"Индипендънт": Расизмът и крайно десният екстремиз A TAKA!

преди 20 години 1 месец #9228
Това сочи обширно проучване, включено в доклад, според който мюсюлманските общности са изправени пред растяща дискриминация
28.07.2006

Расизмът, ксенофобията и крайно десният екстремизъм са във възход в Европа. Това сочи обширно проучване, включено в доклад, според който мюсюлманските общности са изправени пред растяща дискриминация и предразсъдъци, четем в британския вестник "Индипендънт".

Текстът, изготвен от неправителствени организации от 20 европейски държави, критикува правителствата, че са се отказали да се борят с расизма, а политическите реакции на терористични нападения са довели до трудности за етническите малцинства.

Проучването на "Европейска мрежа срещу расизма" (ENAR-eu.org) подчертава тенденцията да се "увеличава толерантността към дискриминацията предимно към имигрантите и мюсюлманите".

Подчертава се, че "липсата на политическа воля срещу расизма понякога е очевидна и смущаваща".

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #9230
Добри новини. Може би хората взеха да се осъзнават?

преди 20 години 1 месец #9239

Янга писа: Добри новини. Може би хората взеха да се осъзнават?

Няма начин да не се осъзнават!Имам трайни впечатления от Австрия,Германия и Щвейцария.Мога доста да разкажа за това.С няколко думи,първото,което ми прави неприятно впечатление е веригите от хранителни магазини и в трите държави (така наречените там "Турски магазини")Това са тип бакалии-само с турски стоки,турски персонал-звучи турсака музика в тях ,разнасят се ориенталски аромати (лоени).Навсякъде са израстнали като гъбки (и продължават да никнат) "заведения" за бързо хранене повечето от които са фургони ли бараки с надпис: "Дюнер кебап" (атмосферата в тях е същата)...Пазарите за коли втора употреба се държат предимно от араби ли турци...Цигани не видях,тъй като те доколкото разбрах упражняват предимно нощен труд (най-вече в сферата на платената любов).Може още доста да се разкаже,но за да не ви отегчавам ще завърша с един виц,който преди няколко години беше доста нашумял в Швейцария:
"Двама просяци стоят пред една гара с шапки в ръка и табели.На едната табела пише:"Безработен съм-имам семейство и деца-моля помогнете!"-шапката била празна!На другата табела:"Косовски албанец съм -нямам пари да се прибера!"-имало опашка от желаещи да му помогнат!" ;-)

преди 20 години 1 месец #9240
Iss, този виц е интересен и много показателен. Може да се добави още:
-Циганин съм, събирам пари за пушка да се гръмна!

преди 20 години 1 месец #9241
Била съм в Германия и Австрия и много добре ми е познато положението там. Крайно време беше да почнат да надигат глави - то не се издържаше...

преди 20 години 1 месец #9250
Този новина не ме радва, защото е пълна лъжа и гадна провокация поне според мен. Как така "критикува правителствата, че са се отказали да се борят с расизма" евреите и марионетките им докато имат власт никога няма да се откажат от тази борба с неприятните за тях. Може да попитате Елтимир! Също така положението е Германия е доста трагично. Докато тук младежите са аполитични там преобладават левите идей и анархисти и анти-фа са във възход. Страната също се оправлява от комунисти, Германия е на колене също като нас!

:-(

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.