"По отношение на лицата, за които има достатъчно данни да се предположи, че ще извършат престъпления или други правонарушения". Изобщо не се уточнява какво значи "правонарушения", а за такова може да мине дори пътуването без билет в градския транспорт. Още повече, че се дава възможност беседи да се правят само при подозрение за евентуална бъдеща престъпна дейност или пък за елементарно нарушение. МВР ще наблюдава, предупреждава и глобява подобни граждани, но също така ще "използва близки, роднини и приятели на лицето, както и граждани, които се ползват с авторитет и могат да окажат положително въздействие върху него".
МВР ще може да прави досие на всеки гражданин
Ще се събира информация дори за роднини, приятели, любими заведения, съседи, телефонни номера, говорни дефекти и татуировки
www.segabg.com/article.php?id=830177
========================================================
Ми да си вземем по един полицай на отглеждане вкъщи, вместо "бежанец", така ще може всеки ден пряко да бъдем докладвани, дали добре сме си избърсали задника след голямата нужда. Не, че милицията и сега не прави такива досиета, примерно аз имам такова, в това съм сигурен, но това е незаконно, разбира се. Иначе в полицейската дейност, "оперативно интересно лице" е всеки един от нас. По отношение гърча с роднините, тъй е било в ранният и по-късен соц. Една съвсем нормална практика, тогава, която БКП-ГЕРБ ще върнат с кеф. Какво е "положителното въздействие"? Милицонерите са обработили вашите майки и баща, те ще са първите и ще са пратени със специално поръчение да ви "наставляват" как вашето лошо мислене, помисли и идеи, въздействат лошо на "бизнеса" на цялата рода. Милиционерите просто искат да станат част от нашият живот, от нашите семейства. Същински "Биг Брадър" наживо. СМРТ НА ГЕРБ!