УБИХА КМЕТА НА ЕЛИН ПЕЛИН убийство

преди 19 години 7 месеца #12455

Запознат писа: Няма такава охрана дето да издържи на 7,62 дребен разбойник...

:tooth: 7.62 не става - много е голям - има по-малки калибри от калашниците.
Тук и бих желал да попитам форумците: Има ли м/у вас някой, който да борави добре с оръжие? Говоря професионално боравене.
Има ли м/у вас някой служил кашик в Черния Полк - Марица (май сега е симеоновград - и вече полка не съществува)
Самият аз съм служил кашик там. Там и се научих да не се боя от смъртта - срещал съм я 3 пъти в очи вещицата :tooth:
Изстрелял съм влакова композиция с патрони и без да звучи като хвалба бях много добър. И до днес обичам да стрелям когато имам възможност.
7.62 е страшно оръжие - уникално. Но бързо прегрява и започва да плюе куршумите слад втория пълнител. Още му помня номера на моето "чифте" - 408
Но за градско сражение не става - има по-малки калибри за това

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 7 месеца #12506
Номера на мооята "пушка"/АК 47-сгъваем приклад/е 5333.Нямам колкото теб изстреляно,но не ми пречи да обичам оръжията и ...да боравя с тях.Аз служих в София-батальон на МНО...

преди 19 години 7 месеца #12511

Karutzar писа:

Запознат писа: Няма такава охрана дето да издържи на 7,62 дребен разбойник...

:tooth: 7.62 не става - много е голям - има по-малки калибри от калашниците.
Тук и бих желал да попитам форумците: Има ли м/у вас някой, който да борави добре с оръжие? Говоря професионално боравене.
Има ли м/у вас някой служил кашик в Черния Полк - Марица (май сега е симеоновград - и вече полка не съществува)
Самият аз съм служил кашик там. Там и се научих да не се боя от смъртта - срещал съм я 3 пъти в очи вещицата :tooth:
Изстрелял съм влакова композиция с патрони и без да звучи като хвалба бях много добър. И до днес обичам да стрелям когато имам възможност.
7.62 е страшно оръжие - уникално. Но бързо прегрява и започва да плюе куршумите слад втория пълнител. Още му помня номера на моето "чифте" - 408
Но за градско сражение не става - има по-малки калибри за това

Абе намираме се такива кашици тука.
Но на смъртта кажете да почака. Имаме за вършене доста неща. Да споходи тия, дето са си "уредили" живота и в такъв случай няма за какво да живеят.
;-)

преди 19 години 7 месеца #12512

Абе намираме се такива кашици тука.

Здравей Иван
:tooth: Какво лошо намираш в кашимерията? В Черния Полк научих, че за човешките способности няма край.
За да бъда честен и към себе си бих споделил с всички един спомен.
Полигона на с. Корен е дълъг точно 42 км.
Имаше армейско учение - ІІра армия. Добри Джуров го наблюдаваше. За мой късмет :tooth: картечара беше в отпуск и като най-висок (и строен :prrr: ) ми връчиха картечницата. Пиштисах се яко. Овързах се с картечни ленти като сръбски партизанин. Ма то беше бягане и псуване - страшно. И като се разплетоха тези ми ти ленти около краката - ужас. Разгеле стигнахме до стрелбата. :tooth: Изстрелях всичко от раз - където ми видят очите - раздух цевта яко - бая патрони бяха. И от там отново на бегом - на атака - учение като учение. А кал - не ти е работата - по подметките на цинтите - яко - по 4-5 пръста - и тежи... Не че ми правеше впечатление - бяхме свикнали, но се ядосвахме всички. Както и да е - свикнали бяхме да бягаме в пълно бойно въоръжение (тежи доста) 20тина км. на ден, но този път ленчетата ( :tooth: лейтенант - жаргон) се натегнаха - 42км. само бегом. Като видяхме бетеерите строени да ни чакат подушихме и топлината на двата зилови двигателя - и ударихме последен спринт - видя му се края. За ама Не! :karte4: Тъкмо се разпищолихме вътре на топло и по радиостанцията се каза че Джуров не харесал учението - и трябва да се преиграе наново. Ужас :karte4: ! Нямахме сили даже да пръднем. Псувайки като хамали и каруцари :tooth: всички шапкари поехме отново. А чувствах че нямам сили да избягам и 10 метра. Но отново влезнахме в транс (ще го обясня - след 4тия пробяган километър изтръпваш и не чувстваш нищо - тялото е просто една машинка, а съзнанието е свободно - както и всички мисли. Мисловно можеш да ходиш където си искаш - почти всеки път бях у дома и гледах какво прави майка ми - какво котви - и т.н. Болка и умора не чувстваш - тя идва след като спреш да бягаш и си починеш малко) и поехме обратно по полигона. В интерес на истината Добри Джуров избяга заедно със нас тези обратни 42 км. Когато всичко свърши всички ние имахме чувството, че можем да пробягаме още толкова - просто не ни пукаше.
:karte4: :tooth: Това беше 1 спомен (от многото) от моята служба в Черния Полк - 1979-81ва година
Привет на всички

преди 19 години 7 месеца #12514

Има ли м/у вас някой служил кашик

Не е нужно да си служил някъде за да се научиш да ползваш такива инструменти ;-)

преди 19 години 7 месеца #12524
Аз пък бях в Дебелт под. 72375, шести самостоятелен оперативен батальон на вътрешни войски - поделението на преебаните връзкари. Кашимерия отвсякъде. Много сандъци патрони изстреляхме. Аз първо бях с "баба Дона" ПК7.62 - над 12 кила. После случих на оръжие - затова че не се носи: КПВТ "Владимиров" 14.5 - щото е на БТР. Седиш си седнал в машината на топло и киризиш през опиката. А то като си загорял кашик - предимно мадами глеадаш да фокусираш кога има наоколо.

Но там основно ни подготвяха за борба с масови безредици. За ситуацията когато власта изпуска контрола и народа ТРЪГВА В АТАКА ЗА СВОБОДАТА СИ. Имам известни познания. Мога да съм полезен когато се наложи. :tooth:

преди 19 години 7 месеца #12525
georgi_nz :tooth: Бил си пълна утайка - разбираш кашишки жалгон - нали? Бетеерската картечница е страшно оръжие - виждал съм какви поразии е способна да направи. По мое време никога не се слагаха "креслата" под купола - пречеха при влизането в бетеера - а то ставаше с главата надолу от люка. Бил съм на учение на варшавския договор през 1980 г. в Германия - Черният Полк беше елитен - №1 в България.
3aekСериозно ли си мислиш, че без специална подготовка можеш да боравиш с оръжието по-добре от този със специалната такава? :tooth: Щото и чернилките имат калашници - но файдата не е голяма.
Някога на открито спал ли си? В снега? Защото аз съм спал в двуметров сняг само с шинел/въшкарник и цинти, които бяха сухи само през лятото. И сериозно ли си мислиш, че без специална подготовка би могъл да оцелееш да речем в нищото - само с личното оборудване и въоръжение?
Защото аз мога - доказъл съм си го - и сега мога - въпреки годините ми - въпрос е на съзнателна нагласа. Знаеш ли какво е глад? Колко дълго можеш да гладуваш? При натоварване например 12 км. бягане само на физарядка? Спане не повече от 4 часа на денонощие и много малко вода за пиене (миенето беше лукс - да не съм утайка като georgi_nz :tooth: - не го казвам с лошо - питайте какво означава "утайка"), и 20тина+ км. пробягане на ден+кушиите+ безбройни са...
Траверса с джобно ножче цепил ли си - за горене? Защото аз съм го правил. И то не веднъж.
И докато не се убедя с очите си че ти би можеш да преодолееш всичките тези неща като МЪЖ не бих ти поверил оръжие - :tooth: щото можеш да се нараниш - я какви сакатлъци стават...
ОРЪЖИЕТО САМО ИЗБИРА ДОСТОЙНИЯ ДА ГО НОСИ ВОИН!
Войници (бранници) много - Войни - малко...

преди 19 години 7 месеца #12527
Върти ми се отдавна една мисъл в главата,ще я споделя с вас:КРЪВТА Е НАЙ-ДОБРАТА СМАЗКА ЗА РЪЖДЯСАЛОТО ОРЪЖИЕ! Подразбира се меч в случая-можем да го доработим това.

преди 19 години 7 месеца #12539
Брейй всички се изпоизхвалихте :tooth: Аз все още не съм ходил войник,тази година се боря да отбия службата.

Много говорите за тези пушкала,а нищо не казвате за ръкопашен бой :-) Любопитно ми е на какво приличат ръкопашните подготовки?

преди 19 години 7 месеца #12543
Спорт-Здраве, аз не съм чувал някога в поделенията ни да се е изучавал ръкопашен бой. Това изкуство е за истински мъже и воини, а не за старшини-путки, полит-офицери с обратни резби, и войници влязли в армията да изкарат службата-дълг в отпуск по "болест". Може би в спецчастите се е изучавало, но все тая, то армия няма вече.

Време е за съставяне на армия, разчитайки на този вид бой и не само на него, съставена от ентусиасти в защита на българите, като се наложи.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.