Ми се обади тази сутрин да ми каже "Добро утро". Интересна личност съчетаваща специалностите на учен в СУ и БАН, като археолог, след това работещ в ДАНС и МВР. Та нещата почват да излизат, все повече актьори дърпат завеската и изскачат на сцената.
Офицерът го провокирал, ей този мой коментар, защото той се бил припознал в еничарите
"Като гледах коментарите на самите археолози, на самият им празник, съм в дълбоко съмнение, че откритията тук, ще бъдат "събития от световна величина". Първом самите археолози са в мисленето си вид еничари, подчинявайки културният и цивилизационен модел по нашите земи я на гърците, я на някой друг. Второ, набляга се предимно на находките от злато, просто защото обясненията там са малко по-лесни и по-леко усвоими за широката аудитория. А и официалното иманярство е законно. Артефакти, обаче, за които се изисква доста висока култура и широки познания и са свързани с духовното развитие по нашите земи се вкарват за дълго време в мазетата на музеите, стават обект на авторско право и никога не достигат до нас. Явно, затова вътрешно Господ ме блъска да пиша. Като контрапункт. Иначе, аз не искам. Смятам, че днешните българи по принцип не заслужават. Дори събитията това лято в Ситово, още един път го показаха. Като към това добавям откритието на мегалита "Плочата" и "Братята" в Брезовска община, които бяха направени от нас (гр. Пловдив), като екип, а не от проф. Валерия Фол, както си е позволила да го говори и представи в БНР. Но Господ го иска. Явно в бъдещето, ще има такива, които ще са заслужили. "
www.segabg.com/article.php?id=842466