АТАКА: Да върнем на народа заграбеното ... Законопроект на АТАКА

преди 20 години 1 месец #8110
Националистите внесоха в парламента проекта, който предвижда конфискуване на незаконно получените пари и имоти

АТАКА внесе в парламента вчера проектозакон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Целта на националистите е в хазната да се върне всичко, откраднато през годините на прехода от покровителствани от политици и партии приватизатори, фалшиви РМД-та, мутри и бивши шефове на дружества, завлекли колегите си.

Новият закон ще замени очевидно недействащия Закон за отнемане в полза държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, приет от мнозинството на НДСВ и ДПС в предишния парламент. Под ударите на проекта на националистите попада всяко незаконно придобити богатства на физически лица и фирми.

АТАКА е първата политическа сила, изработила закон за бандитското имущество, под чийто удари попадат всички "лица, заемащи висши държавни длъжност" - като се започне от президента, мине се през народните представители, министрите, шефовете на агенции и се стигне до областни управители, кметове и магистрати.

Идеята на националистите е да се опрости схемата по закона на НДСВ за определяне на незаконното имущество, тъй като тя е очевидно неработеща. Юристите на АТАКА изхождат от концепцията, че за всяка получена в страната и чужбина пара, фирма, имот и други, се дължат налози. Ако декларираната сума е равна на имуществото, придобито от граждани и фирми, място за притеснение няма, те не попадат под ударите на новия закон.
Ако обаче има разлика между обявената пред данъчните сума и стойността на богатството, то ще отива в хазната, пише в проекта.

От АТАКА са предложи и още една ефективна схема за пресичане на незаконни сделки и доказване на произхода на богатството.
Ако е сключен договор за продажба на имот или фирма и прехвърлилият или получателят не могат да докажат законността на сделката, но през това време физическото лице е починало или фирмата е фалирала, проверяваният е задължен да представи доказателства за това.

Юристите на АТАКА са предложили текстове, които позволяват точно определяне на максималния размер на законните средства и имущество на проверяваните. Те предвиждат приспадането на пари и имоти, които да позволят на проверявания и семейството му да живеят както всички останали българи. Предвижда се от декларираните пред данъчните доходи да се извадят средствата, необходими за "житейски разходи в размер на установената за страната минимална работна заплата - за проверявания, за неговия съпруг и за всяко от ненавършилите пълнолетие техни деца". Ще се броят като законни харчове и парите, с които са погасявани теглени заеми. Предвидено е да се приспаднат и сумите, които са внесени като налози по сметките на данъчните.
На фирмите също са признават разходите, правени, за да работят нормално. В тази група влизат всички средства, за които има документ, че са похарчени за производствена дейност. А също така погасителните вноски за кредити и приведените на държавния бюджет налози. За разлика от действащия закон на НДСВ, който предвижда спиране на стопанската дейност на фирмите, проектът на АТАКА разпорежда проверяваната фирма да продължи да изпълнява договорите си със своите контрагенти. Предвидени са и текстове, които предвиждат обезщетяване на лица - дружества и граждани, които са понесли вреди от действието на закон.

Всеки, който има информация за извършени нарушения или престъпления, може да подаде сигнал в Националната агенция по приходите, пише още в проекта на националистите.

В него изрично е посочено, че на проверка подлежат и анонимни сигнали. НАП е институцията, която прави тотална проверка и, ако открие разлика между декларираното имущество и неговата стойност, завежда дело срещу притежателя му.
Новият закон гарантира правата на всички български граждани. Те могат да обжалват евентуалната присъда и да докажат своята невинност, ако фактите сочат това.

Държавата и съответния съд поемат всички разходи по делата, които за незаконно придобито имущество, пише в проекта. Ако се докаже вината на физическо или юридическо лице обаче, то плаща похарчените заради него пари и дължимата държавна такса, справедливо допуска проектът на АТАКА.

ЧЕТЕТЕ В:
www.vestnikataka.com

Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.

преди 20 години 1 месец #8113

SPRAVEDLIV писа: ЧЕТЕТЕ В:
www.vestnikataka.com

Четете, четете ама тези дет ни банна Чухала кво да правим?

Лично аз възнамерявам да му стъжня положението, както и на онзи дето е затиснат под чехъла - Сидер войвода.

преди 20 години 1 месец #8131

georgi_nz писа:

SPRAVEDLIV писа: ЧЕТЕТЕ В:
www.vestnikataka.com

Четете, четете ама тези дет ни банна Чухала кво да правим?

Лично аз възнамерявам да му стъжня положението, както и на онзи дето е затиснат под чехъла - Сидер войвода.

Айде сега - нали се успокоиха нещата - пак ще се влиза във форума.

Не е задължително да започва сега вътрешна война между националистите.

Нали така ?

Нека ПАМИР си каже мнението - тя не е баннат а- още си е МОДЕРАТОР там.

Говори с нея - да те върнат.

преди 20 години 1 месец #8136
СПРАВЕДЛИВ ПИСНА МИ ОТ ТЕБ ЧЕСТНО КВО КАТО СА ГО КАЗАЛИ ГОЛЯМА РАБОТА С ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА И ЗАТОВА ВОЛЕН НИЩО НЕ ПРАВИ ЗАЩОТО МАЙ НИЩО НЕ ИСКА ДА ПРАВИ ТОВА МИСЛЯ АЗ!АКО СТАВАШЕ С ГОВОРЕНЕ ЕХЕ....

преди 20 години 1 месец #8157
Аз съм националист пък не си спомням да съм внасял нещо в парламента. Ако ще внасям - ще е бомба!

преди 20 години 1 месец #8167
Azerath :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap:

преди 20 години 1 месец #8173

Ahnenerbe писа: СПРАВЕДЛИВ ПИСНА МИ ОТ ТЕБ ЧЕСТНО КВО КАТО СА ГО КАЗАЛИ ГОЛЯМА РАБОТА С ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА И ЗАТОВА ВОЛЕН НИЩО НЕ ПРАВИ ЗАЩОТО МАЙ НИЩО НЕ ИСКА ДА ПРАВИ ТОВА МИСЛЯ АЗ!АКО СТАВАШЕ С ГОВОРЕНЕ ЕХЕ....

ПИЧ - И НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ТЕБ - ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ СИ ПИШЕШ САМ- ЗАЩОТО АЗ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ПОВЕЧЕ ДА ТЕ ЧЕТА И ДА ТИ ОТГОВАРЯМ !!

Пиши ИСТИНСКИ неща а не само ИЗМИСЛИЦИ !!

А аз мисля че АТАКА Е НАДЕЖДАТА НА ПОРОБЕНИЯ НАРОД !!
И всичко ще стане както сме го намислили - но няма да стане както ти се иска на теб за 24 часа. Ще трябват 2-3 години може би 5-6.

Ако не ти се чака - слагай патрондаша и ставай АНАРХИСТ - и след месец два ще те гръмнат и забравят. А АТАКА мисли да вземе властта !! И то ЗАВИНАГИ !!

ЗАСРАМИ СЕ !!

преди 20 години 1 месец #8183
Дам.Всички искат да вземат властта.Не останаха ли хора,които не искат власт?

преди 20 години 1 месец #8186
До Справедлив.Казваш,че не става бързо.Не знам отчиташ ли как времето работи за тях.Ако си искарат мандата, след това няма да има нито АТАКА,нито България.Съжалявам,че трябва да го кажа,нещата са ужасяващи за този,който има очи и разбира процесите.Всеки миг може да осъмнем с искане за автономия-и можем ли да направим нещо,освен да дадем няколко безмислени жертви.При това целта им е не автономия,а цялата страна.Заразени сме,отровени сме и като,че ли народът е загубил съпротивителните си сили.Само предсрочни избори могат да бъдат за нас спасение и дано да ги предизвикаме а и да съумеем да опазим гласовете,които народът ще даде.Колкото по-скоро,толкова по-добре!ЗАЩОТО НЯМАМЕ ВРЕМЕ!

преди 20 години 1 месец #8220

SPRAVEDLIV писа: А АТАКА мисли да вземе властта !! И то ЗАВИНАГИ !!

Аз пък мислех, че Атака иска да върне България на българите! Да помогне на всички координатори по места в стабилизирането и откриването на местни структури, където да се преподава и изучава българщината, за да може да се стопява робското мислене и развива все по-успешни дейности по осъзнаването на нацията ни.
Кой всъщност е "АТАКА"?
Партията "Атака" или хората подкрепили "Атака"?

Подкрепете ни!

Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.