Тия мангали станаха много нагли
една жена ми каза остави ги да крадът , такава ни е държавата, ако се занимаваш с тях почват да те замерват с камъни.Смаян съм от отношението на на хората към тях .Едно голямо безразличие и то от яки мъже ,които работят тежка работа .Страх ги е от няколко черни лапета с камъни .Бесен съм. Незнаеш зад ъгала дали ще излезе някой мангал да те пребие .
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
За цялата работа при конкретния случай българите имаме основна вина. Онези яки мъжаги са били страхливци, че не са издебнали мангалите и да ги хванат, вържат и посъветват(но без белези ), да ги държат вързани на слънце половин ден, до течаща чешма без да ги пускат до тоалетна за да се опикаят и тогава да ги пуснат.THE-ONE писа: Така на 18 години съм .Като повечето ми приятели и аз реших да се хвана на работа и да изкарам някой лев.Започнах работа в едно предприятие за правене на натурални сокове като общ работник.Разтоварвам касетки от камиони , бутам палета и така нататък.сега работинм с каисии.Вчера върших обичаината си работа, когато видях едни мангали да минават през оградата ,качваха се по палетата и пълниха чанти с каисии.введнага казах на шефа , а той ми каза не ги закачай няма да вземат много.Еми не изтдаржах хванах една лопата и тръгнах да се разправям .Изпъдих ги ,но ме предупредиха да не се занимавам с тях.Миналата година пребили едно момче.
една жена ми каза остави ги да крадът , такава ни е държавата, ако се занимаваш с тях почват да те замерват с камъни.Смаян съм от отношението на на хората към тях .Едно голямо безразличие и то от яки мъже ,които работят тежка работа .Страх ги е от няколко черни лапета с камъни .Бесен съм. Незнаеш зад ъгала дали ще излезе някой мангал да те пребие .
То така на село държаха преди време един мангал спипан в кражба вързан за един парапет 2 дена- напълни гащите и така го пуснаха да си ходи, с облак мухи след него.
Такива сметки трябва да прави човек,като за животни,защото няма разлика(мога да направя аналогия с рептилоидното поведение)...
По такъв начин издигаме по-низшите от нас, а те естествено ни се качват на главите. Някои българи живеят с илюзията, че циганите ще се поправят, ще се "интегрират" и поумнеят по този начин, а после ще и ни се отблагодарят. Глупости! Тези създания не са кучета, та да бъдат благодарни на ръката, която ги храни. Единствено могат да я ухапят. Еврейският съюз постоянно ни хули за циганския проблем, но всъщност в другите държави с голямо циганско население Унгария, Чехия и Словакия мургавелците въобще не са толкова галени с перце! Не им ли писна на хората от мита за "прочутата българска толерантност"? Не могат ли да се осъзнаят, че бездействието на всеки един от нас е пагубно? Не трябва да има милост към циганите - било то за кражби, неплатени сметки или убийства! Не можеш да отричаш тежестта на едно престъпление с думите "Абе, циганска му работа". Не забравяйте, че думата "толерантност" е непозната при циганите - вижте какво ще стане ако мангал бъде засегнат по някакъв начин от българин - целият катун се въоръжава с мотики, ножове и подръчни средства и отива да мъсти за кръвния си брат. Колко българи действат така?
А iss, е абсолютно прав/а. Циганите за изключително страхливо племе - има случаи, когато са имали доста голямо числено превъзходство пред българи, но въпреки това са се разбягвали и не са смеели да нападат. Направило ми е впечатление, че изпитват ужас от остър и пренебрежителен поглед в очите - веднага се обръщат или смотават - това важи за всички цигани. Явно усещат вътрешно, че номерът им няма да мине или пък че са по-низшите в случая. С цигани трябва да се държим само така - пренебрежително, студено, да показваме омразата и превъзходството си, а също така и че не са желани.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.