Сълзи и смях

преди 19 години 9 месеца #11209
Израелски депутат прати палестинците в България

Предлага по 100 хиляди долара на семейство да се изсели

Израелският депутат и лидер на ултранационалистическа партия "Национален съюз" Бени Елон прикани палестинците да изоставят домовете си и да се преселят в България или в Босна като в замяна на това получат 100 000 долара. "Проверил съм. Има много страни, като България или Босна, които са готови да приемат палестинците. Когато едно семейство със 100 000 долара пристигне там, то е желано и живее охолно. В наши дни домакинствата в Газа живеят в ад. Те трябва да бъдат окуражени да заминат", заявява Елон пред израелския вестник "Аарец".

Според Елон палестинските бежански лагери може да бъдат махнати от палестинските територии като на всяко семейство, което се съгласи да се изсели в друга страна, се дадат по 100 000 долара. "Ако 1 милион палестински семейства приемат предложението, което ще струва около 100 млрд. долара, ние ще решим демографския проблем, смята депутатът. Той обяснява, че парите може да бъдат събрани от помощта, която Израел получава от САЩ и ЕС. Всяка година Израел получава чуждестранна помощ от САЩ в размер на 3 млрд. долара. Ако тези пари не бъдат пипани в продължение на 20 години, ние ще имаме 60 млрд. долара, пресмята Елон. Според него тези средства може да бъдат прибавени към парите, които отиват към еврейската държава от американски и европейски фондации и така ще се съберат 100 млрд. долара.

Ежедневникът коментира, че разрешение на кризата между евреи и палестинци може да бъде намерено като на вторите бъде предложено да се преместят в България, където те ще се съгласят да отидат и ще бъдат приети. Бени Елон е бил министър на туризма в правителството на Ариел Шарон. Лидерът на крайнонационалистическата партия отдавна предлага план за разрешаване на конфликта в Близкия изток чрез трансфер на палестинци в арабските държави. Според него, ако те не се съгласят доброволно да се преместят трябва да бъдат преместени силово. Той е противник на всякакво изтегляне на Израел от Западния бряг.

Зам.-министърът на външните работи Феим Чаушев заяви пред "Всеки ден", че идеята на израелския депутат е смешна и не може да се коментира. Позицията на нашата страна е, че мирът в Близкия изток може да се постигне чрез взаимни компромиси от двете страни, допълни Чаушев. Според него проблемът е между израелци и палестинци и България винаги е полагала усилия да се намери решение на този сложен въпрос.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред "Всеки ден", че предложението на израелския депутат е несериозно и никой няма право да говори от името на България. Ако иска да им предложи да се преселят в САЩ, евреите имат сериозно лоби там и могат да им осигурят щата Аляска, който е празен, отсече той. Подобни глупости, приказвани в Тел Авив, само наливат вода в мелницата на антисемитизма в България, категоричен е Каракачанов. Според него българското общество не приема личности, които лансират антисемитски тези.

Газа е окупирана от Израел през 1967 г., когато за по-малко от една седмица еврейската държава окупира Източен Ерусалим, Западния бряг на река Йордан, ивицата Газа, Голанските възвишения и Синайския полуостров - общо територия, два пъти по-голяма от тази на Израел. Секторът Газа заема площ от 360 квадратни километра. Населението й е около 1 400 000 души, като палестинските араби са 99,4 на сто от населението. Останалите 0,6 на сто бяха еврейски заселници. Около 81 на сто от населението живее под прага на бедността, а безработицата е 50 процента. Премиерът Ариел Шарон прокара план за изтегляне на всички еврейски селища от Газа и на няколко от Западния бряг, с което си навлече гнева на крайнорелигиозните евреи. Около 5000 еврейски заселници бяха принудени да се изтеглят от вицата Газа през лятото на 2005 г.

vsekiden.com/news.php?topic=1&id=15208

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 19 години 9 месеца #11211
Според мен, това са долни еврейски инсинуации. Както винаги чифутите се опитват да хвърлят прах в очите на хората и отвличат вниманието им от същността на въпроса. И в най голямата лъжа има доза истина, за да мине номера. Истината е, че някой иска да идва да живее в България. Този някой е евреина! Палестинците не искат никъде да ходят, а искат да си останат в земите на тяхните деди. Евреина обаче, (както всички хора на планетата са повече от отлично запознати,) обича да ходи да живее в други държави и там да руши това, което местните са постигнали. ЕВРЕИТЕ СА ПАРАЗИТИ!
Вече в българия на талази идват чифути, изкупуват цели квартали и се настаняват удобно да живеят в родината ни. С нашите и с на други народи пари купуват имоти тук. Явно е, че ще искат да ги търпим! Обаче дали така ще стане не съм много сигурен. Аз принципно не съм такъв човек и не одобрявам убийствата, обаче щом е за евреин, нямам нищо напротив! Както се казва в една мнооого стара поговорка: "Добрият евреин е мъртвия евреин".

П.П. Между другото забравихте ли, че криминално проявения Сломон Исак Паси обеща да засели в България 2 500 000 евреи и с това щял да вдигне прираста на Българите!?

преди 19 години 9 месеца #11225
Ами то евреите не са точно хора и аз също като теб нямам никакви угризения да позастрелям известно количество от тези екземпляри. Това ще е богоугодно дело. Палестинците от кога го правят..... ма ние сме много назад с материала.Още повече че сме си в родината , откупена с кръвта на дедите ни. А това чифутите какво дирят тук - си е техен проблем. Не е рано да се помисли по въпроса : да се осигури за всеки от тях по хапче за еврей - калибър 7.62mm.

преди 19 години 9 месеца #11233

Запознат писа: П.П. Между другото забравихте ли, че криминално проявения Сломон Исак Паси обеща да засели в България 2 500 000 евреи и с това щял да вдигне прираста на Българите!?

Еми то по-добре да си заселим примерно 2 500 000 кучета. И те като евреите нямат нищо общо с хората но пък са за предпочитане.

преди 19 години 9 месеца #11235
Да, добра е идеята с кучетатат. Но може да се обсъди въпросът да се заменят със свине. Тъкмо свинете и евреите не се различават много. А и наближава Коледа.

преди 19 години 9 месеца #11240
...Един ден обаче, когато бяха в пустинята Сим, евреите отново останаха без вода. Тогава Мойсей и Аарон ги събраха под една скала и Мойсей пак си послужи с жезъла и пак от скалата потече вода, от която народът и добитъкът му се напиха до насита.
Вечерта на този ден, в който се навършиха точно 40 години от излизането от Египет, Мойсей пак отиде зад завесата на своята палатка и отново се обърна към Бога. А когато познатият му вече образ се появи над ковчега, той му се поклони и каза:
–Господи! Днес се навършиха точно 40 години, откакто скитаме из пустинята. Почти всички, които излязоха заедно с мен от Египет, измряха. Сега еврейският народ се състои само от млади хора, които не са живели в робство, не са страхливи и са готови да воюват, за да завладеят обещаната от Теб земя.
–Сега, дай ни молим те, твоята благословия, защото ние отдавна обикаляме край границите на Ханаан, на онази земя, от която излязоха нашите бащи, която е нашият блян, онази земя, която очакваме да получим в наследство от Теб.
–Обещай ни, молим Те, Своята подкрепа и оттук нататък, така както си ни я давал навсякъде дотук, защото в тази страна живеят 31 народа и ние ще можем да я завладеем само с Твоята помощ. Обещай ни това, молим Те, защото то ще вдъхне вяра в нашия народ и той ще тръгне тогава напред.
Когато спря да говори, Мойсей впери очи в небесния образ и зачака неговия отговор.
Но за голямо негово учудване за пръв път образът не проговори. Той само гледаше и мълчеше…
След като измина така известно време, Мойсей наруши тишината и каза:
–Господи, Господи! Моля те! Говори!
–Добре! Кажи ми, Мойсей! Какво ще направите с онези народи, които ще победите?
–Какво ли? – отговори Мойсей – Онова, което правят всички с победените народи, ще ги поразим с острието на нашия меч.
–Защо?
–Защото трябва да владеем тяхната земя!
–А не си ли помислил, че и тези народи са мои деца и че те също като вас имат право на живот?
Като чу тези думи, Мойсей се слиса.
–Но нали сме твой избран народ, Господи? Нали ти ни изведе от Египет, за да ни отведеш в обещаната земя?
–Да! Аз ви избрах за свой народ. Но трябва ли моят народ да бъде жесток грабител като другите народи? Нима моят народ не трябва да бъде образец на небесните народи, пример за земните народи, онова, върху което трябва да се изгради голямото семейство на земните народи?
–А какъв трябва да бъде твоят народ, за да ти хареса, за да стане подобен на небесните народи, за които не знаем много неща?
Казах ти още преди, че той трябва да стане свещен народ, че трябва да развие в себе си онези качества, които притежават небесните народи. Това не може да стане изведнъж. За неговото подготвяне да върви по този небесен път аз ти дадох много напътствия, заповеди и закони. Много от тях ти предаде правилно, но едновременно с тях ти даде на своя народ и много свои собствени заповеди и закони. Естествено е, че и ти трябва да имаш свое собствено творчество. Лошото е обаче това, че ти много често нарушаваше моята заповед. “Не лъжи!” Макар и с най-добри намерения, ти често представяше твоите заповеди и закони за мои. Лошото е това, че ти не можеш да предвидиш вредните последствия от твоите чисто човешки мъдрости. А аз ти казах вече, че човешката мъдрост трябва да бъде отражение на небесната, която е по-съвършена. За тази ти грешка е виновно знанието, придобито от някои египетски жреци, които нямаха понятие от онова, което беше известно на твоя дядо фараонът Сенурсет I, когото народът право наричаше Хе-пер-ка-Ра, а това значи: “Този, чийто глас говори истината”. Този фараон беше истински светец. Онова, което ти научи от него и от твоята майка, заедно с онова, което ти дадох и аз, трябваше да стане основата на възпитанието на еврейския народ. Онова, което ти дадоха те, е същото като моето, защото иде от един и същи небесен извор. Аз те подкрепих в твоите планове, но ти не можа да надраснеш границите на твоя човешки свят с неговите преходни ежедневни нужди и желания. Дълго чаках да се зароди в теб жаждата за нещо по-висше, нещо по-красиво, което все още не съществува тук на Земята, нещо, което може да се намери само горе, отвъд звездите.
–Господи! – не се стърпя Мойсей – А защо ти самият не ми го каза?
–Не беше ли ти вече казано то от твоя дядо и от твоята майка? И малко ли неща ти казах аз за Небесното Царство? Не ти ли казах, че онова, което е горе, трябва да слезе и долу. Ти обаче по много причини още не си надрасъл напълно земното.
Затова ти създаде за твоя народ един лъжлив образ за мен. Образ, който всъщност е отражение на самия теб. Ти ме обрисува като гневлив, ревнив и отмъстителен човек. Ти, който още не си разбрал и повярвал, че моята едничка същност е любовта. Затова в бъдеще ще дойде сред твоя народ един друг, по-голям и ще прогласи на всички народи благата вест, че няма по-велико нещо от любовта, че е дошло времето и на земята да се изгради Небесното Царство.
–Прости, Господи! Прости! Съгреших! Съгреших поради незнание и неразбиране! – простена Мойсей.
–Простено ти е вече, сине мой! Аз виждам добрите ти намерения, виждам големите ти усилия, които полагаш вече толкова много години. Виждам ги и ги оценявам. За тях ти ще получиш своята награда. Ти си вече на 120 години. Скоро ще дойде и краят на твоето изхабено вече от трудния живот тяло. Ще дойдеш тогава и ти в нашия Небесен Дом, там, където ще видиш, ще чуеш и ще научиш много чудни за теб неща, които ще ти помогнат да влезеш в небесния свят. Там ще се срещнеш и с твоя дядо, и с твоята майка, които отново ще ти помогнат да вървиш по небесния път.
След тези думи на Бога в палатката настъпи тишина. Мойсей дълго мълча. Най-после обаче се осмели да проговори отново.
–Прости, Господи! – каза той – Ти каза, че обещаната от Теб земя не е Ханаан. А къде е тя тогава? Къде трябва да я търсим?
–Мойсей, Мойсей! Четиридесет години вече те водя из нея заедно с твоя народ и още ли не си разбрал къде е тя?
–Как, нима това е пустинята? Пустинята? – извика изуменият човек. –Нима пустинята е обещаната от теб земя?
–Да! – отговори Бог. – Да! Пустинята е обещаната от мен земя.
–Но как така, Господи? Нали Ти си този, който е обещал на моите прадеди земя, в която ще тече мед и масло?
–Да! Обещал съм тази земя. Но тя ще стане такава тогава, когато вие я създадете, когато вие я превърнете в цъфтяща градина.
–Но как може да стане това, Господи? Нали тук има само пясък? – запита зашеметеният Мойсей.
–А ти забрави ли, че твоят народ живее в тази пустиня вече четиридесет години? И че не ви липсват нито хляба, нито водата?
–Но как ще я превърнем в градина? И защо трябва да стане това, когато толкова близо до нас се намира цветущият Ханаан?
–Как ще стане това, ще ви кажа аз! А в Ханаан не трябва да отивате, защото там живеят тридесет и един народа. Тук в пустинята вие ще изградите отново онзи рай, който в началото на времената създадохме за вас ние, синовете на Албигоя. И също като нас, които, когато дойдохме от небето, заварихме Земята неустроена и пуста и я устроихме и заселихме, така и вие, избраният от мен народ, трябва да превърнете пустинята в Рай, за което ще ви помогна аз.
–О, Господи! Тежка е тази задача! Не зная как ще погледне моят народ на нея! – каза с въздишка Мойсей.
–Зная! Но от това зависи неговото бъдеще. Той или ще се издигне в небесата, или ще се провали в преизподнята. Или ще стане благословение на човечеството, или ще си създаде хилядолетни страдания, за които сега още няма представа.
–Не зная, Господи! Не зная как ще постъпи и той, и аз!
–Добре! Мисли тогава! Знай, само, че аз имам време да чакам, но ти – не. Твоят край е близък. Освен това внимавай да не би да се вслушаш в гласа на владетеля на злото, на Сатана, който е създателят на земните противоречия. Аз те оставям свободно да вземеш своето решение. Постъпките ти ще говорят вместо теб.
След тези думи образът изчезна.
Потънал в мисли, изпълнен с най-противоречиви намерения, Мойсей излезе от палатката си. Първото нещо, което се представи пред очите му, беше гледката на безкрайната пустиня от бял пясък, безкрайните дюни, които горещият вятър бавно преместваше. Все по на изток и по на изток редките ниски скалисти планини и многобройните палатки на неговия народ, пред вратите на които стояха хора с втренчени в него очи, чакащи неговите заповеди.
–Какво? Какво да правя? – започна да си шепне той. –Пустинята или Ханаан?…
–Не ставай глупак! – дочу той внезапно някакъв насмешлив глас. – Не ставай глупак! В мига, в който кажеш на твоя народ, че ще останете в тази пустиня, твоите собствени хора ще те убият с камъни. Забрави ли, че няколко пъти вече срещу теб имаше бунтове и че трябваше да избиваш хиляди и хиляди твои хора? Рай! Рай от тази пустиня! Ха,ха,ха!…
Мойсей се огледа наоколо си. Чий беше този глас? Чий?
Наоколо обаче нямаше никой. Само горещият вятър изви зловещо и повтори същите думи:
–Рай! Рай! Ха,ха,ха!…
Три дни и три нощи преседя Мойсей в своята палатка. Три дни и три нощи не излезе от нея. А на четвъртия ден сутринта, когато излезе навън, даде нареждане да се изпратят съгледвачи в Ханаан.
Вечерта обаче, когато отново отиде зад завесата и се опита да се свърже с Небесния Дом, над ковчега не се появи познатият му образ. И не се появи той не само тази вечер, но никога вече от този ден нататък…

преди 19 години 9 месеца #11250

Освен това внимавай да не би да се вслушаш в гласа на владетеля на злото, на Сатана, който е създателят на земните противоречия. Аз те оставям свободно да вземеш своето решение. Постъпките ти ще говорят вместо теб.

Значи в този момент е станал съдбоносния за евреите избор! Еми както georgi_nz обича да казва "Всеки заслужава това, което е предизвикал". Има и още една моя любима "Лакомо дупе-кръв сере".

преди 19 години 9 месеца #11252

georgi_nz писа: Ами то евреите не са точно хора и аз също като теб нямам никакви угризения да позастрелям известно количество от тези екземпляри. Това ще е богоугодно дело. Палестинците от кога го правят..... ма ние сме много назад с материала.Още повече че сме си в родината , откупена с кръвта на дедите ни. А това чифутите какво дирят тук - си е техен проблем. Не е рано да се помисли по въпроса : да се осигури за всеки от тях по хапче за еврей - калибър 7.62mm.

А, ето един готов да се хване да действа. Принципно на мен вече много ми омръзнаха приказките и страшно много ме дразнят жалейките за това и онова, но в същото време гарнирани с лозунги за толерантност и търпимост. Затова по-често си чистя оръжието и ходя да стрелям учебно в Планината.

преди 19 години 9 месеца #11255
Да, аз имам документ за "Безопасн боравене с огнестрелно оръжие", обаче се чудя що трябва да се сдобивам с легално оръжие. Излишна работа и вадене на куп документи. Ми то и без това скоро ще тръгне работата през просото и никой няма да ти търси документи а ще е важно да имаш достатъчно патрони, както и да стреляш точно. Та май се отказвам по "законен път" да си търся патлак.

преди 19 години 9 месеца #11350
Корените на чифутските наставници - imadrugpat.org/books/scheme1.pdf

Прикачен файл ( : 16 )

scheme1.pdf

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.