Eвропейските корени на Илюминатите (признанията на "Свали")

преди 20 години 1 седмица #9981

Petee писа: Доцента "джедай" действа, докато вие само говорите.
Абе кой беше казал, че статиите на Хелиопол са сектантски? ... кой знае защо започнаха и тук да се гледат. Севар, май ти беше. Да не би Войни на Тангра да става секта :confused:

"Хелиопол" е нещо твърде несериозно да му се обръща въобще внимание. В началото на създаването си бяха фенове на Дънов, с времето той им омръзна и забичиха в реклама на Висарион и селището му.
Това не са българи, а някакви отрепки. Познавам единия от шефовете му, който често идваше на Панаира на Книгата в София - пълен психар...

Относно доцентите и всякакъв вид "авторитети". Повечето от създадените от тях след 1944 г или са джедаи или са еничари, тъй като основното в тяхното знание е идеологическата школовка и идеята да се наложи на българина неверна представа за самия него като народ и за света като цяло.

Понеже юдео-комунизма отричаше Бога и проповядваше атеизъм, на него му трябваше негов заместител и такъв заместител се яви Авторитета в лицето на професурата, доцента и т.н. И те ги развъждаха с хиляди. Затова по-важно беше какво ще каже авторитета, а не духовника, не посветеният!

Днес, за съжаление тази отровна практика продължава и много "родолюбци" разправят, че са атеисти.

Не може, ако си Българин и Родолюбец да си атеист, защото още изначало при нас в основата на Държавността ни стои висшата сила на Тенгри и Пенчо Славейков много добре го казва: "Бог и България - единство в двойна плът"

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 седмица #9983

Petee писа: Доцента "джедай" действа, докато вие само говорите.
Абе кой беше казал, че статиите на Хелиопол са сектантски? ... кой знае защо започнаха и тук да се гледат. Севар, май ти беше. Да не би Войни на Тангра да става секта :confused:

Доцента "джедай" действа, докато вие само говорите.

Те джедаите работят и "творят" непрекъснато, с тях не може да се съревноваваме по работливост. А ние какво действаме и какво говорим пък си е наша работа. :aham:

Абе кой беше казал, че статиите на Хелиопол са сектантски? ... кой знае защо започнаха и тук да се гледат. Севар, май ти беше.

Като става дума за Хелиопол, защо да не кажа какво знам за Калайджиев? Той е един от лакеите на Виссарион, който съдейства Елтимир да попадне директно в лапите на ГРУ в Балашиха през лятото на 2003-та. Не знам още колко хора е пратил в тайгата, но не са малко. Ще ги наричам сектанти, докато не измисля по-гадна дума, която да им подхожда! Ясно ли ти е! :mad5:

преди 20 години 1 седмица #9984
Точно така - Калайджиев се казваше. Пълен психар. Още като го погледнеш в очите и виждаш, че пред тебе стои един напълно зомбиран човек

преди 20 години 1 седмица #9985
Калайджиев е жертва, но помага и други да станат жертви. Например едно момче, заедно с което пътувал Елтимир за Москва, което той видял с очите си и за което каза, че било нещо страшно. Буквално човек-робот. И все пак те са жертви на безскрупулни професионалисти. Истинските изроди са тези, които ги програмират.

преди 20 години 1 седмица #9988
Чел съм почти всичко, което е публикувано тук от Елтимир. Специално тази случка много майсторски я е описал, хваща читателя от раз.

По отношение "Хелиопол". Първият им бог - Дънов и неговото общество след 1944 г биде покровителствано от комунистите и янкои дънови псоледователи заемаха псотове при тях. Втория им бог - Висарион си е същи юдео-комунист, особено с утопиите за едно колективно съзнание и един град-селище, в което всички живеят като в Рая.

Прочее юдео-комунизма днес е в пълно настъпление. Той атакува такива области, които доскоро е контролирал, но никога не са били негова собственост - областта на Духа.
Затова още чувам от някои ширещи се из интернет пространството никове, че "Христос бил първия истински комунист". Тогава няма защо да се чудим, че започва освен политическите, да създава и религиозни общности, в които да втъкава финно своите идеологеми.

Аз затова говорих на един руски възпитаник - Идеите са важните, а не Идеологиите. Идеологията е сметалото на ума, което създава Покрустово ложе за Духа.

Но за тях са удобни Идеологиите защото са обучени да мислят, но не и да прозират. Идеология на капитала, идеология на комунизма, идеология на анархизма - чудят се още колко пранги да си сложат, с които после да се извиняват, че са ограничени.

И тука искам да отбележа още една низост - забелязах я и при създаването на Атака и сега в някои комунистически ултралеви формации искащи да минат за родолюбиви - да се използва чуждия Авторитет, защото ние сме нямали български такъв.

Това е такава долна низост, че тия хора са за разстрел. При Атака това правеше един ник Наблюдател (Съгледвач) - той непрекъснато изтъкваше чуждите националисти и ги даваше за пример. А къде бяха българските, които са сто пъти по-стойностни?

В областта на социологията наскоро прочетох мнение на един ник Модел, че ние сме нямали наши светила в тази област, затова трябвало да ползваме чуждите (вероятно руските :-D ).
Това е низост. Ние имаме такива светила - единият е Живко Ошавков, а другият вече световно известен български социолог (един от тримата най-известни световни социолози) - проф. Захари Стайков, който почина, преди година-две и чийто последен труд беше озаглавен "Време, Капитал, Бог - в Едно".
С тази книга той просто разби на парчета всяка една Идеология в тази област!

Ето това е Модел. Това е Модел за бъдещето с главна буква. Останалото е болшевизъм и той трябва да си отиде.

преди 20 години 1 седмица #9991

Чел съм почти всичко, което е публикувано тук от Елтимир. Специално тази случка много майсторски я е описал, хваща читателя от раз.

A здрасти и в този форум :thumbsup: Не съм чел писанията на Елтимир но ще го направя.

По отношение "Хелиопол". Първият им бог - Дънов и неговото общество след 1944 г биде покровителствано от комунистите и янкои дънови псоледователи заемаха псотове при тях. Втория им бог - Висарион си е същи юдео-комунист, особено с утопиите за едно колективно съзнание и един град-селище, в което всички живеят като в Рая.

Преиздадоха Ганчо Ценов което пък е един плюс де. А за Дънов- преди малко ме обвиниха че съм му почитател пък аз и една негова книга не съм чел... Де да знам- не ми харесва ама никак превръщането на вяра в организиран култ. Пък и като пророк се изживява. Пък и харизматик.

В областта на социологията наскоро прочетох мнение на един ник Модел, че ние сме нямали наши светила в тази област, затова трябвало да ползваме чуждите (вероятно руските :-D ).
Това е низост. Ние имаме такива светила - единият е Живко Ошавков, а другият вече световно известен български социолог (един от тримата най-известни световни социолози) - проф. Захари Стайков, който почина, преди година-две и чийто последен труд беше озаглавен "Време, Капитал, Бог - в Едно".

Нещо точно в този смисъл смятах да развия в темата за която говориш но се отказах поне за сега. Май е рано. Или поне на мен ми е рано. А труда на проф. Стайков тогава се налага да се запозная с него.

преди 20 години 1 седмица #9997

galabov писа:

A здрасти и в този форум :thumbsup: Не съм чел писанията на Елтимир но ще го направя.

Преиздадоха Ганчо Ценов което пък е един плюс де. А за Дънов- преди малко ме обвиниха че съм му почитател пък аз и една негова книга не съм чел... Де да знам- не ми харесва ама никак превръщането на вяра в организиран култ. Пък и като пророк се изживява. Пък и харизматик.

Нещо точно в този смисъл смятах да развия в темата за която говориш но се отказах поне за сега. Май е рано. Или поне на мен ми е рано. А труда на проф. Стайков тогава се налага да се запозная с него.

Здрасти :-D Същественото (На Воините) е изключителната им българска платформа, където нямаш председател, нямаш организационен секретар, нямаш координационен секретар, нямаш организиран култ, където се захранва Азът в определени тенденции,напомпва се изкуствено, прави се човекът някакъв, слага се на пиедестал, за да се използва и след това се извърля в кошчето за боклук, т.е. да се унизи.
Единственото, което говори за него е Делото, защото то е израз на вътрешната Духовност. И затова термина е Богоотговорност. Това е нашата изначална българска същност - посветеността, с която прилагаме висшата духовна сила на Тенгри, за да създадем Държавност, да извлечем народност, да създадем бит. И като разсъждавам - Богоотговорността е първото, което проявяваме, за да овладеем планетния хаос с идеята за Държавата.
Иначе всеки може да покани анархист на диспут, за да оправдае собственото си битие на анархизъм. Знаеш ли кой е един от първите термини, с който е определен комунизма? Анархо-комунизъм. Това е. Анархистите са техни деца, защото искат да създадът хаоса на голото отрицание без да знаят как да творят. Този анархо-комунизъм първоначално отрече идеята за Държавата - нашата българска идея за организацията на хаоса.
Затова идеята на Воините е уникална - Делото - събудената духовност на всеки един, приложена като отговорност към другия, семейството, нацията, държавата.
Тъй де, Христос наистина проповядваше идейния свят на Тангризма: "По делата им ще ги познаете": "Тъй да светне светлината ви пред човеците, за да видят добрите ви дела".

Така че, аз, ако чета нещо, чета го за обща култура, за да имам опорни точки, когато водя битка в полето на мисълта. Там се изискват аргументи. При Духа от такива няма нужда.
Важното е да си останем българи, а не "исти" - "дъновисти", "толевисти" - гердан от прозвища, а ние не сме мадами да имаме нужда от украшения. Ние сме просто българи.

Ако не намериш книгата на Захари Стайков, мога да ти я предоставя.

преди 20 години 1 седмица #9999
Много интересно, а можеш ли тази книга да ми я пратиш на имейла, ако е в електронен вид де, ако ли не, е ясно. Търся я цял ден и само в един сайт я намерих и то само, като заглавие.

преди 20 години 1 седмица #10000

Jordan_13 писа: Важното е да си останем българи, а не "исти" - "дъновисти", "толевисти" - гердан от прозвища, а ние не сме мадами да имаме нужда от украшения. Ние сме просто българи.

Ако не намериш книгата на Захари Стайков, мога да ти я предоставя.

където нямаш председател, нямаш организационен секретар, нямаш координационен секретар, нямаш организиран култ

Мдааа а аз от малък имам алергия към секретари всякакви па били те организационни или координационни. Пък и много се опитваха в организирани култове да ме набутат ама и това не стана. Впрочем прабаба ми и прадядо ми редовно ме водеха в една обикновена църква в обикновено градче и съм им благодарен за което- защото видях как в конкретния случай култа биваше преодолян и се срещаха Хора.

Анархистите са техни деца, защото искат да създадът хаоса на голото отрицание без да знаят как да творят.

За разлика от болшевиките към тях изпитвам съжаление защото са заблудени и като че ли са в състояние да прогледнат. Де да знам- не мога да си обясня как може човек с всичкия си да има такива възгледи (ако не е циганин де)

Важното е да си останем българи, а не "исти" - "дъновисти", "толевисти" - гердан от прозвища, а ние не сме мадами да имаме нужда от украшения.

Добре казано.
Впрочем е е време да се запозная с това що е то дъновист- мътни са ми. Но самия факт че са станали култ или секта говори достатъчно. Другия- Толев има поредица от интересни мисли и точни изводи но и порой от странни тези. И което е по-лошо е на път да завърши с култ към личността му в което ще е и трагедията му.

А иначе навъдиха се комунисти-патриоти, анархисти патриоти, чудя се кога ще се прояви някой гей националист че да се запълни картинката :-D

преди 20 години 1 седмица #10002
Имаше един такъв. На име Цветомир Йолов, същия който стана изтривалка на службите като заведе съдебно дело срещу Елтимир - най-бутафорното и абсурдно дело в историята на България.

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.