Местните избори в Годината Дванш
преди 7 секунди
На тия турско-ционистки избори, аз ще се радвам да бъда заличен от избирателните списъци, защото съм истински Българин, а не турчин, мънгуджери или евреин! Българина не участва в избори, той решава нещата с Меч и много отрязани глави! Изборите са за Еллада, за гърците
Асен Василев не успя да гласува, няма го в избирателните списъци
Настоящият му адрес е извън страната
Прочети още на: www.dnes.bg/obshtestvo/2023/10/29/asen-v...87466#comment-newest
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Избирателната активност в страната към 16 часа е малко над 34%
www.investor.bg/a/516-politika/383510-iz...chasa-e-malko-nad-34
Избирателната активност в страната към 16:00 часа е 34,16%, съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева, цитирана от БНР.
От 6 038 622 избиратели са гласували 2 062 644, сочат данните от сайта на ЦИК.
Най-висока е избирателната активност в софийското село Челопеч – 75,15%, а най-ниската е в Добрич – 23,18%.
За сравнение, на местните избори през 2019 г. към 17:30 часа избирателната активност е била 43,55%.
В София към 16 часа избирателната активност е била 25,6%, като от 1 056 354 избиратели са гласували 270 737, сочат още данните на ЦИК.
В няколко кметства са свършили бюлетините - във Върбешница, шуменското село Лозево, както и в плевенското Учиндол, там се ксерокопират бюлетините и се съставят протоколи от членове на СИК, като бюлетините се номерират с последваща номерация след кочаните. Заявени са по-малко бюлетини за отпечатване, и след като са подадени заявки за гласуване, ЦИК е дала указания как да се случи ксерокопирането на бюлетините, допълни Матева.
Председателят на СИК няма правомощия да анулира бюлетина, върху която се е отпечатал вотът на избирателя. Молим всички членове на СИК да се запознаят с решението на ОИК, където ясно е казано, че ако оставя следа от черната лента на бюлетините, или от мастилото на печата или химикала, тези бюлетини не трябва да се анулират, те са валидни, каза още говорителят на ЦИК.
Бюлетини не се изсипват от урните, и не се отварят урните преди края на изборния ден, ЦИК никога не е давала различни от тези указания, допълни Матева.
Към момента няма причини да бъде удължаван изборният ден заради допълнителното отпечатване на бюлетини.
Настоящият адрес на Асен Василев е извън страната, той няма избирателни права в България. Към 28 април т.г. той няма регистриран настоящ и постоянен адрес на територията на страната, каза още Матева.
Как така след като избирателната активност е под 51%, изборите се смятат за легитимни? Нали е демокрация? Мнозинството явно показва, че не иска никой от представителите. Показва, че не иска самата демокрация. 65% е повече от 35%... Демокрацията е нелегитимна. Време е да си отиде!
Данни към 11:00 на 30.10.2023 г. при обработени 100.00% СИК протоколи в OИК
results.cik.bg/mi2023/tur1/rezultati/1626.html
Хахахахахахахаххаа, Чики завинаги! Както във Враца, Бургас, Ямбол и тук изборите са безсмислени
преди 3 секунди
Ся, видехте ли, как ва изденсих сичките? Кой е най-добър денс на дансинга? Шишииииииии... денс,денс, денс, денс, еври бари
Йорданова: Справката на ДАНС е литературен разказ
Няма предложени реални обстоятелства
Прочети още на: www.dnes.bg/stranata/2023/10/30/iordanov...il7Ar4uSmWbbEpWZ1cJk
Марин Николов
Тая набеждава дансаджийте , че пишат романи !
Йордан Стайков
ДАНС_аджийте наистина пишат романи, за да угодят на Шиши Пеевски. Липсата на машини вкара всички цигани в играта и турците от Анадола, даже
РАБОТНО ЗАГЛАВИЕ: ОСОБЕНОСТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ
Дупетат: "Машините не бяха пригодни за местни избори!" (БТВ новините)
===========================================
Да, да, да, ама имах си аз
ДАНС-аджийчета стига сте ревали в коментарите, кой компетентен и кой не! Вие, като милиционери, да не би да сте компетентни? А? Вие, махнахте машините, за да се включи на пълни обороти малцинственият вот и по места, той се включи с пълна сила. Например, на изборите в село Константин, Еленско, един малцинствен субект, цял ден е драскал 800-те бюлетини с Х, защото другите му събратя и Х не умеят да сложат! Шефката на комисията там е от ГЕРБ! Елена е пашалък на онаа Кри-сталинка
Напрежение в Село Борован: атака на изборна секция от малцинствената махала на юруш
В село Черешка, Община Джебел броят бюлетините на турски език! На фона на ориенталски ритми отчитат резултатите в село Долно Осеново
преди 8 секунди
Решението на ВАС е "и тако и вако". Иска за касиране на изборите се отхвърля, при положение, че решението на ЦИК за гласуване с хартиени бюлетини е незаконно! Ако е така, значи и гласоподаването с хартиени бюлетини на първи тур е незаконно! Да, ама с него, някои кметове станаха или останаха кметове от раз! Без балотаж! С една дума, те се възползваха от една изборна измама, за да смачкат политическите си противници! ИСКАМЕ КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И САМО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ !
ВАС отмени решението на ЦИК за гласуването с машини
По този начин може да се гласува и машинно на балотажа в неделя
Прочети още на: www.dnes.bg/izbori-2023/2023/10/30/vas-o...eto-s-mashini.587668
Петър Бакалов
Когато членовете на комисията си мислят, че камерата не работи:
- Така, тук сме си наши момчета. Шете ли да помогнеме на Мартин, на некой, на баче Цено, да ги направим на преференцията, да има хора от село там. Некой има ли претенции?
- зависи от комисията.
- Не бе. Ние сме си наши хора. Да помогнем на Мартин примерно има една, имало празна, да се поплъни 102…
- аз немам никви претенции.
- [не се разбира] 42 със еди коя си. 108. За Борко да се направат, за сичките да има. За сичките. Казвайте […] за сичките. Ако щете – щете. Ако не щете, тие работи да свършим, да хода да си легам. Мен ми е на дедовия.
- 68 една час ше се прави за него...
- това си е ваша работа, за Борко.
- … една част праиш за Боби. И ше се делат. Ше се делат … само че го прави това нещо по-бърже, ако обичаш.
- е по-бърже ама …
[член на комисията взима тесте с бюлетини и започва да ги “поправя” с химикалка, чука се на вратата]
(глас от комисията):
- Идем.
- Спри, спри, спри. Спри. Спри. Пак е нещо.
Секция 060500005, с. Малорад, общ. Борован, Врачанско.
В селото на всички избори от 2021 г. първа сила е ДПС, втора ГЕРБ.
Така видях някой да пише във фейса, че към 14 ч в деня на изборите активността е била 12-13% в цялата му област - при проверка от първа ръка, т.е. на село можеш да прозвъниш познати, които са по комисиите и те да ти кажат, а и те да звъннат на съпарциици по другите общини - в бегето се знае... Е да ама те обявяват - 16 ч. - 35%!!! каква ирония от 2 до 4 вервай ми точно умрелите са гласували неделно.
Не знам какъв е тоя зор да минат 30%, но вече съм сигурен, че не ги минават на реални гласове. До сега бях на кантар може да са минали, може да не са, но на тия избори съм сигурен - не са ги минали из далече. И сега ще видиме как не може да се управлява с хартиени и електронни 30%. Макар и само 30% те трябва да са реални. А сега като ги нямаш и вече глозгаш кокъла. За балотажа - традиционно - активността - пада. Е! Какво? Ще избираш кмет с реални 5-6% гласоподаватели.. хайде да видим. България е игрално поле вече за най-извратените политически експерименти, стига да минават под марката демокрация. Това да воюват по между си двете коалиции в коалиционното управление е най- големия цирк, който историята можеше да ни спретне.
А колко безпринципно се подкараха вече за балотажа един вика всички срещу герб, друг вика всички срещу десе. Те в герб най-много имаше от десе по статистика. Ама и кандидата на дсб от сф. ее племенник на бай петър танкиста, та кое беше това десе. На него опонент му е цинганката- червен соросоид, от синдикатите, та вече не знаеш кое е десе, кое е комунист, кое е соросоид. По места, герб се сношава с всичко, което докопа, само и само да оцелее, общо взето всички са срещу всички и то човек си вика аз много исках да гласувам ама нещо нямах особено желание.
Където и да погледнеш виждаш, че системата трябва да умре, а тя се храни с нашите гласове. Който гласува храни системата. Иначе тя е умряла, влачи се по корем и бълва гной. Само по някои села се гласува под строй, където всички порции се раздават от кмета включително вересиите в магазина. Но и това държавата трябва да го оправи, а тя е заета да колабира. И тука вече трябва да видиме кой защо и как го търпи това нещо с фиктивни 10-15% и 10% партийни хрантутници как се управлява той гладен народ.
18j писа: Едните държат хартиения вот другите машинното гласуване и въртят далавери с гласовете на умрелите. Колкото и да надпишат няма проблем защото фиктивните имена в списъците сигурно са минали вече 1 млн - т.е. 1/3 от наличните гласоподаватели.
Така видях някой да пише във фейса, че към 14 ч в деня на изборите активността е била 12-13% в цялата му област - при проверка от първа ръка, т.е. на село можеш да прозвъниш познати, които са по комисиите и те да ти кажат, а и те да звъннат на съпарциици по другите общини - в бегето се знае... Е да ама те обявяват - 16 ч. - 35%!!! каква ирония от 2 до 4 вервай ми точно умрелите са гласували неделно.
Не знам какъв е тоя зор да минат 30%, но вече съм сигурен, че не ги минават на реални гласове. До сега бях на кантар може да са минали, може да не са, но на тия избори съм сигурен - не са ги минали из далече. И сега ще видиме как не може да се управлява с хартиени и електронни 30%. Макар и само 30% те трябва да са реални. А сега като ги нямаш и вече глозгаш кокъла. За балотажа - традиционно - активността - пада. Е! Какво? Ще избираш кмет с реални 5-6% гласоподаватели.. хайде да видим. България е игрално поле вече за най-извратените политически експерименти, стига да минават под марката демокрация. Това да воюват по между си двете коалиции в коалиционното управление е най- големия цирк, който историята можеше да ни спретне.
А колко безпринципно се подкараха вече за балотажа един вика всички срещу герб, друг вика всички срещу десе. Те в герб най-много имаше от десе по статистика. Ама и кандидата на дсб от сф. ее племенник на бай петър танкиста, та кое беше това десе. На него опонент му е цинганката- червен соросоид, от синдикатите, та вече не знаеш кое е десе, кое е комунист, кое е соросоид. По места, герб се сношава с всичко, което докопа, само и само да оцелее, общо взето всички са срещу всички и то човек си вика аз много исках да гласувам ама нещо нямах особено желание.
Където и да погледнеш виждаш, че системата трябва да умре, а тя се храни с нашите гласове. Който гласува храни системата. Иначе тя е умряла, влачи се по корем и бълва гной. Само по някои села се гласува под строй, където всички порции се раздават от кмета включително вересиите в магазина. Но и това държавата трябва да го оправи, а тя е заета да колабира. И тука вече трябва да видиме кой защо и как го търпи това нещо с фиктивни 10-15% и 10% партийни хрантутници как се управлява той гладен народ.
Tова е толкова уникално и емблематично, че веднага влиза в рубриката "Особености на българските местни избори"
"Буда" подкрепи ДС - Терзиев в София "в името на евроатлантизъма"
www.segabg.com/hot/category-bulgaria/van...-da-znam-chiy-e-krim
Ваня Григорова: Де да знам чий е Крим?
Левият кандидат-кмет в София обаче обяви, че ще свали украинското знаме от Столична община
Най-лошото на зависимите кандидати е, че не могат да лавират и да бъдат гъвкави, а трябва да следват една или друга идеологическа линия и рамка. Галфонье, както им казвам, аз
Кое е точното за Крим? ЧЕ, КРИМ Е БЪЛГАРСКИ!
И щеше да каже, една историческа истина! И според мен, щеше да победи
ВЪПРОС: Г-ЖО ГРИГОРОВА, А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КРИМ?
ВАНЯ ГРИГОРОВА: КРИМ Е БЪЛГАРСКИ!
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.