Гледахте ли снощи?!!!!!
Който не го е гледал да си го намери и ще си умре от кеф, само че най-удивителното е, че го пускаха по БНТ!!!!!
Моля Вход или Регистрация, за да участвате в разговора.
Дано някой го е записал, че да го качи за плза роду.
Цензура му викат на това Bell. Не знаех, че ще пускат такъв филм, иначе щях да го запиша на VHS и после да го направя на DivX, подходящ за гледане. Между другото Севар имаше такава идея да си обменяме видео информация чрез торенти. Ама кой ще сийдва незнам.Bell писа: Документален, разказващ нашата история каквато е (може би с малки пропуски за да го излъчат)
Данонякой успее да го намери....
Севаре защо викаш, че са преувеличили за православието, казват че Кубрат бил покръстен, но Аспарух не признавал християнството и смятал (за Христос), че един човек не може да бъде Бог.......Цензурата, както вика Запознат, не е фундаментална за сметка на всичко друго!
И все пак си мисля, че е имало и от редовните измислици тип "тюркско - чергарски" произход. Не ми се вярва да е минало без подобни "факти". Иначе филмът нямаше въобще да види бял свят, особено по национална телевизия.
Както и да е - не го гледах, така че не мога да твърдя какъв е. Просто изказвам предположения.
Само за Кубрат казаха, че майка му е славянка и тн понеже при него и един от синовете му вторите имена били славянски и имал някакъв чичо славянин и незнам си какво....между другото звучеше доста интересно макар че не съм сигурна дали е точно така. Поне си казаха че сме били велик народ докато не сме се смесили с траки и славяни като казват, че от славяните сме наследили мързела а от траките анархията! Не може да се твърди, че не сме се смесвали с никого хайде сега....
За Кубрат съм чувала само, че е бил християнин. Но това за славянската му рода за пръв път го чувам...
Не мисля, че славянската кръв е изиграла кой знае каква роля във формирането на днешния българин, поради малобройните племена по тези земи. Пък и понятието "южни славяни" само по себе си е малко измислено и изнасилено. По-голямо влияние в съвременния ни генофонд имат траките, та дори и келтите, за които някои учени предполагат че са близки и до старите българи. Все са индоевропейци, нали? (смята се, обаче, че келтите не са дошли от Изток, ами са били коренно европейско население).
Едно е сигурно - лошите черти от характера на днешния българин съвсем не са заложени в гените му и дошли от това че Куно, например, си е взел жена от съседното племе.
При всеки от нас има генетична памет, която определя донякъде характера и чувството за принадлежност на индивида. Мисля че тази памет е потискана по някакъв начин у българина и от това идват много от моралните и ценностни проблеми.
patrioti.org/index.php?topic=6095.msg39550;topicseen#msg39550
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.