рефлекторен лък изработка

преди 19 години 6 месеца #13322
Бая време се чудех дали да пусна тая тема,но се реших,защото ме яде червея отвътре.Искам да имам рефлекторен лък-страховитото оръжие на дедите ни. ония свирещи стрели,дето враговете са получавали инфаркт само като са ги чували,камоли да ги улучат...

НО! Искам сам да си го направя-така съм най-сигурен.Е?

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 6 месеца #13324
Ако направиш такъв лък, те признавам за голям майстор. Макар, че не си струват толкова усилия. Няма практическа стойност. За рефлекторните лъкове знам, че пише в едно от списанията "Авитохол". Мисля, че беше издание от 2003-та, пролетта. Ако го намериш някъде, там беше описано подробно всичко. Как рекорда за най-далечна стрелба бил феноменалните няколкостотин метра. За съжаление, бях го дал списанието и не ми го върнаха. Трябва да има и в книгата на д-р Дориян Александров "Бойни изкуства и военно дело на древните българи". Третото място, за което знам, е филма за хуните от поредицата Discovery Ancient Warriors:
kolibka.com/download.php?mid=1932
kolibka.com/download.php?sid=1932 (субтитрите)
Четвъртото място - Google. ;-)

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.