Освен Огнена Марина, която си имаме от време оно, управлението на ГЕРБ създаде и Огнена Богородица
1. Къщата до старото училище в центъра на село Ситово, където бе на Христина магазина се е запалила нощес (18 срещу 19 август) и от нея сега стърчат само голи стени. Тая пролет и правиха ремонт на покрива, смениха цялата покривна конструкция да не тече, отвътре почнаха ремонти на стаите, но не и е било писано да проживее. Било неква лудница - пожарни, полиция, но не могли да я спасят. Изгоряло е имущество поне за 50 000 лева. Това е, де се казва три дена след Успение Богородично, за което от години казвам, че невежи хора газят традициите на селото и сквернят Успението. Богородица в християнството е доста милосърдно възприемана и канонично рисувана, но вярвайте ми, не е точно такава Тя в древността и бедите на селото ще стават още по-големи. Но затова няма да съм виновен аз, моля ви, не подавайте жалби! Факт е, че в това село, няма един човек, който да е в елементарна хармония с нея, затова изпълнете Искането й, което Тя ми каза да ви предам на 17-ти срещу 18-ти вечерта. И другият път си спомнете как дедите ви са празнували Успение и къде!
2. Огнен ад над Тютеневия град в Пловдив
На мястото са изпратени всички екипи на пловдивската пожарна
Прочети още на:
www.dnes.bg/stranata/2016/08/20/ognen-ad...rad-v-plovdiv.313066
Ама за къщата в Ситово няма и ред в медиите, дори в-к " Марица" не излиза с нищо, сигур, за да не се трупат политически негативи в къщичката на ГЕРБ, но в случая говорим за чист политически негатив. Преди се самозапалваха хора, сега се самозапалват сгради. Но някои върлищенци (келеметата от ПП ГЕРБ, село Първенец), нема си драснат клечката, независимо,че влачат злото като опашка зад тях. И неживата природа се бунтува срещу това управление. Иначе един коментар в мрежата по случая е показателен "Ако на цялата държава и драснете клечката - от единият край до другия, все някъде, по средата огънят ще загради Боку Тиквата"
Шегичка ли е тази малка ядрена манатарка?

Не се и съмнявам, че точно такъв знак града получава, нали е под управлението на ПП "ГЕРБ"? Или греша...?