Българският дух е жив! гласуване в парламента.

преди 19 години 6 месеца #13345
София. С бурни аплодисменти от страна на опозицията и скандални реакции от страна на ДПС беше посрещнато гласуването за принципа на отседналост в Закона за избор на народни представители, предаде репортер на Агенция “Фокус”. От ДПС моментално поискаха прегласуване на спорния текст, защото според тях председателят на парламента Георги Пирински е нарушил всички законови правила, подлагайки на гласуване текст, който не фигурирал в окончателната редакция на закона.
Текстът бе приет със 111 гласа “за”, 55 “против” и 40 “въздържали се”. “Въздържалите се” бяха от Коалиция за България; 3-ма депутати от Коалиция за България бяха “за” текста за отседналост.
Депутатът от ДПС Ремзи Осман се обърна срещу НДСВ и ги обвини, че оспорват правото на българските граждани в чужбина да гласуват. От парламентарната трибуна заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС Лютви Местан също обвини НДСВ и заяви, че е “изумен от това, че подкрепят подобна дискриминация”.
Всички представители на опозицията поздравиха колегите си от НДСВ и допълниха, че по този начин те са се върнали към своите избиратели. В знак на протест срещу гласуването всички депутати от ДПС напуснаха пленарна зала.

Честито на всички! Нуминозно ми е на душата!!! :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap:

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 6 месеца #13346
Това не е проява на Българския Дух, а искане от страна на ЕС, защото и там не им е приятно живота им да се определя от някой анадолски ФЕС. Нашите скъпи дупедати нямат смелост да поискат сами такова нещо.
Кога ли ще приемат закон, според който лица, вземали участие пряко или косвено в терористична дейност да нямат право да заемат държавни постове и изборни длъжности. Тогава ДПС ще остане съвсем без депутати, в Министерството на Шадраваните ще се овакантят много места.

преди 19 години 6 месеца #13347

Елтимир писа: Това не е проява на Българския Дух, а искане от страна на ЕС, защото и там не им е приятно живота им да се определя от някой анадолски ФЕС. Нашите скъпи дупедати нямат смелост да поискат сами такова нещо.
Кога ли ще приемат закон, според който лица, вземали участие пряко или косвено в терористична дейност да нямат право да заемат държавни постове и изборни длъжности. Тогава ДПС ще остане съвсем без депутати, в Министерството на Шадраваните ще се овакантят много места.

Това е вярно. Дупетатите не правят нищо, ако не им бъде заповядано отгоре или отвън, не само защото няма никой в черепната им кутия, а и защото са кукли на конци. Впрочем, това е и хитър ход, някои губещи партии да си закрепят малко положението, какъвто е файтона наречен НДСВ. Вероятно кукловодите им от чужбина са решили да позасилят и закрепят тази своя губеща позиция.

Но Голямата новина, всъщност е тази

news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1005257, в която се вижда творчеството на Българския дух

преди 19 години 6 месеца #13350
За скалните мистерии съм съгласен.
Елтимире,твоите разсъждения са верни.Радостта обаче може да е кратка-не знаем как ще се произнесе Конституционния съд.
И все пак,в заглавието сложих БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ за покажа,че го има,че пробива и дебелите кожи...40 души от бсп да гласуват въздържал се...Там е успехът.

преди 19 години 6 месеца #13351
Не съм съгласен с теб, не мисля, че е успех. Тези изроди сутрин научават по телефона какво е личното им мнение по един или друг въпрос. На никого от тая гадна пасмина не вярвам. Банда от терористи, извратеняци, национални предатели, цигани, чифути - това е така нареченото "Народно събрание". То е събрание, доколкото там са събрани от кол и въже, а преди да кажем, че е народно, трябва да уточним за кой народ става дума. Лично аз съм убеден, че никой от обитателите на тая противна сграда няма нищо общо с българския народ. В противен случай не би попаднал там. Съжалявам, ако те огорчавам, обаче държа да съм искрен. Вече спрях да следя какво решава тая сган, защото по принцип там не се решава нищо добро за България и за българите.

преди 19 години 6 месеца #13354
Така е ,по принцип.Не ме огорчаваш.Но днешното решение е добро-поне няма да вия от яд и безпомощност на следващите избори като почнат да идват резняците.
ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ДОЙДАТ! :fu: Резнюгите гадни...

преди 19 години 6 месеца #13357

meshter_at писа: Така е ,по принцип.Не ме огорчаваш.Но днешното решение е добро-поне няма да вия от яд и безпомощност на следващите избори като почнат да идват резняците.
ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ДОЙДАТ! :fu: Резнюгите гадни...

Много си емоционален Мещер. Аз и в Нюза го писах. Става въпроза за избори за евродупетати - нещо, което съвсем не ни интересува. Но за парламентарните избори, няма законова забрана на изселниците да гласуват. Няма. И вероятно няма да има. Не че и парламентарните избори ни интересуват, де.
Важното е да не замайваме, от поредната доза халюциген, който ни инжектират.

преди 19 години 6 месеца #13359
Знам как стои въпроса със следващите избори-че там няма пречка.Но се надявам и там да го постигнем.Наистина се радвам,Данчо.Просто нямаш идея какво е по избори в смесените райони.На президентските една вечер даже ме преследваха тия копелета да ме спрат да не разлепям агитматериали.Ама нали са тъпи...Това е удар лично по Доган-от турция бая ще му изтеглят ушите.Тези избори ЗА ТЯХ са изключително важни! Може даже и да го ОНОДЯТ! :tooth: :tooth: :tooth:

преди 19 години 6 месеца #13360

meshter_at писа: Знам как стои въпроса със следващите избори-че там няма пречка.Но се надявам и там да го постигнем.Наистина се радвам,Данчо.Просто нямаш идея какво е по избори в смесените райони.На президентските една вечер даже ме преследваха тия копелета да ме спрат да не разлепям агитматериали.Ама нали са тъпи...Това е удар лично по Доган-от турция бая ще му изтеглят ушите.Тези избори ЗА ТЯХ са изключително важни! Може даже и да го ОНОДЯТ! :tooth: :tooth: :tooth:

Съвсем наясно съм, щото съм живял в Кърджалийски окръг.
Въпросът тука е, че това е добре премерен ход, който отпушва клапана на разочарованието от ЕС подрънквайки на националистическата струна. Абе аз знам как овцете се радват, кога ги заведеш на нова паша. Едни такива хрупкат, подскачат, хвърлят къчове...

преди 19 години 6 месеца #13414
Уважаеми форумци!
Това,което БСП направиха не е проява на българския дух. Какво означава"ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ" по най-важните за нашата Родина въпроси? Това е проява на страх и направо да си го кажем предателство,откъдето и да го погледнем.От ъгъла на ДПС е предателство към тройната коалиция,а от наша гледна точка - страх да излезеш лице в лице с враговете на България.
Нека разгледаме и още един въпрос,който аз смятам за важен тук. Интересите! Това само на пръв поглед е защита на националните интереси.
Всъщност нашите предатели и келепирджии разбраха следното: Този път изселниците нямаше да гласуват нито за кандидатите на БСП,нито за тези на НДСВ,а само за своите и при това кандидатурите щяха да са турски,за да лобират за приемането на Турция в ЕС. Гласувайки безогледно по няколко пъти,без да се зачитат каквито и да било избирателни списъци,те чувствително щяха да изядат гласовете на другите две партии от коалицията. Ще ви июстрирам това с един простичък и неоспорим факт: по време на президенските избори се оказа,че още в 11.00 на обяд бюлетините в Турция са свършили.Е,как е възможно,при положение,че по закон броят им трябва да отговаря на броя на гласоподавателите по списък+10% отгоре? Какво означава всичко това? И те се усетиха. Но това е техният интерес - личен и тяснопартиен,който случайно този път съвпадна с националния.Колкото до Конституционния съд,не се страхувайте.И той ще защити техните интереси.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.