Петее,не съм много съгласен този път с теб.Всички нещастия на света да струпаш на главата на собствения си народ,няма да имаш резултат.Виждала ли си майки да бият децата си,за да спрат да плачат.Съжалявам за примера,но аз не съм видял някое да спре.Колкото по-ги бият,те повече плачат,просто защото не могат да разберат.Народите са деца.И тук искам да ти кажа една вълшебна думичка,която често е пренебрегвана,но която е толкова силна, че може да преобърне света.Казва се ВЪЗПИТАНИЕ.Може да бъде патриотично,с културна или битова насоченост,превантивно по отношение на много негативни явления в живота ни и т.н.Народа трябва да се възпитава.От един младеж може да направиш и боец,но и страхливец.Зависи кой е възпитателят.Мъдрецът или мъдреците.Ние имаме ли ги? Интелигенти-дал господ,но мъдростта е по-висша форма от интелигентността.Евреите за 3000 год. са си ги създали,от там насетне те формират евреите и може само да се съжалява,че правят от тях това,което са в момента.Примерът с тях е подходящ само по принцип.Защото те държат народа си изолиран и враждебен по изкуствен начин,като му създават реални врагове и нещастия.И го възпитават,без отстъпления,без пчивка и до най-малката подробност.Така успяват.Мисля,че има място и за други мнения.
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.