония с тях !!!!!!
Така ,че акъл от Блаже - хич не ми пука дали Лемс или ти Жоро сте хора на службите!!!!!
Така ,че ако имаш информация за Прабългарският календар - един от най-точните в света , шъ ти бъда благодарен да ми покажеш там сайтчета и никове.
Това да ме занимаваш с клюки кой е ченге и кой не НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!!
Ресто , кофти не стурува .... :hammer: кой е ченге чадо !!!!

преди 19 години 5 месеца #13893
По-точно каква информация търсиш- какво е представлявал първият български календар,за български народен календар или нещо свързано с празниците и обредите? Мисля,че за някои неща мога да те насоча към определена литература.

преди 19 години 5 месеца #13896
Потърси "Наука и техника" от ноември 2000 година. Там има обширно академическо изследване с доста подробности. Намериш го не намериш, ще опитам утре-вдругиден да го сканирам и да го пусна тук в "Материали". Но не знам доколко ще се чете.
Иначе и в Интернет съм попадала на малко информация, но е преди всичко оскъдна, въпреки хубавите картинки. Ако хептен нищо не ти е попадало там, ще опитам да намеря пак картинката на календара - тя поне е ясна и подробна - и да пусна линк към нея.

преди 19 години 5 месеца #13898
Ахинора , след като Българският календар изостава с 1/2 секунда на денонощие от съвременият - четох на едно място че той обслужвал именно коният народ - прабългарите!!! Нещо от рода:
-Боил Блаже , препуска през пустинята Гоби , носейки важно съобщение на гусподара от Балгахар -раджа някъде в Северна Индия!
Гледайки разположението на зведите посред ноща , Блаже -ООО и пак ООО , велик боил , пресмята колко часа му трябват до следващата стоянка в пустинята! И настпъвайки повечко газ на кончета , избягва той -ООО и пак ООО умен и велик боил , смърта на отряда от 200 елитни бойци от най-най и най-хранените хора на баща му хан Блажевски :prrr: !
Сега сериозно в календара както и ти казваш има почти всичко - и астрономия и бит и душевност на народа който го е съставил, философията за света и т.н.!!! Например не може на 22 декември(игнаже т.е. деня нараства колкото едно пшеничено зърно.) да честваш жътвата посред лято ????
Така ,че квото знаеш давай , шъ показвам и источниците от където съм ги взел???

преди 19 години 5 месеца #13900
Бай Блаже ясно разбрах за отношението ти към днешните тайни служби в България.
Няма повече да ти спамя по темата.
А за календара - не мога да ти помогна.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.